עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

להיות שמאלני במדינת ישראל...

Featured Replies

פורסם

לאן ?

• תגובות 1.2k
  • צפיות 298.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אנטליה הכל כלול

פורסם

תהנה חביבי ..

פורסם

אני כנראה לא מספיק ציוני. אותו הכסף הספיק לאילת עם ארוחת בוקר בלבד.

פורסם

חחחח , איזה אופטופיק מטורף ..

כנראה שאתה שמאלני יפה נפש !

שאתה חוזר לארץ תכנס למקלט הקרוב ביותר , שחבורת "כך" לא תרדוף אחרייך ..

פורסם
אנטליה הכל כלול

הכול כלול - כולל מכירת הכבוד הלאומי האבוד של מדינת ישראל בשביל כמה שקלים.

טס לטורקיה, מממן את עוכרי ישראל האנטישמים האלה, ימח שמם, ועוד מעז להלין על שמאלנים.

נערך על-ידי Animor

פורסם
שמאלן בעיני זה אחד שמגדיר עצמו כשמאלן והוא גר בדרום וחוטף טיל על הבית ומוכן ולחטוף עוד אחד בשביל לקדם את עמדותיו.

יש כאלה?

פשוט בדיחת השנה.

בדוק למי הצביעו תושבי הדרום, ועוטף עזה. בלי לבדוק אני בטוח שרובם הצביעו לביבי ליברמן או בנט.

הם ממש לא "שמאלנים", ועדיין הם חוטפים טילים.

מה עוד יכול תושב הדרום לעשות?

היעד שאתה טס אליו רק מוסיף על הצביעות והטיפשות שבדבריך.

יש מספיק יעדים זולים עם הכול כלול שלא נמצאים בטורקיה.

פורסם

מלים כדורבנות. היא צריכה הרבה אומץ כדי לצאת כך נגד החברה המוסלמית הרקובה ממנה הגיעה. אמרה להם את האמת המכוערת בפרצוף.

סוף דבריה ציער אותי, כששיבחה את היהודים ואמרה שאף יהודי לא ביצע פעולת טרור ושאף יהודי לא השחית כנסייה. היום זה כבר לא נכון, ועל כך אפשר להודות לימין הקיצוני שמנסה ללא הרף להעמיד אותנו באותה רמה כמו זו של המוסלמים הברברים והפרימיטיביים, עם מעשים כמו של ברוך גולדשטיין ותג מחיר.

פורסם

אתה משווה את כמות הפשעים שדת החיות עשתה בעולם לקומץ הדברים שבוצעו על ידי ברוך גולדשטיין וחברי תג מחיר?

אני לא מבין, אתה מצפה שיהרגו לנו, יחטפו לנו, יפחידו אותנו ואנחנו נשב בחיבוק ידיים ולא נעשה כלום, כמה אפשר?

זו הטעות של השמאלנים העיוורים, יחרבנו להם על הראש והם יגידו תודה.

נערך על-ידי idanmal

פורסם
אתה משווה את כמות הפשעים שדת החיות עשתה בעולם לקומץ הדברים שבוצעו על ידי ברוך גולדשטיין וחברי תג מחיר?

אני לא מבין, אתה מצפה שיהרגו לנו, יחטפו לנו, יפחידו אותנו ואנחנו נשב בחיבוק ידיים ולא נעשה כלום, כמה אפשר?

זו הטעות של השמאלנים העיוורים, יחרבנו להם על הראש והם יגידו תודה.

אתה באמת לא מבין, אולי בגלל שהדם שלך עדיין חם מרצח שלושת הנערים ואתה קורא מה שאתה רוצה לקרוא, תוך כדי הכללות וקיטלוגים רדודים.

- אי אפשר להשוות את הטרור של המוסלמים לטרור של היהודים. אצלם זו דרך חיים ואמונה, אצלנו אלה חריגים שבחריגים. אבל איך זה בכלל קשור למה שכתבתי? כשאתה כולך מלוכלך בדם, כמו המוסלמים, רצח אחד או יותר לא ישנה לתדמית שלך. אבל כשאתה נקי וצודק ומוסרי, מספיק ברוך גולדשטיין אחד בשביל להכתים עם שלם. ואני לא מוכן שקומץ הזויים יכתים את העם שלי וידביק לנו תגית של טרוריסטים ורוצחי ילדים. אני רוצה להישאר נבדל מהפלסטינאצים ולא להיות כמותם.

- אני לא מצפה שיהרגו בנו ללא תגובה. איך זה בכלל קשור למה שכתבתי? אם היית קורא בעמודים קודמים, היית רואה שאני בעד מלחמה כוללת בחמאס בגלל החטיפה, הרצח והרקטות שנופלות עכשיו בדרום. אני חושב שצריך להיכנס בהם ולא להשאיר אצל הטרוריסטים אבן על אבן שלמה. אבל זה ממש לא אומר שצריך להיות חיות אדם כמוהם ולרצוח נערים חפים מפשע, וזה עיקר הטענה שלי. כי אז אנחנו נהפוך להיות ארורים בדיוק כמוהם ונאבד את העליונות הערכית והצודקת שלנו עליהם.

- אם אתה חושב שאני שמאלן, אתה העיוור. ואם הבנת מדבריי שאני מוכן שיחרבנו לי על הראש, אז אתה טועה פעמיים. מי שבא להורגנו, עלינו להשכים להורגו. אבל להיכנס למסגד ולירות ללא הבחנה בעשרות מתפללים ממש לא עונה להגדרה הזו. וגם לא להשחית מסגדים וכנסיות.

פורסם
אתה באמת לא מבין, אולי בגלל שהדם שלך עדיין חם מרצח שלושת הנערים ואתה קורא מה שאתה רוצה לקרוא, תוך כדי הכללות וקיטלוגים רדודים.

הדם שלי לא חם כרגע הוא היה חם תמיד, זה שאני לא משתתף פה יותר מדי בדיון הזה או לא שם אווטר של כהנא צדק, לא אומר שאני לא חושב

שהוא צדק. תאמין לי שאתה לא רוצה לשמוע את רחשי ליבי או מה הייתי עושה להם וכמה אני קיצוני עוד הרבה לפני שרצחו החיות את שלושת הנערים.

פורסם

ואני חייב לציין שדווקא בגלל עמדותי, אני נגד מעשי רצח אקראיים בידי אזרחים. אני רק תוהה למה שמים מעשי תג מחיר (שכוללים בעיקר פגיעות ברכוש, לרוב אף לא חמורות במיוחד) באותו סל יחד עם מעשי רצח, ולמה כל פגיעה בערבים ישר מוגדרת כ"תג מחיר" בעוד שבהרבה מקרים מתברר בסוף שערבים אחרים עשו את זה וסתם חיפשו להפליל יהודים.

פורסם
ואני חייב לציין שדווקא בגלל עמדותי, אני נגד מעשי רצח אקראיים בידי אזרחים. אני רק תוהה למה שמים מעשי תג מחיר (שכוללים בעיקר פגיעות ברכוש, לרוב אף לא חמורות במיוחד) באותו סל יחד עם מעשי רצח, ולמה כל פגיעה בערבים ישר מוגדרת כ"תג מחיר" בעוד שבהרבה מקרים מתברר בסוף שערבים אחרים עשו את זה וסתם חיפשו להפליל יהודים.

אף אחד לא משווה באמת רצח כמו שביצע גולדשטיין לגרפיטי על מסגדים/כנסיות או לניפוץ שמשות של מכוניות בפורידיס. אבל עדיין יש משהו אחד מן המשותף ביניהם: פגיעה בחפים מפשע, רק בגלל שהם ערבים.

לפעמים צריך לפגוע בחפים מפשע - למשל כשיודעים שמחבל נוסע במכונית כלשהי יחד עם אשתו, צריך להרוג אותו לדעתי גם במחיר של מות אשתו. היום אגב לא עושים זאת בגלל המדיניות הרופסת של ביבי. אבל יש הבדל תהומי בין פגיעה בחפים מפשע תוך כדי לחימה בטרור, כשהמטרה היא פגיעה בטרור, לבין פגיעה מכוונת בחפים מפשע שמהווים מטרה בעצמם. הראשון לגטימי ואפילו מוסרי בעיניי, השני לא מוסרי ומוריד אותנו לרמתם של הערבים. וזה לא מקום שכדאי להגיע אליו.

פורסם

הדבר המוסרי לעשות, ידידי, הוא את כל הנדרש בשביל לדאוג להשרדותה של החברה שאתה חי בה. האם "כל הנדרש" כולל הרג של אזרחים, גם כאלו שאינם מעורבים ישירות (או דרך קרבה משפחתית או פיזית) בפעילות טרור? ימים יגידו, אבל אני מאמין שכן. חיסולים נקודתיים לא מספקים את הסחורה.

אגב, ההגיון הזה לפיו "אל לנו לרדת לרמתם של אוייבינו", מבלי לעשות תחילה את השיקול של האם הדבר שם אותנו בעמדת נחיתות מבחינת יכולתינו להגן על עצמינו, הוא שמאלנות לתפארת. הסדר צריך להיות כזה:

1. "מהי המטרה הרצויה מבחינתנו?"

2. "מהם האמצעים שיאפשרו להשיג את המטרה?"

3. "מבין אותם האמצעים, מהו האמצעים שיגרומו לכמות מזערית של פגיעות בנפש בצד שלנו?"

4. "מבין האמצעים שעברו את סינון (3), מהו האמצעי שיגרום לכמות מזערית של פגיעות בנפש בצד השני?"

הסדר הזה מחייב. אנשים שחושבים שהסעיף הראשון בסדר הפעולות הוא 4 הם הזויים שאין להם תקנה. אנשים שחושבים שיש לשלב בין 3 ו4 ולהתחיל מהם מתנהגים כאילו הם צופים ניטרליים מהצד, שלא מעדיפים אף צד על פני השני. אנשים שחושבים שיש להתחיל מסעיף 3 פשוט לא מבינים את טיבו של מאבק בקנה מידה מדיני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.