עבור לתוכן

ספק כח חדש לא עובד - האם אני טועה במשהו?

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום

בהמשך לדיון הזה, קניתי היום (לפני כמה שעות) ספק כח חדש - את ה Seasonic S12G-450 הזה מ KSP. כאשר חיברתי אותו בפעם הראשונה, הוא הפעיל את המחשב, לכן חשבתי שהכל בסדר, סיימתי לחבר אותו לשאר המערכת (בהתחלה לא חיברתי אותו למאווררים בעזרת חיבורי ה mulex) וכשניסיתי להפעיל שוב את המחשב - כלום, המחשב לא רוצה להידלק (כן, כמובן שבדקתי שהכפתור שבצד האחורי של הספק מופעל).

- ניתקתי את כל החיבורים והשארתי רק את חיבור ה ATX ו(24 פינים) את חיבור ה 4 פינים ללוח ועדיין המחשב לא רצה להידלק.

- ניתקתי אותו לחלוטין מהמחשב וקיצרתי את החוט הירוק עם אחד החוטים השחורים - והספק לא נדלק (לפחות המאוורר שלו לא נדלק).

- ניסיתי להחזיר את ספק הכח הגנרי למחשב - ושוב המחשב לא נדלק.

בשלב הזה כבר התעצבנתי, ופירקתי את המחשב שלי לגורמים - ניתקתי את כל מה שהיה מחובר ללוח, הוצאתי את הלוח מהמארז וניסיתי להפעיל רק את הלוח עם ספק הכח. עם ספק הכח הגנרי הלוח/מחשב נדלק, אבל עם ספק הכח החדש שקניתי - לא. עכשו אני עם מחשב מפורק ואני לא יודע מה לעשות - האם טעיתי במשהו בחיבור ספק הכח החדש למחשב? האם מופעלת הגנה כלשהי שמונעת את הדלקתו? האם ספק הכח החדש פשוט לא תקין (אני מאד מקווה שלא, שכן אני לא רוצה להסתבך עם האחריות של KSP)? האם יכול להיות שיש בעיית אי-תאימות בין הלוח הישן שלי (965P-DS3 בן ה-7 שנים) לספק הכח?

אני רוצה לציין שיש לספק הכח החדש שני חיבורי 4 פינים ללוח, ששניהם מתאימים לחיבור ה-4 פינים היחיד שיש על הלוח שלי, וזה לא משנה איזה מהם אני מחבר ללוח - בכל המקרה המחשב לא נדלק.

אז לפני שאני חוזר ל KSP ורואה איך אני מחליף את ספק הכח/מבטל את העיסקה וקונה ספק כח ממקום אחר - האם מישהו יכול להציע לי דרך פעולה שלא חשבתי עליה?

תודה על התגובות.

פורסם

יש לך אפשרות לבדוק את הספק במחשב אחר?

יכול להיות באמת שהספק הפעיל הגנה שאינה קיימת בספק הישן שלך והלוח פשוט מקצר. נסה לנתק הכל מהלוח ולנסות שוב לחבר כולל זיכרונות כולל הוצאת סוללה.

ניסית במקרה להוציא את המעבד, ניתקת את הקירור שלו?

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

את המחשב שלי פירקתי לגורמים, כולל הוצאת הזיכרון. ניסיתי להפעיל את המחשב רק עם לוח, מעבד. קירור למעבד וספק כח בלבד (גם בלי זיכרון), כאשר הוא מחוץ למארז - עם הספק הישן הוא נדלק, אבל עם הספק החדש - לא. לא ניסיתי הוצאת סוללה (איפוס ביוס). נכון לרגע זה החזרתי את הלוח למארז וחיברתי אותו (כפתורי המארז וכד') וספק הכח הגנרי עדיין מדליק אותו והחדש לא.

לא ניסיתי להוציא את המעבד, כן ניסיתי להפעיל את המחשב כאשר המאוורר של הקירור מנותק (רק במטרה לבדוק האם המאוורר של הקירור מקצר), אבל זה לא עזר.

אני רוצה לציין שעם ספק הכח הקודם (ה FSP) וגם עם ספק הכח הגנרי המחשב שלי נדלק ועובד. אם הלוח שלי מקצר והדבר מתגלה אך ורק ע"י ספק הכח הזה, אז אני בבעיה, כי אז אין לי מושג מה לעשות.

האמת - בדיוק התכוונתי לצאת ל KSP ולדרוש מהם להחליף את הספק, אבל אני אנסה אותו גם במחשב הזה, בתקווה שזה לא יעבוד (אני לא רוצה להיות במצב שיש לי ספק כח חדש תקין שלא מוכן לעבוד עם הלוח שלי).

פורסם

תבקש מהם שיראו לך בחנות שהוא עובד עם מחשב במעבדה או אם יש ברשותך מחשב אחר תבדוק בעצמך.

פורסם

אני ממש לא בטוח במה שאני אומר אבל אולי זה כיוון , יש ספקים חדשים שנוספו בהם שני טכנולוגיות שנקראות C6 ו C7 , בעיקרון הטכנולוגיות האלה אמורות לגרום לספק לספק הספק נמוך מאוד במסילת ה 12V שבזה תומכים מעבדי haswell.

קראתי מעט על מקרים שבהם יש סיכוי שספק ישן יכול לגרום לאי יציבות עם מערכת מבוססת haswell בגלל חוסר התמיכה בC6 C7 (יכול לגרום אבל לא קראתי על מקרה שקרה) לא זוכר שקראתי שגם במקרה הפוך (ספק חדש שתומך ב C6 C7 עם מערכת ישנה יותר) זה יכול לגרום לבעיה.

פה המצב הפוך המערכת ישנה ויש מצב שהספק תומך ב C6 C7 אולי (וזה אולי גדול) כאן נגרמת הבעיה..

פורסם

יכול להיות באמת חוסר התאמה בין הספק ללוח ואז הוא בבעיה, או שהוא מחליף עכשיו שילוש לפחות(מה שהוא לא רוצה) או שהוא משיג ספק שתומך אולי אחד ישן יותר.

פורסם

תממש אחריות.

בלי תאוריות.

(בהנחה שנתקת אותו מהחשמל בקיר לדקה וניסית שוה....)

פורסם
  • מחבר

גם במחשב הזה ממנו אני כותב, שבו יש לוח אפילו ישן יותר (מבוסס על ערכת השבבים 945), ספק הכח לא מדליק את המחשב. מה שכן, הוא מדליק את נורית החיווי שמסמלת שהלוח מקבל מתח, אבל לא יותר מזה - לחיצה על כפתור ההדלקה לא גורמת למחשב להידלק.

אני מניח שהספק לא תקין. אני אלך עכשו ל KSP ואראה מה הם יכולים להציע לי. אני אעדכן.

פורסם
תממש אחריות.

בלי תאוריות.

(בהנחה שנתקת אותו מהחשמל בקיר לדקה וניסית שוה....)

פורסם
  • מחבר

טוב, הנה העדכון - הלכתי ל KSP ושם בדקו את הספק עם טסטר וראו שהוא אכן לא נדלק. לצערי לא היה להם במלאי ספק זהה נוסף, ולכן האפשרויות שהיו לי הן לקחת ספק אחר, להמתין שיגיע ספק זהה או לבטל את העיסקה ולקחת את הכסף. מכיוון שאני צריך ספק כח החלטתי לקחת ספק כח מהמלאי שלהם. בסופו של דבר התפשרתי על ה S12II 520W וקיבלתי 10 ש"ח החזר במזומן (לא רציתי לקנות ספק יקר יותר), כך שהספק עלה לי בסוף 320 ש"ח.

למי שזה מעניין אותו, אני אסכם את היתרונות והסרונות של הספק S12II 520W שקניתי לעומת ה S12G-450.

היתרונות של ה S12II 520W לעומת ה S12G-450:

- 5 שנות אחריות כמו ב S12G-450 (שימו לב שבפלונטר וב TMS נותנים רק 3 שנים אחריות עליו).

- כבלים מוסלבים.

- הספק מקסימלי גדול יותר - 520W לעומת 450W.

-יותר זול מה S12G-450.

- עובד.

החסרונות של ה S12II 520W לעומת ה S12G-450:

- אין גומי ביציאת הכבלים מהספק.

- תכנון מיושן יותר (לא כולל את אותן ההגנות).

- פחות מדיי חיבורי SATA ויותר מדיי חיבורי מולקס.

- תקן 80Plus Bronze ולא Gold.

- באנדל פחות עשיר (אין אזיקונים, אין וולקרו/סקוטצ', ארוז בשקית ולא בקלקר).

- יקר בכ 30-40 ש"ח לעומת חנויות אחרות.

- יותר רועש לעומת ה S12G-450, אבל זה אולי נובע מכך שה S12G-450 לא עבד בכלל...

טוב, אני מקווה שלא עשיתי טעות בכך שלקחתי את הספק הזה (אבל גם אם כן - כבר מאוחר מדיי). מה שהכי חשוב היה לי זו האחריות - אם היו מציעים לי במחיר הזה את אותו הספק אבל עם 3 שנות אחריות לא הייתי לוקח אותו.

תודה על התגובות.

פורסם

הללויה.

תתחדש.

פורסם

תתחדש, אבל אני לא הייתי מתפשר.

5 שנות אחריות, תקן נצילות שתי דרגות מעל ושקט יותר. שלא נדבר על שאר החסרונות האחרים.

מה גם שהמון משתמשים מדווחים כי במשך הזמן המאוורר של הספק בסדרת ה-S12 לא S12G הפך להיות רועש יותר .

פורסם
  • מחבר

כן, אני מודע לכל מה שאמרת וחשבתי על זה בזמן שעשיתי את הבחירה שלי - העדפתי לקחת ספק כח עכשו, שאני יודע בוודאות שהוא לא ספק רע בכלל, מאשר להמתין לספק חלופי (שעם המזל שלי גם הוא היה יוצא תקול). גם ככה ביזבזתי את רוב היום על הבעיה הזו (ללכת לקנות, להרכיב, לפרק את כל המחשב לגורמים, לעשות ניסויים, לחזור ל KSP) ולא היה לי חשק להמשיך את זה יותר או להשקיע יותר כסף (הציעו לי את ה G-450, שהוא זהה רק מודולרי או את ה S12G-550, אבל עבורם הייתי צריך להוסיף עוד 60 ו-65 ש"ח בהתאמה).

פורסם

פעם הבאה תבדוק את הספק בנפרד ומחוץ למערכת.

נדלק נדלק. לא נדלק תחליף.

תתחדש.

פורסם
  • מחבר

כן, זה בדיוק מה שעשיתי - בהתחלה רק חיברתי את החיבורים הבסיסיים (ה ATX וה-4 פינים) ומשם התקדמתי. כשזה לא עזר - פירקתי את הלוח לחלוטין מהמארז, למקרה שהבעיה היא באחד הרכיבים המחוברים ללוח, וכמובן שניסיתי להפעיל את הספק ידנית ע"י קיצור החוט הירוק עם אחד החוטים השחורים. אם היה לי בוחן ספקי כח זה היה עוזר לי (ניתן לקנות ב 7-11 ש"ח ב ebay).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים