עבור לתוכן

ארון תקשורת קטן ועוד התלבטויות || יעוץ בשיפוץ דירה

Featured Replies

פורסם

אנחנו בתהליכים מתקדמים של שיפוץ דירה יד שניה וישנם מספר נושאים שאשמח להיוועץ בחברי הפורום.

הראשון הוא ארון התקשורת ופריסת התשתית בדירה (הכל קיים).

כיום קיימת תשתית של הוט אבל התכנון שלנו הוא לרשת את הבית באינטרנט בלבד (תשתית בזק).

צרפתי תמונה של הארון הקיים ותמונות נוספות בקישור .

המטרה היא לבסס תקשורת בדירה ע"ב אינטרנט בלבד, לשימוש ביתי אך ברמה מספקת לתמוך בתכנים ושימושים כבדים, החדרים שלגביהם זה רלוונטי: סלון, שני חדרי שינה וחדר עבודה.

אינני טכנאי ואיש רשתות (לא יהיה קשה לשים לב icon_wink.gif, אך ברצוני לעשות דברים אלו בעצמי), אשמח להתייחסותכם לנקודות הבאות:

1. רציתי לדעת האם אוכל לאכלס את "ארון התקשורת" בנתב של בזק + מתג ו-2 נק' חשמל עבור הנ"ל (גודל האמבטיה: WxLxH - 39cm x 7cm x 16cm) ?

2. מדובר על אמבטיה של Gewiss - האם קיים כיסוי לארון שיאפשר גישה נוחה לארון (אך לא נוחה מידי לילדים...) במקום הכיסוי המוברג שקיים לו היום ?

3. המחשבה היתה להוציא מהמתג 4 כבלים CAT5e לכל אחת מנקודות הקצה. מתאים ? האם קל להעביר כבל זה בתשתית קיימת גם בין הקומות ?

4. האם פריסת התשתית ממתג בארון התקשורת לתת-מתגים בנקודות הקצה מרובות החיבורים זו השיטה ? עושים זאת אחרת ?

מודה מראש על כל התייחסות ! thumbs_up.gif

lightbulb.gif* עדכון * lightbulb.gif

1. קופסת התקשורת תצטרך להכיל: נתב של בזק + 4 שקעים רשת + 4 מגשרים ונק' חשמל.

3. כבל CAT6 מבחינת רשת 1Giga.

נערך על-ידי deed

פורסם

אם הבנתי נכון, אתה רוצה שכל המכשירים יהיו מחוברים קווית.. אז-

1. קשה לי להאמין , שאפשר לדחוס הכל לשם- 2 נקודות חשמל, נקודת רשת, מודם וראוטר- אמנם זה לא הרבה ציוד אבל 16 ס"מ זה מעט, אבל בעיקר 7 עומק זה בעייתי...

אל תשכח שיש גם לכל אחד שנאי (שרק שנאי אפילו גבולי להיכנס ב 7 ס"מ),

2. ?!

3. אני בעד רישות קווי. אם יהיה קל להעביר בתשתית הקיימת זה תלוי כמובן בתשתית שיש לך.. אמנם לא עשיתי את זה בעצמי אבל אני יודע שעם הרבה רצון זה אפשרי..(אך עשוי להיות קשה עד בלתי אפשרי, שוב- תלוי בתעלות הקיימות)

4. אני לא יודע מה הכוונה בתת-מתגים, אבל בעקרון אתה צריך ראוטר אחד איפה שהמודם, ולפי השרטוט שלך, בחדר עבודה ובסלון אתה צריך גם סוויצ'..

שוב, לדעתי רישות קווי למכשירים נייחים זו האופציה העדיפה. בסביבה ביתית, זו מערכת שיש איתה מינימום תקלות והרבה יותר פשוטה לתחזוק,אבטוח,שדרוג מפריסה אלחוטית...

פורסם

אין מצב שכל זה יכנס לשם, לדעתי אפילו את המודם של בזק לא תוכל להכניס לשם יחד עם החשמל שלו.

למה שמו לך קופסה כזאת ולא גודל תקני?

פורסם
  • מחבר
אם הבנתי נכון, אתה רוצה שכל המכשירים יהיו מחוברים קווית.. אז-

1. קשה לי להאמין , שאפשר לדחוס הכל לשם- 2 נקודות חשמל, נקודת רשת, מודם וראוטר- אמנם זה לא הרבה ציוד אבל 16 ס"מ זה מעט, אבל בעיקר 7 עומק זה בעייתי...

אל תשכח שיש גם לכל אחד שנאי (שרק שנאי אפילו גבולי להיכנס ב 7 ס"מ),

2. ?!

3. אני בעד רישות קווי. אם יהיה קל להעביר בתשתית הקיימת זה תלוי כמובן בתשתית שיש לך.. אמנם לא עשיתי את זה בעצמי אבל אני יודע שעם הרבה רצון זה אפשרי..(אך עשוי להיות קשה עד בלתי אפשרי, שוב- תלוי בתעלות הקיימות)

4. אני לא יודע מה הכוונה בתת-מתגים, אבל בעקרון אתה צריך ראוטר אחד איפה שהמודם, ולפי השרטוט שלך, בחדר עבודה ובסלון אתה צריך גם סוויצ'..

שוב, לדעתי רישות קווי למכשירים נייחים זו האופציה העדיפה. בסביבה ביתית, זו מערכת שיש איתה מינימום תקלות והרבה יותר פשוטה לתחזוק,אבטוח,שדרוג מפריסה אלחוטית...

תודה על ההתייחסות!

לאור ההבנה שכל הציוד הנ"ל לא יכנס לקופסת ההסתעפות שינינו גישה ובהתאם עדכנתי את ההודעה הראשונה - קופסת התקשורת תצטרך להכיל: נתב של בזק + 4 שקעים רשת + 4 מגשרים ונק' חשמל.

1. אני תוהה אם קיים מכסה דלת (ולא מכסה מוברג) או פתרון אחר כדי לאפשר נגישות קלה יותר לקופסת ההסתעפות ?

2. אשמח להמלצה לסוויצ' 5 פורטים (1Giga) קטן מימדים לקופסת ההסתעפות.

נערך על-ידי deed

פורסם

לא הבנתי כל כך איזה שינוי אתה עושה.. מה הכוונה ב 4 מגשרים?

1. אני יודע שקיים פתרון של דלת (לי יש כזה) אבל אין לי מושג אם יש לגודל שלך/שמתאים לכזו קופסא בדיוק וכו'.. תצטרך לשאול חשמלאי או מישהו שמתעסק עם זה...

2. לא מבין מספיק כדי להמליץ לך על משהו ספציפי, אבל כל סוויצ' של 50 שקל יעשה את העבודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים