עבור לתוכן

קריסות מרובות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

יש לי מחשב חדש יחסית , וכבר עושה לי המון בעיות. לא תמיד קורה אבל זה קורה לפחות פעם בשבוע , לפעמים בסטים , כלומר עובד שבוע ואז מתחיל להתקע כל 10 דקות במשך שעה ושוב חוזר לעבוד.

נעלמים לי ההרדיסקים מהמחשב בזמן ריצה (יש לי 2 הארד דיסקים ואחד SSD ) , תקיעות מחשב (freezes ) בלי שום שגיאה. לפעמים הוא מפיל לי חלקים מהמחשב ואז קופץ למסך בכחול . למשל לפעמים מפיל כרטיס מסך התמונה קופצת וקופצת שגיאה שכרטיס מסך נפל וrecovered

לאחרונה בהדלקה הוא עושה לי צפצוף ארוך ואחד קצר ועולה רגיל.

ניסיתי להחליף זכרון מקומות , ניסיתי לנקות את המחשב , ניסיתי לאפס את בbios ולהתקין את הגרסה האחרונה . וירוסים אין לי ואני עושה ניקוי מחשב , defrag לאיטים קרובות .

החשד שלי הוא דווקא שספק חלש מידי , משום שניסיתי לחבר כרטיס קול חיצוני , ושניסיתי להתקין דיירבר הוא הוציא לי הודעת שגיאה שאין מספיק כוח (כמובן לא השארתי אותו מחובר ) . יכול להיות שהוא גורם לשיבושים כאלה ?

לוח אםgygabyte GA-Z87-HD3

כרטיס מסך GeForce GTX 660

מעבד Intel® Core i7-4770K CPU @ 3.50GHz

ספק SEASONIC 620w

ו 2 זכרונות של 8 giga לא כל כך מוצא מאיזו חברה כרגע , אם זה חשוב אני אעדכן

windows 7 64 bit

רעיונות ?

תודה רבה לעוזרים

פורסם

הספק חדש?

פורסם
  • מחבר

כן , הכל חדש

פורסם
  • מחבר

כן אחד ארוך אחד קצר

פורסם

לא מופיע בami

פורסם

כרטיס המסך שלך דורש בעומס מקסימלי כ-150W (קישור). המעבד - 84W בלי המהרה כלשהי (קישור). גם אם נניח ששאר המערכת צריכה 100W, זה עדיין אומר שספק של 450W אמור להספיק לך.

הפתרון המהיר פה יהיה לומר שהמחשב שלך הוא חדש יחסית, כלומר יש עליו אחריות - תנצל אותה.

אם אתה רוצה לנסות לאתר את הבעיה בעצמך:

באופן כללי, בעיות כאלו יכולות להיגרם מספק הכח, מהזיכרון, מהלוח, מטמפרטורות גבוהות מדיי (גם של המעבד וגם של כרטיס המסך), מהמעבד או אפילו מבעיה במערכת ההפעלה. בדיקות כלליות שרצוי לבצע:

1. בדיקה פיזית של המחשב - יש לבדוק שכל חיבורים תקינים ומחוברים היטב, שאין קבלים מפוצצים/מנופחים, ושכל המאווררים מסתובבים בחופשיות. אם יש קבלים נפוחים/מפוצצים/לא תקינים על לוח האם או כרטיס המסך (או כל רכיב אחר שיש עליו קבלים) - יש להחליף את הרכיב. אם יש מאוורר שלא מסתובב בצורה חופשית - יש לנקותו (ואולי גם לשמן אותו), ואם זה לא עוזר - יש להחליף אותו (בכל מקרה אין להשאירו מחובר למתח במחשב).

2. בדיקת הזיכרון - בד"כ עם +memtest86. אם יש שגיאות בזיכרון, סביר להניח שאחד מרכיבי הזיכרון הם הגורמים לבעיה (אבל אי אפשר לשלול בעיה בלוח או במעבד).

3. בדיקת הטמפרטורות של המעבד והלוח - טמפרטורות גבוהות בד"כ גורמות לבעיות. אם הטמפרטורות גבוהות, ייתכן ויש צורך בריענון המשחה הטרמית בין המעבד וגוף הקירור - אולי המעבד פשוט מתחמם, דבר שגורם למחשב ל"קפיאות" או לכבות את עצמו.

4. בדיקת הדיסק הקשיח - בד"כ בעזרת תוכנה מאתר היצרן. אני ממליץ להשתמש גם בתוכנה חינמית בשם MHDD לבדיקת הדיסק הקשיח.

5. הפעלת המחשב עם מינימום רכיבים - לוח, מעבד, מודול זיכרון אחד, כרטיס מסך (אם יש כרטיס מסך מובנה - עדיף להשתמש בו ולא בכרטיס מסך חיצוני) וספק כח. את כל השאר, כולל דיסקים קשיחים, מקלדת, עכבר וכל מיני התקנים שאולי מחוברים למחשב יש לנתק.

6. החלפת רכיבים בסיסיים עד לאיתור הרכיב הבעייתי - ספק כח, זיכרון, מעבד ולוח אם. מומלץ לבדוק רכיבים תקינים במחשב הבעייתי, או לחילופין - רכיבים מהמחשב הבעייתי במחשב תקין, עד למציאת הרכיב הבעייתי.

מבחינה תוכנתית יש לבצע את הדברים הבאים:

1. עידכון כל הדרייברים לגירסאות האחרונות. אם הבעיה התחילה לאחר עידכון דרייבר לגירסה האחרונה - יש לנסות ולהתקין גירסה ישנה יותר.

2. הסרה או התקנה מחדש של תוכנה בעייתית.

3. הפעלה במצב בטוח כדי לבדוק האם המחשב יציב בשלב הזה.

4. מומלץ להפעיל את המחשב עם מערכת הפעלה live שרצה מדיסק (CD או DVD) או DoK ואינה כותבת דבר לדיסק הקשיח (לדוגמא Ubuntu או mini-xp שנמצאת ב Hiren's Bootcd). המטרה כאן היא לבדוק האם הבעיה נובעת ממערכת ההפעלה (על כל רכיביה, כולל דרייברים).

5. התקנה מחדש של מערכת ההפעלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים