עבור לתוכן

להיות שמאלני במדינת ישראל...

Featured Replies

פורסם

צר לי לקלקל לך את הקומדיה, אבל זה לא יקרה - החבר'ה האלה קוראים להשתמטות מצה"ל וסרבנות גיוס בשעת מלחמה, משום שהם לא מרוצים מהטקטיקות הצבאיות. ראה בדיון המקביל שמתנהל בפורום.

אז אתה לא תוכל להציל אותם במילואים. אתה תוכל אולי להציל אותם באופן כללי כחייל שמגן על המדינה, ולאפשר להם את החופש לכתוב כאן בעברית שצריך להוציא אותך להרוג משום שאתה לא ימני קיצוני כמותם.

• תגובות 1.2k
  • צפיות 297.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אסמכתא ? קישור ?

פורסם
אני לא חושב שהוא שם את עצמו בצד של חמאס.

אני לא חושב שהוא יושב במעגל מקבלי ההחלטות, אפילו לא קרוב לכך אין אף מפלגה עם דעות שאפילו קרובות לדעות שלו, לכן אני לא רואה בו שום סיכון לבטחון המדינה.

לא צריך להקצין. אני ממש לא מסכים איתו, אבל צריכה להיות לנו מידה של סובלנות גם לדעות שאנחנו מחשיבים כקיצוניות, וכן גם חלק מהדעות שלך הם קיצוניות ואפילו מסוכנות ואני עדיין משתדל לא לתקוף אותך ולהקניט.

נהיה מאוד מתוח במדינה, ומה שחסר לנו זה רצח פוליטי.

כולנו יהודים בואו לא נשכח את זה. צריך לדעת לקבל ולהכיל, ולקחת דברים בפרופורציה.

לא שמעתי עדיין על מדינה שהגיע לסופה עקב ריבוי דעות. שמעתי רק על המקרה ההפוך, לכן אני נגד סתימת פיות אלה אם מדובר בהסתה לרצח, שזה משהו שחלק מהאנשים פה קרובים מאוד לעשות אם לא כבר עשו.

הסמל שלי כאן, עבורי מייצג רק צד אחד מסוים של כ"ך שמאוד חשוב לדעתי. אני ממש לא מסכים עם הרבה מדעותיו של כהנא, לא מסכים בכלל עם דבר בנושא הדתי-הלכתי למשל .

מרק טווין כתב על ביקורו בארץ ישראל בשנת 1867

"...המדבריות הללו ריקים מאדם, תלים דהויים אלה של שממה... טול אותו תל חרבות, כפר נחום; טול את טבריה, כפר אווילי המתנמנם בצל ששת דקליו האבלים; אותו מורד שומם שבו דהרו חזירי מעשה הנס אל תוך הים, ובלי ספק חשבו כי מוטב להם לבלוע שדים ורוחות ואף לטבוע במים, מלהוסיף לחיות במקום כזה... טול אגם חדגוני, קודר ונטול מפרש זה, הנח בתוך טבעת גבעות צהובות וגדות נמוכות ותלולות... כל הדברים האלה – אם אינם מהווים חומר מצוין לשיר ערש מרדים, הרי לא ייתכן שיר ערש בעולם."

"נדמה לי שמכל הארצות בעלות הנוף המדכדך, ארץ ישראל מחזיקה בכתר. הגבעות קירחות, צבען דהוי, וצורתן רחוקה מלשובב את העין. העמקים הם מדבריות מכוערים המעוטרים בשוליהם בצמחייה דלה שפניה כמו אומרות יגון וייאוש... כל קו הוא גס, צורם וכל תו הוא חד, ללא פרספקטיבה - המרחק אינו מחולל כאן קסמים. זוהי ארץ משמימה, חסרת תקווה, שבורת לב".

במקום אחר הוא כותב את אותם הדברים רק במילים אחרות: "לא יכולנו לעצור למנוחה גם לאחר רכיבה של שעתיים-שלוש מהמחנה שלנו, אף שהנחל זרם לצדנו. לכן המשכנו בדרכנו שעה נוספת. אמנם ראינו מים, אבל בכל מרחב השממה סביבנו לא היה אפילו קמצוץ צל, ונצלינו קשות בשמש היוקדת. 'כצל סלע כבד בארץ עייפה' - אין ביטוי יפה מזה בכל התנ"ך, ואין ספק שמכל המקומות שבהם שוטטנו, אין אחד המסוגל להעניק משמעות כה נוגעת ללב לביטוי כארץ צחיחה, חשופה קירחת זו".

כאשר אני מסתכל על ארץ ישראל כיום אני רואה מדינה שונה מקצה לקצה לתיאורים שלו. מדינה פורחת ומודרנית הגורמת לכל שכניה הערביות להחוויר מבושה ומקנאה. מי בנה אותה, הם או אנחנו? ראה את מצרים וסוריה וירדן הצמודות לנו. ללא שלטון היהודים בארץ ישראל, היא היתה נראת כמוהם כיום וכולנו יודעים זאת. אז למי הזכות האוביקטיבית עליה?

ומה עם הזכות היהודית בת 3000 שנות היסטוריה מוכחת. העם היהודי תמיד היה פה, ומעולם לא נטש את ארצו וויתר על זכותו עליה. מדוע זכות זו פחותה מהזכות של מהגרים מצריים בעיקרם אשר הגיעו החל מאמצע המאה ה19, במיוחד כאשר ברור לכל שהם לעולם לא יקבלו אותנו כאן?

ראה את השנאה היוקדת לנו של הערבים הישראלים הגרים במדינה המתקדמת ביותר במזרח התיכון, נהנים מפרותיה ועדיין זוכים לזכויות יתר בתחום החינוך למשל ופטור מחובות אזרחיות. ואחרי כל זה הם יורקים לנו בפנים בזמן שאנו בסך הכל מגינים על עצמינו כחובותו של כל בן אנוש כלפי עצמו. אם אותם אנשים אתם רוצים להתפשר ?

למרות כל זאת הייתי מתפשר עימם אם מחר הם היו הופכים את עורם ובאמת ובתמים רוצים ומתכוונים להשלים עימנו לעד. אבל שלא תהיה שום טעות, כל פשרה בנושא היא פשרה בחסד להם, לא בזכות! ספרו לי בבקשה על דבר אחד שהם עשו שמגיע להם איזשהו חסד מאיתנו ? ואני לא מתכוון לרצון הרצחני למחוק אותנו מעל פני האדמה ממניעים של דת וקנאה.

אז אתה רואה, גם בנושא זה אני לא עם כהנא. אז למה אני בכל זאת עם סמלו? כי הוא אמר את זכותינו ההיסטורית והאקלטואלית על הארץ הזו בשפה ברורה ובלי שמץ של התנצלות.

אני עם סמל כהנא כהתנגדות לנסיון השפל ארוך השנים למחוק את האמת הפשוטה הזו מהמפה בטענה שהיא קיצונית.

ולגביי היצור המדובר. אני לעולם לא אקרא להרצחו. אנו מדינת חוק וכולם חייבים לכבד זאת, גם שלטון החוק עצמו דרך אגב. יקלל אותו ויגדף אותו - בהחלט. חופש הדיבור במיטבו כתגובה נאותה לשקר זדוני.

אני אפילו אסלח לו מכל הלב אם הוא איך אומרים, "יחזור בתשובה". למרות שאין שום סיכוי לזה, האמת כל כך ברורה כיום לכולנו, שבלתי אפשרי להיות עיוור למציאות. אז חייבת להיות כאן איזו סוג של רשעות.

אני מתרגש כאשר אני רואה את האחדות המדהימה בין ימין לשמאל ציוני שנוצרה במדינה שלנו בימים אלו.

לא משנה מה המחלוקות ביננו, לגבי התמיכה במלחמה הזו אנו בדעה אחת. המערכה הזו מאוד חשובה אסטרטגית לקיומנו. אני חושב שהמלחמה זו תאמר לכל הסביבה המוסלמית המסוכסכת אם אנו חזקים או חלשים, ובאיזה צד כדאי להם להיות. ממש לא כדאי שניתפס מנטלית כיוצאים ממנה חלשים.

פורסם

פוסט ציוניות:

להגיע למסקנה שמדינה עם לאום מבוסס על היסטוריית העם היהודי אינה רלוונטית לעולם המודרני ולארץ בה יש המוני ערבים.

להפוך את המדינה לדמוקרטית ליברלית עם שוויון וחופש מוחלט למוסלמים.

ולאפשר לאיסלם להשתלט עליה כדי שסוף סוף מישהו ישתיק את הטימטום הזה, והפוסט ציונים יבינו שהם טעו.

זאת אומרת, עד שהם לא יגררו את כולנו למקומות הכי אפלים ובתקופות הכי אפלות של העם היהודי בגלות, הם לא יהיו מרוצים.

מה ההבדל בין זה לבין אנטישמיות מהסוג הגרוע ביותר?

שאת זה הפוסט ציונים יכולים למכור לאנטישמים וערבים במדינות מערביות מבלי להיחשב גזענים.

ולמה?

כי רוב בני אדם מתקשים לראות יותר ממטר, ושומעים רק את השקרים שלוחשים להם שוב ושוב באוזן.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

לזה השמאלנים מובילים אותנו.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/600/701.html?hp=1&cat=875&loc=1

תקשיבו טוב!

יש ותמיד היו אנשים, שאינם מסוגלים לבצע מה שצריך, כדי למנוע אסונות גדולים.

אנשים שמעדיפים להימנע מעימותים קשים שנחוצים כדי למנוע אסונות גדולים עוד יותר.

שאינם יכולים לראות לאן דברים יובילו.

עוורים ומשותקים בשם החששנות והפשרנות.

השמאל בישראל הוא בדיוק כזה.

לא משנה מה הסיבות, לא משנה כמה הוא חושב שהוא צודק ברמה האנושית.

אם האנושיות מנטרלת את היכולת שלך להתמודד עם תוכניות ופעולות אוייבך, אז דעתך אינה שקולה ונכונה, ואתה וודאי לא ראוי להנהיג אחרים או לשמש דוגמה.

לכל היותר אתה יכול לשמש דוגמה לאידיוט מקסים או אומן רגיש.

ולא שהעולם לא זקוק לאידיוטים מקסימים ואומנים רגישים, יש לנו צורך גם בהם.

אבל בנושאים שהם לא מבינים עדיף שישתקו.

הנה מה שורדה רזיאל־ז'קונט אומרת על התבטאויותם של אמנים שמאלנים מאז תחילת המבצע:

מה עמדתך לגבי המבצע בעזה?

"יש איזושהי דרך שלא להסכים עם המבצע?"

יש לא מעט אמנים שיצאו נגד מעשי הצבא והממשלה.

"אני חושבת שהתנגדות של מפורסמים או לא מפורסמים למבצע הזה, בפרט אחרי שגילו את מנהרות הנפץ שמגיעות עד ליישובים שלנו, היא ממש חולנית. אנשי חמאס מכריזים בפירוש שלא יפסיקו את הפעולות המלחמתיות נגדנו עד שיזרקו אותנו מכאן, ואני מאמינה להם."

http://www.israelhayom.co.il/article/203111

השמאלנים הישראלים שקוראים לצה"ל רוצחי ילדים, למרות כל העדויות, למרות כל מה שמתרחש בעזה תחת הנהגת החמאס,

הם אינם תמימים, אינם בורים, אינם ישרים והגונים, ואינם דואגים לעמם ומדינתם.

אולי חלקם רוצים למצוא חן בעיני ערבים.

אולי הם מעדיפים לחיות בשקרים כי זה נוח להם בהרבה.

הם סופגים שקרים, שמקורם בשינאה אנטישמית מוסלמית.

ולא נותנים לאמת להפריע להם.

http://news.walla.co.il/?w=/2689/2769050

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

מה א-ת-ם הייתם עושים????

חיים הכט יצא צדיק.

נערך על-ידי Milford Cubicle

פורסם

אתה עד כדי כך פתי?

הוא לא ענה לה לשום שאלה בצורה עניינית.

"כתבת": "מה אפשר לעשות לגבי ההרוגים שהם בעצם חפים מפשע?"

"נפתלי": "מה היית עושה אם היו יורים עלייך טיל ביום? לא היית הורגת 700 בני אדם? ברור שהיית, אז אל תטיפי לי מוסר ותני לנו להרוג עוד. תודה".

זה מה שכל בן אנוש אובייקטיבי, רציונאלי שאינו צמא לדם וקונפליקטים שומע.

לדעתי, הבעיה נובעת, שרוב האוכלוסייה בארץ אינה כזאת. אלא היא אוכלוסייה חמומת מוח, אגרסיבית ונשענת על ערכים דתיים פרימיטיביים וגם קנאית להם.

פורסם

^תקבל כבר את העובדה שאתה מיעוט בארצנו, לא חמומי מוח ולא נעליים.

פורסם

לא קראתי הכל , אבל למה הוא מיעוט ? מה הטענה שלו ?

אתם רוצים שאני העלה לכאן גופות של ילדים פלסטיניים ונראה אתכם גיבורים . אף אחד לא רוצה לראות ילדים מתים .

חוצמזה , הוא צודק בהודעה האחרונה שלו הרבה אנשים בישראל הם חמומי מוח וכולה וכולה .

- - - תגובה אוחדה: - - -

השימוש של חמאס בילדים הוא פשוט פשע . והאמת במקום ישראל , הייתי משגר צוות משפטי להאג ותובע אותם על פשעים נגד האנושות ופשעי מלחמה .

פשעים נגד האנושות : השימוש במבני ציבור וממשל , שימוש באזרחים כמגנים אנושיים ועוד ..

פשעי מלחמה : לבישת מדי צה"ל . כן , זה פשע מלחמה .

הייתי מוריד אותם על הברכיים כלכלית וצבאית .

אבל עוד פעם , בישראל הציבור וההנהגה חמומי מוח , וכולה וכולה . ולא יעשו את זה .

תביעה כזאת יכולה לסבך את עזה עם הסיוע הכלכלי שהיא מקבלת מהאיחוד האירופי ומארצות הברית .

פורסם

אתה יכול להעלות, לפני כן אומר לך "ליבי ליבי"

שיפסיקו לירות רקטות ממקומות מאוכלסים ב"חפים מפשע"

נערך על-ידי idanmal

פורסם

אורנה בנאי: ''אני חושבת שהם מפלצתיים, היום אני מבינה שהמלחמה הזאת צודקת''

אורנה בנאי קיבלה שיחה מפתיעה בשידור חי מהד"ר מיכאל בן-ארי ועו"ד איתמר בן גביר ופתחה איתם בשיחה ארוכה בה הפתיעה את המראיינים ואת המאזינים בתחושות והמחשבות החדשות שלה על המאבק בחמאס ועל המציאות שלנו כאן בארץ.

"אני באמת הבנתי שיש לנו פה עסק עם ארגון טרור שהוא אכזרי ביותר. אני חושבת שהם מפלצתיים, היום אני מבינה שהמלחמה הזאת צודקת"

https://www.facebook.com/photo.php?v=818438011509422&set=vb.113277668692130&type=2&theater

מקור: http://rotter.net/forum/scoops1/122877.shtml

פורסם

סתם קפצו עליה . היא פשוט אמרה שזה לא נכון להרוג ילדים וב.מ .

- - - תגובה אוחדה: - - -

עידן , בדרך אלייך בה"פ .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים