עבור לתוכן

מס' שאלות בנוגע לקירור למעבד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מתעניין בנושא הקירור למעבד, וקיוויתי שאולי תוכלו לעזור לי עם מס' שאלות. במחשב המיועד למשחקים, אני נתקל בדעות חלוקות לגבי איזה קירור כדאי להצמיד למעבדי i5 או i7 - קירור intel שמגיע עם המעבד בגרסאות BOX (או לחלופין קניית קירור 95W של אינטל למעבד tray) או קירור צד-שלישי של באזור ה 120 ש"ח כמו Arctic 7 pro או cooler master tx3 evo, כמו שאני רואה שממליצים פה בפורום מפרטי מחשב הרבה פעמים...

נראה שרוב הדעות בפורומים שונים שאני נתקל בהם הם שקירור סטוק מספיק לכל שימוש כל עוד לא מבוצע OC. השאלה שלי היא:

האם זה נכון?

האם בארץ יש צורך בקירור חזק יותר בגלל אקלים חם?

האם מעבד שרץ בטמפרטורה נמוכה יותר, הוא בעל פחות סיכון להינזק בהכרח, או שההבדל גם ככה לא משנה?

האם למשהו פה יש ניסיון עם מעבד שניזוק תוך שימוש רגיל ללא OC, עקב טמפרטורות גבוהות?

האם יכולה להיות פגיעה בביצועים של המחשב עקב טמפרטורה גבוהה יחסית?

האם יש הבדל בין קירור פרופיל נמוך לקירור עם פרופיל רגיל, מעבר לכך שהראשונים בד"כ מבצעים פחות טוב בקירור המעבד?

פורסם

קירור סטוק יספיק, יש לך תקציב דעתי האישית היא שווה להשקיע בקירור עוד קצת ותקבל גם אחלה טמפ' וגם שקט בתוספת קטנה.

לגבי השאלות שלך..

1. מין הסתם מקום שיותר חם בו ברוב ימות השנה יצריך קירור מעט חזק יותר.

2. כמו כל רכיב אלקטרוני, אם הוא עובד בחום גבוה אורך החיים שלו יתקצר, בכמה ? אני בספק שתרגיש את זה וכמובן תלוי בטמפ.

3. המערכות כיום מגיעות עם המון הגנות, גם עם לוח האם או המעבד עברוו סף מסוים של טמפ' הם יכבו את עצמם, ככה השהסיכוי להרוס מעבד בOC או בשימוש כללי בגלל טמפ' גבוה הוא קלוש.

4. ^^^

5. הבדל ביעוד שלהם, האחד מיועד למערכות נמוכות השני למערכות רגילות, בכל קטגוריה יש שונים וכו.

פורסם
  • מחבר

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים