עבור לתוכן

להיות שמאלני במדינת ישראל...

Featured Replies

פורסם

Roger אני יכול להגיד לך כבר עכשיו שהיא לא תהיה שונה.

בלי פרוז הרצועה הסבב הזה לא שונה מהקודמים חוץ מהעובדה שאיבדת הרבה חיילים עקב דשדוש במקום של הצבא(הוא לא אשם בכך ביבי אשם בכך).

הגורם היחיד שיפרז את הרצועה באמת הוא צה"ל, אף גורם בין לאומי לא יעשה את העבודה באמת ראה מקרה לבנון וחיזבאללה.

כל האינטרסים שהזכרת לא צריכים לעניין את מקבל ההחלטות. מדובר פה במלחמה קיומית שלנו, מלחמה שיש לה השלכות רבות על העתיד.

מסתכלים עליך עכשיו בזכוכית מגדלת ובוחנים את התגובות שלך.

ברגע שהם רואים דשדוש, ברגע שהם רואים לחץ מכל סיבה שהיא(כולל אובמה), ברגע שהם מזהים הססנות ההרתעה שלך נפגעת בצורה קריטית.

העם אמר את דברו. העם בישראל מוכן לשלם מחיר בחיי אדם וגם מחיר כלכלי כדי לפתור את הבעיה הזאת.

ההנהגה צריכה לקחת את ההזדמנות ולהכריע. אף אחד לא יצלוב את ביבי אם יהיה עלינו חרם כלכלי במהלך מבצע כזה להפך.

מדינת ישראל שרדה תקופות קשות פי כמה כולל חרמות ואמברגו נשק אמברגו נפט, וכל אמברגו שאתה רק יכול לחשוב עליו זה לא מה שצריך להכריע פה, ואני לא מאמין שזה יגיע לכך.

vic אתה רק מחזק את מה שאני אומר יש פה הזדמנות נדירה לעשות את העבודה.

• תגובות 1.2k
  • צפיות 297.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ויק, אני תיארתי לגבי מצרים אחרי כישלון הפסקת האש הראשונה. והיו כבר 6 כאלו. אבל לא תיארתי שהמוסלמי בבית הלבן יחשוף את עורו.

פרקש בקצרה, לדעתי יש מצב שיגיע לכך. לאט ובזהירות בלי לאבד את תמיכת מצרים, שתמכיתה חיונית כדי שהמצור על עזה יעבוד לאחר שהכל יגמר.

- - - תגובה אוחדה: - - -

ויק לא מוכיח את טענתך כלל, להיפך. אם יהיו עשרות אלפי הרוגים בעזה, תשכח מתמיכת מצרים. גם לסיסי יש את הרחוב שלו שעדיין שונא את ישראל ויצא לרחובות.

פורסם

הרחוב של סיסי שונא את ישראל, אבל גם את החמאס (שרק לאחרונה הרג גם להם אזרחים וחיילים) הם כרגע לא בדיוק אוהבים שם.

פורסם

אבל מה אתה חושב יותר טוב לסיסי, המקרה הראשון או השני ?

כל מה שאני אומר שיש חשיבות לשמור על מצרים לצידנו. ולכן חשובה הזהירות.

פורסם

לא נגיע לכך. אם עד עכשיו הקוקסינל לא קיבל החלטה הוא לא יקבל אותה בהמשך.

אחרי שתחסל את הטרור בעזה אין שום משמעות למצור.

מצרים לא לצדך מצרים היא פשוט נגד חמאס.

מצרים לא משחקת פה תפקיד כמו שארה"ב לא משחקת תפקיד.

אתה צריך לעשות מה שטוב לך.

אסד טובח בבני עמו כבר כמה שנים. הטורקים שגובלים איתו לא הסתירו את מורת רוחם, ועדיין ארדואן החרטטן לא עשה כלום.

העולם גם לא עשה כלום, ראית כוחות בינלאומיים שתוקפים את סוריה? אובאמה החרטטן שלח ספינות והתקפל כמו תינוק.

אף אחד לא יעשה לך כלום. יוציאו כמה הודעות גינוי ואז ירצו להעמיד אותך לדין בהאג. תן לי לגלות לך סוד גם אם צה"ל לא יבצע את המהלך שאני מדבר עליו יוציאו הודעות גינוי ויעמידו אותך לדין בהאג זה כלל לא משנה, וכבר התחילו עם זה.

פורסם

אתה מכניס טיעון חדש שמעולם לא טענתי נגדו.

לגבי מצרים. ברור שמדובר במפגש אינטרסים. ובדיוק בגלל זה אינטרסים יכולים פתאום להשתנות אם אתה לא זהיר.

מעבר לזה, אתה מפשט את העניין יותר מדי. ולטעמי הויכוח כבר מתחיל לחזור על עצמו...

פורסם

אתה טוען שאני מפשט את העניין יותר מדי, אני טוען שאתה מסבך אותו יותר מדי.

אם תבדוק את השתלשלות האירועים לפני חומת מגן תראה שהוויכוחים אז היו לא שונים בהרבה מהוויכוחים שלנו היום.

כל מני אינטרסים, וכל מני נבואות, וכל מני נשיאים, ובסוף החלטה אחת של אדם אמיץ(אריאל שרון) שמה קץ לעניין.

אני לא אומר שרצועת עזה של היום היא איו"ש של אז, אבל גם פה בהינתן הוראה צה"ל יעשה את מה שיבקשו ממנו.

מה שחסר לנו זה אדם אמיץ שאולי אפשר להתווכח על התוצאות של מעשיו, אבל אי אפשר להתווכח על כך שהוא היה מנהיג. הוא ידע לקחת החלטות למרות אינספור לחצים שהופעלו עליו.

גם מי שהחליף אותו ידע לקחת החלטות חלקם חפוזות ומטופשות(מלחמת לבנון 2), שוחד.

חלקן טובות יותר, הפצצת הכור בסוריה, עופרת יצוקה שאומנם נגמרה בהפסקת אש, אבל היה שם תמרון החלטי בלי דשדוש עם תוצאות שאין להרהר עליהן.

הבעיה שלנו עם ביבי תיפתר בטווח של חצי שנה מסוף המבצע כי יהיו בחירות, ואז נחליף אותו ונראה אם בנט באמת גבר.

פורסם

אני גם מעדיף את הדרך שלך, ההפסקות אש וההתקדמות האיטית משגעים אותי.

אבל בינתיים זה כבר המבצע הארוך ביותר עד עכשיו, והסוף עדיין לא נראה באופק.

פורסם

מעניין, גם את אלו הולכים לספור בתור "קורבנות תמימים"?

https://www.facebook.com/photo.php?v=710386152343782

(תרגום הכיתוב: מחבל שניסה להתקרב לכוח צה"ל עם חגורת נפץ נורה ונהרג, אך כנראה לא לפני שהספיק לדרוך את המנגנון. הסתומים בהלוויתו שכחו להוריד ממנו את החגורה...)

עריכה: עכשיו אני רואה שהידיעה מפוברקת שכן הדגלים הם דגלי סוריה... אבל לדעתכם בעזה זה לא קורה?

פורסם

ואיפה כל החלאות שצעקו שמלט לא משמש לצרכי טרור? אתם מוזמנים לעשות חיפוש זריז בגוגל ל"מלט"+"הומניטרי".

פורסם

איפה כל החלאות? חיים את חייהם בשמחה ובששון, בין השאר כי אנשים טובים כמוך מכריזים על אנשים כמוני כ"קיצוניים" כשאני אומר שעל המדינה לתלות את אותם חלאות.

פורסם

כי האפשרויות הן או חיים בשמחה וששון או תליה? אין אמצע?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים