עבור לתוכן

להיות שמאלני במדינת ישראל...

Featured Replies

פורסם

"הרחבה" חח בדיחה מצחיק אותי השימוש במילה הזו.

מה יש להרחיב? רצועה של 30 ק"מ.

יש לפעול ויש לא לפעול וכרגע הצבא לא פועל.

כרגע הצבא הוא כלי משחק של הדרג המדיני.

צריכה לרדת הנחיה ברורה ו היא כיבוש הרצועה וחיסול כל היכולות הצבאיות של חמאס.

התמונה היחידה בסוף המבצע הזה צריכה להיות של חיילי צה"ל בלב הבונקרים של חמאס עם הגופות של הניה מוחמד דף וכו'.

כל תוצאה אחרת הינה בגדר כישלון.

אני לא מאמין שזה יקרה כי ביבי הוא חדל אישים, וכבר כתבתי את זה פה. מבחינתי הוא איום על המדינה שיותר גדול מהאיום האיראני שהוא נהנה להטיף לנו עליו.

• תגובות 1.2k
  • צפיות 297.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
שוב, זה לא מה שנאמר. זה איך שנאמר ומה שלא נאמר.

ולזה מצטרף מה שקורה בפועל בשטח.

מה קורה בפועל בשטח בדיוק?

פורסם

הפצצות בעזה , מה שלא היה בצורה נרחבת , עד היום ..

פורסם

ליאור מה שכתבת הוא חירטוט מוחלט.

כנראה שאפשר למכור לך לוקשים בשקל.

אין כזה דבר הרחבה זו רצועה של 30 ק"מ.

יש לתת פקודה ויש להאכיל אותנו לוקשים.

אם צהל מקבל את הפקודה 200 טנקים מכניסים הילוך נוסעים ישר ומגיעים ללב עזה תוך כמה דקות.

מקווה שרוב הציבור לא אוכל את הלוקשים כמוך ויבוא עם ביבי בחשבון בבחירות.

פורסם

אני לא מוצא שום ידיעה חדשותית על החלטה להרחיב את המבצע.

יש לכם קישור אולי או שפשוט היה נדמה לכם...?

פורסם

אתם סתם מקשקשים ..

לכו תבררו , איפה לא הפציצו עד היום , והחלו להפציץ היום ..

לכו פתחו מפה .

פורסם
אני לא מוצא שום ידיעה חדשותית על החלטה להרחיב את המבצע.

יש לכם קישור אולי או שפשוט היה נדמה לכם...?

http://www.0404.co.il/

פורסם

טוב שלא נתת לי קישור כללי ל-ynet...

אין שם שום דבר על הרחבת הפעולה או על החלטה להפיל את חמאס. זה הדבר הכי קרוב שראיתי, וגם כאן מדברים בסך הכול על חלון הזדמנויות שמנסים לנצל לפני שהוא נסגר.

http://www.0404.co.il/post/15442

פורסם

ה"הרחבה" הייתה התחלת הפגזה בעזה עצמה . (בעיר)

אין ספק שמישהו למעלה מבולבל . בינתיים הכוחות הסדירים של צה"ל נשחקים : גם מבחינת מצבה וגם מבחינת מורל . מבולבלים .

כוחות צריכים יעדים . מה שעשו בינתיים זה שהכוחות כובשים תא שטח ואח"כ נסוגים וחוזר חלילה ..

כל הצבא הסדיר עומד על גבול עזה וכאילו מחכה שהחמאס יבוא אליו ..

פורסם

תיקון: כל הצבא הסדיר עומד על גבול עזה ומחכה שביבי יגדל עמוד שדרה.

פורסם

איך אפשר לגדל עמוד שדרה כשאין לך ביצים לתמוך בו?

פורסם

הרשה לי לשאול אותך שאלה קטנה: האם היית מצפה מפוליטיקאי ישראלי כלשהו, ביבי או לא ביבי, להגיד "עד כאן. מסירים את הכפפות. החמאס ימות, וכל מי שלצידו, מבחירה או לא מבחירה, ימות גם הוא", אחרי שני עשורים שבהם פימפמו לעמינו שזה "לא מוסרי"?

פורסם

הבעיה בתפישה שלך היא שאתה רואה את הדברים במונחים של שחור ולבן. בכלל, זו הבעיה של הימין והשמאל הקיצוני.

יש הרבה צבעים של אפור באמצע. למשל, הרחבת המבצע לא חייבת להיות כרוכה בחיסול טוטאלי של כל מי שליד החמאס, ללא הבחנה. אפשר להקטין במידה מסוימת את רמת הדאגה שלנו לשלומם של הפלסטינים, אבל מבלי לאבד כליל את מוסר הלחימה שלנו ולחסל עשרות או מאות אלפי אזרחים. זה אומר שיהיו כנראה יותר אזרחים פלסטינים הרוגים, אבל זה לא צריך להגיע למימדים מבהילים.

הגישה הנוכחית שמתווה הממשלה היא חששנית ועצורה מדי. אני מניח שעל זה שנינו נסכים.

לדעתי, המעשה הנכון מורכב משלושה אלמנטים:

1. הרחבת המבצע/מלחמה למטרת מיטוט שלטון חמאס, או לפחות לפגיעה אנושה בו.

2. הסרת הכפפות ומתן חופש פעולה נרחב יותר לצה"ל. אבל מבלי להתיר כליל כל רסן, אלא עדיין תוך התחשבות מסוימת בחיי חפים מפשע בעזה. רק שהתחשבות זו, צריכה להיות לדעתי קטנה בהרבה מזו שהיא כיום.

3. סיום המבצע ויציאת צה"ל יותנה בפירוז עזה. עדיף ע"י ערבויות וכוחות בינ"ל/רש"פ בפיקוח מרחוק שלנו.

לשאלתך, אני מאמין שהן הפוליטיקה והן הציבור בישראל יוכלו להכיל משהו כזה.

פורסם

זה נכון במאה אחוז ויק.

אבל יש כאן 2 מלחמות, צבאית אך גם מדינית שנראית לפחות לראשי המדינה כקשה לא פחות.

אפילו את ההצעה החדשה להפסקת הומניטרית ל24 שעות של הרשות הפלסטינאית (יחד עם מצרים) ולכאורה בתאימות עם החמאס, החמאס כבר הספיק לדחות, וגם ישראל לפי ולפי דיווח של חדשות סקי גם גורם בכיר בישראל דחה אותה.

אגב, ביבי אתמול בנאום הוסיף תנאי אם לא שמתם לב. פירוז עזה.

לי נראה שכוחות הקרקע נכנסים, ואולי עוד הלילה לשטחים חדשים.

פורסם

ביבי אשם בחוסר יכולתו לקבל את ההחלטה הקשה לעשות את הדבר הנכון, הדבר שבשמו נבחר. הרבה אנשים אחרים, גם כעת וגם הרבה לפני ביבי, אשמים בכך שההחלטה הזו כה קשה. רק כשהישראלים יצליחו להפסיק לראות ב"פלסטינאים" תומכי החמאס בני אדם (מבחינתי הם אפילו לא חיות - לכל חיה היצר הראשון במעלה הוא השרדות, לעזתים חשוב יותר להרוג ישראלים מאשר לשמור על שלומם), יוכל לקום פה מנהיג שידע להביא את החמאס לברכיים - כשהבחירה היחידה שתינתן לו, לחמאס, היא האם להכנע אחרי 1,500 הרוגים או אחרי 1,500,000. מצידי, שלא ייכנע לעולם. מצידי, שכל גבר, אישה וילד בעזה ימותו. מצידי שכל אזרח ישראל המפגין כנגד המלחמה "כי בעזה נהרגים ילדים (הילדים שלהם - פחות אכפת לו מבני העשרים שלנו)", ייתלה בראש חוצות יחד עם כל בני משפחתו. מצידי שכל פוליטיקאי, שופט או עיתונאי בישראל שנתן ידיו להגבלת יכולתה של מדינת ישראל להגן על אזרחיה ולחסוך בחיי חייליה יומת בעינויים קשים.

צודק חיים הכט, שדבריו שהובאו פה או באחד הדיונים המקבילים, באומרו כי החמאס ניצח: הוא כופה עלינו להפוך לחיות כדי לנצח במאבק. כך יהיה בסוף - או שניהיה לטורף, או שנהיה לטרף. אתה, אנימור, מאשים אותי בכך שאני רואה את הדברים בשחור ולבן, אך אני נושא את האשמתך בגאווה. לא האשמה זו, כי אם ברכה. במציאות של שחור ולבן, בה אנו עומדים מול אוייב שאומר "לא ננוח עד שכולכם תמותו", אין אפור. אין "חצי הריון". ישנו רק מוות, והבחירה היחידה הנתונה בידינו כעם היא האם יהיה מדובר במוות שלהם או במוות שלנו.

באחת ההודעות איסתרא בלגינא אמר לי, "אם צריך לשמור רק על חיילינו בכל מחיר ולעזאזל הצד השני, למה לא להפגיז את כל עזה בגז עצבים ולגמור עניין?". הדבר נאמר כהקצנה מוחלטת של דברי, כיאה לאיסתרא, אך עם כל יום שעובר אני קרוב יותר ויותר לדעה שכזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים