עבור לתוכן

להיות שמאלני במדינת ישראל...

Featured Replies

• תגובות 1.2k
  • צפיות 297.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רק אני חושב שהפעם אחרי אובאמה שהמריקאים יבחרו נשיא שיגרום לג'ורג' בוש ה2 להיראות כמו אמא תרזה?

פורסם

עברנו לתגובות בסגנון Yo ?

הנה : זבל .

ד"א.

פורסם
תנו קצת מרחב נשימה לממשלה . אני לא זוכר תקופת מלחמה שבה ברברו כ"כ הרבה ..

מסכים.

זה עוד לא נגמר, החמאס לא מפסיק לירות ואין מצב שהוא יקבל הפסקת אש קבועה בלי הישגים.

מקסימום, אפשר לרדת על ביבי עוד שבוע .

בעופרת יצוקה גם היה ככה ? או בעמוד ענן ? (אני שואל ברצינות .. לא הייתי פה )

זה מחמיר כל פעם עקב האכזבה מהממשלה. זה צפוי שאנשים לא יחשבו שהפעם אולי זה הסתיים אחרת.

אבל זה שונה הפעם. כבר כמה פעמים היו הפסקות אש הומניטריות, ואנשים התאכזבו כל פעם מחשב ובסוף גילו שזה ממשיך?

בינתיים ממשיכים לירות על הדרום.

צה"ל מטפל במנהרות ומגיב על הירי.

הסיטואציה האיזורית התהפכה לחלוטין, מצרים ומדינות ערב שהיו בעד החמאס במבצעים הקודמים, התהפכו והן נגדו. החיזבאללה מוחלש בצפון וסוריה כבר לא קיימת. אירופה נותנת לנו הצהרת תמיכה חד משמעית. ורק המוסלמי בבית הלבן נגדנו.

וישראל כולה תומכת בהמשך המלחמה. סקר חי בווינט - 84% נגד הפסקת המבצע. 50 אלף מצביעים בינתיים.

אני לא יודע מה יקרה. אבל נראה לי שכדאי להפסיק לראות ערוץ 2.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4551066,00.html

פורסם

אם ביבי יתקפל עכשיו, הוא יפסיד את הבחירות הבאות.

לא נשכח לו תבוסתנות כזו.

אני מקווה שהוא יתעשת.

פורסם

עזוב, לא היה קונצנזוס כזה בעם בנוגע למשהו כבר עשרות שנים לפחות.

פורסם

הבעיה היא שנראה שגם המטכ"ל מנסה לרסן את הממשלה ומעוניין להסתפק בחיסול המנהרות ואז להגיע להבנות/הסדר מול חמאס. במקום שזה יהיה להפך והממשלה תהיה זו שמרסנת את הצבא...

תוסיף לזה את חוסר יכולתו הידועה של ביבי לקבל החלטות בתנאי חוסר וודאות ואת הלחץ האמריקאי, ואני כלל לא בטוח שהקונצנזוס הזה יספיק בשביל ביבי.

פורסם

אכן נראה כך.

אני חושב שזו אחת התוצאות של כל המשפטיזציה בצבא.

פורסם

אני לא חושב שזו הסיבה העיקרית.

לדעתי התקשורת המודרנית הפכה כל מח"ט ומעלה לפוליטיקאי, במקום שהקשר היחידי מול הצבא יהיה דרך דובר צה"ל והרמטכ"ל. כפוליטיקאים, הם לא רוצים להיזכר כמי שגררו את המדינה להרפתקה צבאית עקובה מדי, ולכן נזהרים בלשונם ולא אומרים את מה שהמצב דורש מבחינה צבאית - מקצועית.

לא משפטיזציה אלא פוליטיזציה.

פורסם
מצרים ומדינות ערב שהיו בעד החמאס במבצעים הקודמים, התהפכו והן נגדו.

איזה עוד מדינות ערב חוץ ממצרים נגד חמאס?

במקום מצרים קיבלת את טורקיה. ועל קטאר בכלל אין מה לדבר..

פורסם

סעודיה, איחוד האמירויות.

אצל אל ג'זירה רץ סיפור שבכיר מאוד בדובאי דיבר עם ליברמן ואמר לו שדובאי תממן את המבצע, אם ישראל תחסל את החמאס. לא נראה לי שהסיפור נכון, אבל אפשר לחוש את האהבה השוררת בינהם. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים