עבור לתוכן

להיות שמאלני במדינת ישראל...

Featured Replies

פורסם
אתה שוכח שאחד התפקידים העיקריים של היועמ"ש זה להורות על הגשת כתבי אישום נגד נבחרי ציבור - כל אותם מושחתים ורמאים ששורצים בכנסת.

לא, לא ממש. אתם הופכים את העניין לדיכוטומיה מזוייפת - או שהיועץ המשפטי ממונה ע"י פוליטיקאים מושחתים ומבליג על שחיתות, או שהוא ממונה ע"י שופטים שמאלנים ומבליג על בגידה. יש לי כמה שאלות קטנות:

1. ומה עם שחיתות מצד השופטים עצמם? להם מותר? למה שהיועמ"ש יבקר בחופשיות דווקא את אלו שעומדים לבחירת העם, ולא את אלו הבוחרים את עצמם?

2. ומה עם רדיפה פוליטית? יועמ"ש שנבחר ע"י הממשלה הנבחרת ורודף את האופוזיציה זה אולי רע, אבל הרבה פחות רע מיועמ"ש שנבחר ע"י אנשים המזדהים פוליטית עם מיעוט קטן בעם ורודף את שרי הממשלה.

3. ומה עם האפשרות שלא יהיה מדובר באותו אדם? על זה בכלל חשבתם? למה לגרום בכוח לניגוד עניינים? שיהיה אדם אחד שתפקידו לבקר את נבחרי הציבור שלא נבחר בידי אותם נבחרי ציבור, ואדם אחר שתפקידו לטפל בסוגיות משפטיות "מדיניות" כגון אלו העוסקות בבטחון, שנבחר על דעת העמדה הנפוצה בעם בנוגע לסוגיות בהן הוא עתיד לעסוק, ולא על דעת מיעוט פוליטי קטנטן.

• תגובות 1.2k
  • צפיות 297.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתם עושים פה את אותה טעות שאני עשיתי. חשבתי שבאמת הבעיה היא בבית המשפט העליון ובתקשורת. טעיתי. הבעיה היא בימין. עד לפני כ 20 שנה היתה שליטה מוחלטת לשמאל והוא לא חשש להכניס את אנשיו לכל מוקדי הכוח כולל תקשורת (במיוחד זאת שממומנת על ידי המיסים שגובה המדינה, שבימים אלה זה הערוץ הראשון, ערוץ 10 ערוץ 2 על ידי רשיונות שהמדינה נותנת וחלק לא קטן מערוצי הרדיו) מבסיס כוח עצום זה יש השפעה גם על מדיומים חופשיים יותר כמו YNET וכו'. וגם כמובן מערכת המשפט. מה קרה למי שלא הסכים איתם? מה שקורה היום, תראו איך העיפו את אריאל זילבר ואפילו נעמי שמר כי הם חרגו מהקו. גם אם זה אומר שאנשים רעבו ללחם לחונטת השמאל לא היה אכפת, כולם התיישרו לפי ההכתבה מלמעלה. היום הימין כאילו שולט אבל אף אחד ממוקדי הכוח האחרים למעט הכנסת לא השתנה. מי שאשם זה הימין, הוא פשוט פוחד לשלוט. להזכירכם את הכתבות עם תרחישי האימה בגלל שרצו לעשות כמה שינויים בבג"ץ, (כן המועדון הזה שרק חברים בו מחליטים מי יהיו החברים החדשים) וזה כולל עוד הרבה צמתים כמו משרדי האוצר, הפנים ובעצם בכל המקומות ששם מתקבלות החלטות על בסיס יומי שמשפיעות על חיי כולנו. עד שהימין לא יגדל ביצים ויבין שהוא באמת ניצח בבחירות אנחנו בבעיה.

פורסם

האמת שלא קראתי את כל התגובות פה אבל קראתי מספיק.

אני רק אסכם בקצרה מה אני חושב על "להיות שמאלני במדינת ישראל":

אם לא היה שמאל בישראל, לא היו חטופים, לא היו הרוגים והמצב פה היה הרבה יותר טוב (כן, גם החברתי והכלכלי).

מיום ליום אני מבין שהבעיה היא לא הערבים אלא אוייבים מבית שהורסים את מדינתנו האהובה.

פורסם

אם לא היה שמאל בישראל, לא היו חטופים, לא היו הרוגים והמצב פה היה הרבה יותר טוב (כן, גם החברתי והכלכלי).

מיום ליום אני מבין שהבעיה היא לא הערבים אלא אוייבים מבית שהורסים את מדינתנו האהובה.

אני יודע שאמרת את זה בציניות אבל לצערי אתה לא רחוק מהמציאות, בלי השמאל ההתאבדותי פה היו לנו פחות 90% בעיות.

פורסם
אני יודע שאמרת את זה בציניות אבל לצערי אתה לא רחוק מהמציאות, בלי השמאל ההתאבדותי פה היו לנו פחות 90% בעיות.

ממש ממש לא הייתי ציני.

פורסם

קשקוש מוחלט.

כבר שנים ארוכות שהליכוד בשלטון - ביבי מכתיב את סדר היום הכלכלי, הבטחוני והמדיני. לביבי היה די והותר זמן לשנות את המצב ולעשות את מה שצריך לעשות. אבל הוא מעדיף לשבת באפס מעשה, להגיב באופן נקודתי לטרור במקום למחוץ אותו, להרוס את הכלכלה, לפגוע בשכבות החלשות.

הליכוד, וביבי בראשו, נכשלו כישלון חרוץ. להאשים בזה קומץ שמאלנים מפגרים שאין להם כלל השפעה על הממשלה, זו פשוט שטות. ולחשוב שאלמלא אותם שמאלנים, המצב היה פה טוב יותר זו שטות עוד יותר גדולה.

במקום להאשים את כל העולם, צריך להפנות את האצבע לאשם האמיתי - הליכוד וביבי.

פורסם

הבעיה עם הימין שהוא תמיד מחפש את מי להאשים חוץ מעצמו.

כשהוא לא בשלטון הוא מאשים את השמאל שלא עושה כלום.

כשהוא בשלטון הוא מאשים את השמאל שהוא בשלטון.

כול מה שכתב הבחור מעליי נכון ב100%. גם ברפיסות של ממשלות הימין האחרונות השמאל אשם ממש מפתיע.

פורסם

כאילו שהשמאל אשם במתן לגיטימציה לחטיפות , על ידי שחרור יותר מ1000 מחבלים בתמורה לחייל אחד או שחרור מחבלים בתמורה לבנייה.

וזה עצוב שבערוץ מרכזי כמו ערוץ 2 , יש כאלה שם שפתאום מדברים על הנזק שבשחרור מחבלים , אחרי הלחץ שעשו שם לשחרר את שליט.

עכשיו זאת ההזדמנות להוציא חוק שאין אפשרות מתן חנינה למחבלים רוצחים.

פורסם

הביקורת על ערוץ 2 אינה במקומה.

ערוץ 2 מונע ע"י דבר אחד בלבד רייטינג. חוץ מזה לא מעניין אותו כלום הוא ערוץ מסחרי וככה הוא צריך לפעול.

מקבלי ההחלטות לא צריכים לקבל החלטות על סמך ערוץ 2 או על סמך הפגנה או על סמך לחץ של ההורים.

פורסם

אבל זו בדיוק הבעיה של ההנהגה הישראלית. כאשר רוה"מ מונע בעיקר ע"י שאיפתו לשרידות פוליטית, הוא מנהל את המדינה ע"י פעולות שנועדו למצוא חן בעיני הציבור, גם ע"י קשב לערוצים מסחריים כמו ערוץ 2.

רק תזכורת: אולמרט, איש המרכז-ימין, לא שחרר אפילו מחבל אחד תמורת שליט. ביבי, הביטחוניסט הידוע, הוא זה ששחרר אלף מחבלים. למה? כי הוא חשב שזה יגרום לו לאהדה בקרב הציבור. אין לי ספק שהוא ידע שבטווח הארוך זו פעולה שגורמת נזק - ביבי הרי כתב ספר על מלחמה בטרור, הוא יודע בדיוק מה ההשלכות ומה צריך לעשות. הוא פשוט שם את זה בצד בשם הפופוליזם.

וגם עכשיו הדברים תלויים בביבי - איזו מהלומה לתת לפלסטינים - האם נקודתית או משהו חריף יותר? כיצד להעניש את החמאס? ע"י מעצר כמה עשרות פעילים או ע"י מלחמה כוללת ללא מעצורים?

כשההנהגה רופסת, התשובה ידועה.

ואגב ההתלהמות נגד בג"ץ: הוא דוחה כל הזמן עתירות נגד הריסת בתי מחבלים, שמגישים ערבים ואנשי שמאל קיצוני. בג"ץ ממש לא הבעיה. הבעיה היא הנהגה שאין לה ביצים לעשות את מה שצריך.

פורסם

המסקנה שלי מכל הדיון הזה שאנחנו צריכים להגיד תודה לפלסטינאים ולערבים. לפחות מדי פעם הם עושים לנו משהו שמזכיר לנו שאנחנו צריכים לעמוד ביחד, כי הרי אם זה היה תלוי בשמאל (הקיצוני אבל עבור משתפפי הדיון זה לא ממש משנה) לא הייתה לנו מדינה, ואם זה תלוי בימין (הקיצוני שכמה ממשתפי הדיון עדיין משתדלים לא להחשיב עצמם כך, למרות שהם בברור כך) לא היו לנו אנשים כי כולם היו מוצאים להורג באשמת בגידה.

בקיצור מדינת ישראל צריכה לעשות כל שביכולתה לשמר את חמאס, לבנון ופת"ח כאויבי המדינה (ראו מה קורה לסוריה כשהם הבינו שאין לנו שום רצון להיות אויבים שלהם). רצוי אפילו לממן את מאבקם המזוין במדינת ישראל, ולשקם את תדמית השטן שהכה גלים בערבים מאז קום המדינה.

(למען הסר ספק, סרקיזם)

נ.ב

מדהים איך אנשים פה משנים את תפיסתם כשמשהו לא מתאים לאידיאולוגיה שלהם, או לחלופין מסלפים את עובדותיו. לי לפחות בתוך שמאלני אין שום בעיה להודות שאני אופרטיוניסט, ולפעמים צריך לעשות את מה שצריך לעשות בלי קשר להשקפת עולמך האישית.

פורסם
ואגב ההתלהמות נגד בג"ץ: הוא דוחה כל הזמן עתירות נגד הריסת בתי מחבלים, שמגישים ערבים ואנשי שמאל קיצוני. בג"ץ ממש לא הבעיה. הבעיה היא הנהגה שאין לה ביצים לעשות את מה שצריך.

אהה. בג"ץ הוא לא בעיה כי הוא לא שמאל ממש ממש קיצוני אלא רק שמאל קיצוני. הבנתי.

ולגבי האחריות של ראש הממשלה למצב, הרי שיש פה שתי עובדות פשוטות:

1. אלא אם גורמי שמאל כלשהם מנעו בכוח מנתניהו לפעול כפי שמצא לנכון, הרי שהוא אכן האחראי הבלעדי. לא תמיד זה המקרה, אבל בנוגע לעסקת שליט למשל זה כן למיטב ידיעתי.

2. למרות האמור לעיל, צריך חוצפה בלתי נתפסת בשביל לבוא בטענות לביבי בגין החלטותיו, אם במקרה הייתם לצד אלו שהפעילו עליו לחץ לקבל החלטות אלו. בעניין שליט, לי ולשאר אלו שמראש ידעו שהעסקה הזו תוליד רק אסונות ישנה הזכות המלאה לבוא בטענות לנתניהו, אבל אם אתם, או הנציגים ששלחתם לכנסת (על דעתכם), או סתם אלו שאתם תומכים בעמדותיהם בעניינים מדיניים ביומיום, צידדו בזמנו בעסקה - יפה לכם השתיקה.

ולגבי הפופוליזם של נתניהו - למרות שאין לי ספק שפופוליזם אכן משחק פה תפקיד, הרי גם כאן יש התממות לא קטנה מצד מתנגדיו. הרי ברור שאם נתניהו היה הולך בדרך אחרת, כלי התקשורת, כמו גם הפוליטיקאים להם כלי התקשורת שמחים לתת במה, היו צולבים אותו. אין זה אומר שלדעתי זה מסיר את האחריות מביבי על שלא עמד בסחיטה הזו, אבל אינני מסוגל לשמוע את אותם הסוחטים דאז מטילים עליו אחריות.

כשחיילים מפחדים לירות בערבים מתפרעים מאימת הפרקליטות השמאלנית, הימין אשם רק בכך שראשי הפרקליטות עוד מכהנים בתפקידם.

כשמתרחשים פיגועים כי בג"ץ תוקע מקלות בהקמת גדרות או בטכניקות חקירה מסויימות, הימין אשם רק בכך שאותם שופטים עוד לא נשפטו בעצמם על סיוע לטרור.

כשמשחררים מחבלים תמורת חטוף ישראלי במקום לפעול בדרכים הסובייטיות שהוזכרו כאן באחת ההודעות כי אחרת "ארגוני השלום" למיניהם יפיצו שנאה נגד ישראל בעולם (ולמי שחושב שזה לא משחק תפקיד פשוט אין מושג עד כמה כל אנטישמי בגרוש נהנה לצטט את דבריהם של אותם ארגונים כהוכחה לצדקת עמדתו), הימין אשם רק בכך שחברי אותם ארגונים עוד נושמים.

פורסם

אני התנגדתי מאז ומעולם לעסקת שליט, משום שאני מאמין שאסור לנהל מו"מ עם טרוריסטים. אז אתה מרשה לי לכתוב את דעתי, או שאני צריך לשתוק?

להזכירך, גרוניס נבחר לנשיא ביהמ"ש העליון בלחץ של הימין, משום שהוא חצי-מתנחל ומתנגד לאקטיביזם שיפוטי. ההיתממות היא שלך, אם כן.

מעבר לכך, כל מה שרשמת הוא סתם הוצאת כעס על גורמים שאתה מתנגד להם, אין לזה שום קשר עם ההתנהלות של ביבי או עם מה שמתרחש במדינה.

- הפרקליטות אינה שמאלנית בדיוק כמו שהמשטרה אינה שמאלנית, היא מורכבת מכלל חתכי האוכלוסיה, כמו כל מגזר תעסוקתי אחר.

- חיילים לא מפחדים לירות בערבים מתפרעים בגלל הפרקליטות. הם מפחדים בגלל שנהלי הפתיחה באש והחוק אוסר זאת עליהם. ואתה יודע מי אחראי על שני הדברים האלה? הימין, שנמצא בשלטון כבר די הרבה זמן. אם ביבי היה רוצה, היה משנה את נהלי הפתיחה באש ומשנה גם את החוק.

ולמה נטפלת דווקא לפרקליטות? הפרקליטות הרי לא עושה דבר לפני שהמשטרה חוקרת את המקרה ומעבירה לה את המידע. ואז היא מחויבת לפי חוק לטפל בעניין ולהגיש כתב אישום אם יש דברים בגו'. אז אולי המשטרה היא שמאלנית בעצם?

בהערת אגב אומר שאני אישית חושב שצריך לירות כדור בראש לכל ערבי שמעז לידות אבן לעבר יהודים. זה שאסור לעשות זאת לא קשור לפרקליטות, זה קשור לחוק. ואת החוק קובעים בכנסת, שנשלטת כבר שנים רבות בידי הימין.

- הפיגועים מתרחשים בגלל שבג"ץ תוקע מקלות בהקמת גדרות?! הדמגוגיה שלך הרקיעה שחקים עם המשפט הזה. המקרים היחידים היו הזזה של תוואי הגדר כדי שלא יחתוך כפר ערבי באמצע, אלא יעקוף את כולו. ההשלכה של זה היא כלכלית גרידא, ממש לא בטחונית. פשוט עולה יותר כסף ללכת בתוואי ארוך יותר ופחות נוח להקמת גדר. שום עניין בטחוני. עובדה היא שהגדר מוקמת לאורך כל הדרך. הערבים בכל מקרה קופצים מעליה אם הם ממש רוצים לעבור.

- ארגוני השלום אחראים עכשיו לשחרור המחבלים בעסקת שליט? מי בכלל סופר אותם? אף אחד. לא הימין, לא המרכז, אפילו לא השמאל הציוני השפוי. ובטח שלא ביבי. הם מייצגים פרומיל שולי וזניח באוכלוסייה, ומקסימום מפגינים פעם בכמה חודשים בת"א על איזו שטות הזויה. אין לשמאל הקיצוני שום כוח ושום השפעה. העולם יהיה נגדנו וישנא אותנו איתם ובלעדיהם. התעמולה הפלסטינאצית עושה יפה את עבודה, ללא קשר לארגוני השמאל ההזוי.

אני מבין שהתרגלת לחשוב במשך שנים שהשמאל אחראי לכל הצרות שלנו ואשם בהן. אחרת הרי קשה לך להצדיק את העמדה שלך להוציא להורג את כל השמאלנים, אנשי המרכז ובכלל כל מי שלא חושב כמוך. אבל האמת היא, שהשמאל שאתה מדבר עליו כבר מזמן אינו רלוונטי וההשפעה שלו זניחה. כבר שנים שהמנדט נמצא אצל הימין ואצל ביבי, שהאסטרטגיה שלו היא פסיביות וסטטוס קוו, העיקר לשרוד בתפקיד.

- - - תגובה אוחדה: - - -

וואו, שמעתי עכשיו את הראיון של חנין זועבי.

זה פשוט בלתי נתפס איך היא ממשיכה לכהן כחברה בכנסת ישראל. כל הקשקשנים שם מדברים ומתלהמים נגדה, אבל לא עושים שום דבר!

הנהגה רופסת, כבר אמרתי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים