עבור לתוכן

בעיה בשידרוג זיכרון ראם

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי מחשב דיי ישן עם זיכרון דיי ישן בתמונה - זיכרון 1

קניתי זיכרון נוסף בתמונה - זיכרון 2

הזכרונות אינם זהים אך שניהם DDR2 2G CL5

לפי מידע באינטרנט הלוח אם תומך ב4 ג'יגה זיכרון מצורפת גם תמונה.

כל זיכרון עובד כאשר הוא מחובר לבד אך כשאני מחבר את שניהם יחד ומפעיל את המחשב נשמעים שלושה ציפצופים - ולא קורה שום דבר.

האם זה בגלל שהזכרונות לא זהים?

האם זה עניין של הגדרות?

תודה מראש.

פורסם

חבר את הקינגסטון , כנס לביוס , שנה הגדרות מאוטומט לבחירה ידנית.

שנה ל 667 עם תזמונים של 5-5-5-15 , וחבר את הגייל ( לאחר שמירה וכיבוי כמובן ) אמור לעבוד.

יכול להיות שנוצר מצב שהמחשב מנסה להפעיל את הכל ב 667-5-5-5 .

או שהוא מעדיף את ה SPD של הגייל ומנסה להפעיל ב 800 .

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה.

אך אני לא מוצא היכן משנים לבחירה ידנית.

כשאני מגיע לנתוני הזיכרון לא ניתן לשנות שם כלום.

מצורפת תמונה,

תודה

פורסם

אולי מחוץ לתפריט הזה יש אפשרות לקבוע שמהירות הזכרון לא תיקבע ע"י ה SPD .

פורסם
  • מחבר

תשמע,

עברתי על כל התפריטים, ולא הצלחתי למצוא......:huh:

יש מצב להכוונה קצת יותר ספציפית?

יש סיכוי שלא ניתן להגדיר את זה ידנית?

תודה.

פורסם

מרפרוף בספר של הלוח:

http://downloadmirror.intel.com/15064/eng/DG31PR_TechProdSpec.pdf

עושה רושם שאין אפשרות לשנות זאת באופן ידני .

אני מעריך שאם תשים זכרון זהה לזה שהיה לך במקור לא תהיה בעיה( 800-5-5-5-15 )

נ.ב.

נסה להצליב בין מיקומי הזכרונות , אין לך מה להפסיד חוץ מעוד כמה דקות .

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה.

זיכרון כמו שהיה לי במקור אני לא חושב שאוכל להשיג.

אם אקנה זיכרון נוסף כמו הקינגסטון זה גם אמור לעבוד?

לחילופין אם יסכימו להחליף לי את הזיכרון לקינגסטון בתדר 800 זה יהיה בסדר, או שצריך זכרונות זהים ממש?

שוב תודה.

פורסם
  • מחבר
תודה רבה על התשובה.

זיכרון כמו שהיה לי במקור אני לא חושב שאוכל להשיג.

אם אקנה זיכרון נוסף כמו הקינגסטון זה גם אמור לעבוד?

לחילופין אם יסכימו להחליף לי את הזיכרון לקינגסטון בתדר 800 זה יהיה בסדר, או שצריך זכרונות זהים ממש?

(ניסיתי להצליב וזה לא עזר.... באסה)

שוב תודה.

פורסם
  • מחבר

שלום,

שלוש שאלות:

1- אם אקנה זיכרון נוסף, כמו זה שקניתי לא אמורה להיות בעיה, נכון?

2- אם יחליפו לי לזיכרון של קינגסטון בתדר 800 MHZ האם זה אמור לעבוד? האם צריך לבדוק פרמטרים נוספים שצריכים להתאים?

3- האם ייתכן שהאופציה להגדרות ידניות תתאפשר לאחר עדכון של הביוס ?

תודה מראש.

פורסם

1. לא אמורה להיות בעיה.

2. בגדול כן.

אתה צריך לבדוק שהכל מתאים, זה אומר, כל התזמונים, המתח, המהירות שכתובה ב SPD

למשל ה Gail הוא CL5-5-5-15 על 1.8 וולט במהירות 800 (שזה 400 הרץ כפול 2) שכתובה כ6400, שזה 800 כפול 8.

3. אולי, אבל לא הייתי בונה על זה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

לגבי סעיף 2, אני לא ממש יודע היכן למצוא את כל הנתונים האלו. זה הקישור לזיכרון שאמור להתאים - שקיים בחנות ממנה קניתי :

http://pc2.co.il/items/185146-%D7%96%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%97-Kingston-DDR2-KVR800D2N6-2G-2048MB-800MHz-2GB-%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%92%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%9F

בעצם אני רואה שזה CL6 - אז זה ככל הנראה לא יתאים נכון?

אם כן , הכי עדיף פשוט לקנות עוד זיכרון כמו זה שקניתי, אני צודק?

תודה מראש.

נערך על-ידי androidon

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שוב שלום,

לבסוף הזמנתי זיכרון נוסף, זהה לזיכרון שכבר קניתי.

לצערי לאחר שחיברתי את שניהם המערכת לא עולה. לאחר שאני בוחר באפשרות windows repair. עולה המסך הכחול המצורף בהמשך.

חשוב לציין שכל אחד מהכרטיסים עובד בסדר גמור כשהוא מחובר לבד.

האם אין ברירה אלא לעדכן את הביוס?

אם כן, אשמח לעזרה בזה כי אף פעם לא עשיתי את זה, ואין לי מושג איך לעשות את זה.

תודה מראש.

פורסם
  • מחבר

שלום לכולם,

עידכון:

בדקתי באתר של אינטל לגבי עדכון הביוס, איזה דברים עודכנו/בעיות שנפתרו. כרגע יש עדכון מס 71 אך בעדכון 32 כתוב הדבר הבא :ראו צילום מסך.

לפני עידכון הביוס, כיוון שהבנתי שזה עניין דיי מסוכן, החלטתי לנסות ולהפעיל את שני כרטיסי הזיכרון ולנתק את כרטיס המסך שלי - המחשב עולה בצורה חלקה וללא בעיות :yelclap::beerchug:

אך האמת היא שאני רוצה להשאיר את כרטיס המסך מחובר.

א. מערכת ההפעלה שלי היא win7 - 64 bit, האם עדכון הביוס יעבוד גם עליה (הקובץ של אינטל מדובר על ווינדוס ויסטה)?

ב. כמה באמת יש סיכון בעידכון ביוס - אם אני עושה את זה דרך ווינדוס? (אני ממש לא רוצה להתקין את כל הווינדוס מחדש)

תודה מראש וחג שמח.

פורסם

1. בדוק כל מודול זיכרון בנפרד בעזרת +memtest86. לאחר מכן בדוק את צירוף המודולים.

2. לפי התמונה מ CPU-Z, הגירסה של הביוס שלך היא 0026 מתאריך ה 23/8/2007, כאשר הגירסה העדכנית ביותר היא 0071 מתאריך ה 13/8/2010 (קישור). לדעתי עדיף לעדכן את הביוס, בפרט אם באחד העדכונים יש תיקון לבעיות עם הזיכרון.

3. אם אתה מוריד עדכון לביוס, תעשה זאת מהאתר הרשמי של יצרן הלוח (אינטל במקרה שלך - קישור) ולא דרך אתר צד שלישי (אני פשוט לא בטוח איך הגעת לאתר שבתמונה האחרונה).

4. באתר של אינטל יש הסבר איך לבצע את עידכון הביוס. בעיקרון כל עוד אין לך בעיה של קפיצות במתח או סכנה שהמחשב ייכבה במהלך העידכון לא צריכה להיות בעיה בעידכון הביוס ע"י התוכנה המתאימה למערכת ההפעלה.

5. אם אתה כבר עושה עידכון ביוס, ואתה יודע שיש בעיה עם הזיכרון, למה אתה מנסה לעדכן כאשר שני מודולי הזיכרון מותקנים? קודם כל תגיע למצב בו המחשב יציב (במקרה שלך - עם מודול זיכרון אחד), תעדכן את הביוס, תבדוק שהמחשב עובד ואז תוסיף את המודול השני.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

שלום ותודה על התשובה,

1 - אין לי מושג על מה אתה מדבר או מה זה ייתן לי. אם תוכל לפרט אשמח.

2 - בסדר גמור. תמיד עדיף להתקין את העדכון האחרון נכון ?

3 - התמונה האחרונה היא מהאתר של אינטל כשנכנסתי לקישור release notes בקישור שנתת.

4 - באתר של אינטל יש שלושה קבצים, שמייצגים שלוש שיטות לעידכון הביוס. השלישית היא עדכון דרך ווינדוס. האם זאת דרך טובה/מומלצת? (אני שואל כדי להיות בטוח לגמרי)

5 - חיברתי את שני הכרטיסים כדי לראות האם הם עובדים בכלל, האם באמת הבעיה היא חיבור הכרטיס מסך - וככל הנראה זאת הבעיה. כרגע ללא הכרטיס מסך, כאשר שני הזיכרונות מחוברים המחשב יציב למדיי. פועל בסדר גמור בשעה האחרונה. (פתחתי מספר טאבים בדפדפן, הפעלתי סרטים, קבצי וורד). האם אתה ממליץ בכל זאת לעדכן עם כרטיס זיכרון אחד? האם לעדכן עם שניהם ולאחר העדכון לנסות לחבר את הכרטיס מסך? יש עדיפות?

תודה מראש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים