עבור לתוכן

חרדים... {בואו נעשה קצת סדר בבלאגן}

Featured Replies

פורסם

"תהליכים פיזיולוגיים רגילים בגופו"? הבנאדם רומז לכך שזה "קצת לא בסדר" שבהדרכת "פרסונות" מסויימות "מגזר" שלם מדכא את נשותיו ומכתיב להן איך יתלבשו וכל זאת על מנת שלא "ייכשלו" הגברים ויתגרו מינית במקום שהם פאקינג ישלטו בעצמם כמו בני אדם מבוגרים "נורמליים".

אבל מיילא זה, הם מנסים ללא הפסקה (כמה שלא תנסה להכחיש את זה) לגרום לשאר העולם להתנהג איך שמתאים להם ופה מתחילה בעיה.

כן יש לי בעיות עם הדת.

רוב האוכלוסייה בעולם מאמינה במיני דתות - אז מה? בגלל שהם הרוב אז הם צודקים? אז אני אומר שרוב העולם טיפשים.

בכל דת בטוחים שהם, ורק הם, הם "דת האמת", כל השאר טמבלים (היי, זה די דומה לדעה שלי בנושא)

מה גורם לך להאמין שדווקה אתה בין הצודקים? באפריקה יש איזה מישהו שמתפלל בדיוק ברגע זה לאיזה מסכה, ומבחינתו *אתה* כופר ותלך לגיהנום, והוא משוכנע בכך בדיוק כפי שאתה משוכנע שהוא הכופר.

הבעיה הגדולה שלי עם החרדים שלנו זה שאני הולך לצבא, בניגוד לרובם כי "לא מתאים להם" - וזה בסדר מבחינת המדינה!

זה שהם יושבים כל היום ולומדים סיפורי אגדות, ספרים מלפני מאות עד אלפי שנים, מומצאים לגמרי או במקרה הטוב מבוססים באופן תלוש על מקים שקרו

יושבים ולומדים - ללא שום תועלת לכלום! שום דבר! ואני צריך לשלם להם על זה משכורת? על פי חוק?? זה מרתיח אותי ממש!

אתה חושב שזה מועיל שהם יושבים כל היום ומתעסקים בשווה ערך כיפה אדומה (או טוענים שהם עושים זאת ועובדים בשחור) תשלם להם מכיסך!

אתה חושב שבתי כנסת זה דבר חשוב שיש לתמוך בו כלכלית? תשלם להם אתה!

אתה חושב שמוסד הרבנות הוא חלק הכרחי המהמדינה ויש לפרנס אותו? תשלם להם אתה!

למה אתה מחייב אותי לשלם כל כך הרבה מכספי המיסים שלי על דברים שהם מבחינתי כלום ושום דבר, בזבוז זמן וכסף?

למה אתה פאקינג מחייב אותי להתחתן או להתגרש רק דרך ה***** האלה? (הייה פה כינוי גנאי, צנזורה עצמית)

להאמין שהאל הוא כל יכול, הוא הטוב המוחלט

ולהאמין שהאל הוא זה שעזר למכבי לזכות או כל שטות אחרת

ובו זמנית הוא נותן לאלפי ילדים בעולם למות מרעב

להאמין שלרוצחים ניתנה זכות בחירה חופשית לרצוח

אבל לקורבנותיהם לא ניתנה הבחירה החופשית הבסיסית של לחיות

זו סתירה לוגית חריפה

ומי שלא רואה את זה פשוט בוחר לעצום עיניים או שאין לו את הכישורים הבסיסיים להבין סתירה לוגית מה היא.

נערך על-ידי nissim tr

פורסם

אני כאמור חילוני ואינני שומר מצוות או הולך לבית כנסת.

ישראל לא צריכה יותר חיילים, ישראל צריכה יותר לוחמים.

מבחינתי שלא יגיסיו את החרדים, סתם בזבוז כסף.

וסביר להניח שאתה לא היית לוחם, אחרת היית מבין זאת.

מעולם לא הייתה לי בעיה עם חרדי או נוצרי שאמר לי או לידודתי אשר הסתובבו באזורים חרדים / נוצריים בארץ או בעולם משהו על הלבוש שלהם.

לרוב, הם פשוט מסיטים את המבט וממשיכים הלאה. אני אישית גם לא מכיר שום אג'נדה של להפוך את ה עולם לכמוהם, להפך, היהדות היא דת מאוד מסוגרת. ישנה הסתה נוראית בטלוויזיה כנגד חרדים ונותנים בה מקום לקומץ חלאות אדם מקום מרכזי אך כאמור יש חלאות אדם בכל אוכלוסיה ואוכלוסיה

למען האמת, בנוגע לקצבאות, אני גם נגד זה ובעד הפרדת דת מהמדינה אבל גם במצב כיום, המדינה שלך מבזבזת הרבה יותר כספים שהולכים ישירות למחבלים.

אז קודם, שנסגור את הברז לחרדים, אני בעד לסגור את הברז לישובים הבדואים בנגב, ל-"לוחמי החופש" הערביים שיושבים בבתי הכלא ואת כל העברת הכספים המטורפת אשר הולכת ישירות לאש"ף

פורסם

פעם ביקרתי חבר בפלורידה

הוא אמר לי האוכלוסיה כאן מאוד דתית

אמרתי איזה דתיים כולם נראים אותו דבר

אמר אתה לא מבין הם לא נראים שונה כי הם נוצרים אבל מבחינת דת הם דתיים מאוד.

ואז ירד לי האסימון שבכל מדינה יש אחוז לא מבוטל של חרדים רק בצורות שונות

הם לא יהיו הרוב אבל יש להם כח והשפעה כי הם מאורגנים.

פורסם

ואאו. ממש אנתרופולוג...

אגב אני עברתי בחודש האחרון מרמת גן לצפת....

(אפשר לפתוח ת'רד שלם בנושא אבל בעיקרון זה שיקול כלכלי של מגורים והצעת עבודה משתלמת במיוחד).

למרות שרוב התושבים מוגדרים כדתיים חרדים או חבד מוכרח לציין שמרגיש פחות ניכור מאשר משכני בבניין ברמת גן.

אבל איני חושב שהחילונים הם עם מטומטם ורובנו יודעים שרובם הם גם אנשים טובים בסך הכל.

פורסם

אני מכיר מישהי שנאלצה למכור הדירה בצפת ולעזוב כי העיר התחרדה.

פורסם

מה זה "העיר התחרדה"? בצפת רחוק מאד מלהיות רוב חרדי. אפילו רוב דתי אני לא בטוח שיש.

ולמה "נאלצה לעזוב"? מה בדיוק עשו החרדים שאילץ אותה לעזוב? או שמפריע לה לראות אותם ברחוב? ממה שאני מכיר, החרדים בצפת די חיים את החיים שלהם לעצמם ולא מפריעים לאף אחד אחר לחיות את החיים שלו.

פורסם

רוב דתי נראה לי שכן יש.

אבל יש כאן חיים רגילים וגם החרדים מאוד נחמדים (גם לאישתי..) בגדול זה נראה שזה עושה להם טוב לצאת לגור במקומות מגוונים , ממתן אותם או מלמד אותם להכיר חיים אחרים.

פורסם

החרדים מעולם לא היו בעייתים, זה סתם שקרים. אני גם לא מאמין לו, עוד לא שמעתי על חילוני שמכר דירה רק בגלל שיש לו חרדים שכנים. זוהי בערך האוכלוסיה הכי שקטה בעולם (למעט היללות שלהם כלפי הירח פעם בכמה שבועות)

פורסם

היו זמנים שצפת לא היתה חרדית וגם טבריה לא.

אם אתם מתענינים אז שאלתי את הבחורה.

הדירה שלה היתה ברחוב ירושלים בצפת, רחוב מרכזי

האוירה לא התאימה לה והיא נאלצה לעזוב ומסתבר שיש הרבה יוצאי צפת באיזור המרכז

בתוכם בנים למשפחות מלפני 48 שצפת הפסיקה להיות העיר שלהם מאחר ונפלה לידי החרדים.

פורסם

האוירה לא התאימה לה - מה זה אומר? שהפריע לה עצם קיומם של החרדים באזור? אם כן, היא לא יכולה להאשים בזה אף אחד חוץ מאת עצמה, וזה כבר ממש לא נשמע כמו "נאלצה לעזוב" אלא יותר כמו "בחרה לעזוב".

צפת היא עיר שבה חיים חילונים, דתיים, חרדים וערבים זה לצד זה בשלום (יחסי, בתלות במגבלות הטבע האנושי). מי שלא מסוגל לסבול את העובדה ששכניו שונים ממנו, אולי באמת מקום שכזה לא מתאים לו - ומוזמן לחפש לו מקום אחר.

יש הרבה יוצאי צפת באיזור המרכז - כמובן, כל עיר מלאה ביוצאי ערים אחרות. זה לא כאילו מעבר דירה הוא דבר מסובך בימינו. הסיבה העיקרית לעזיבה של צעירים את העיר היא פשוטה - אין הרבה מקומות עבודה, אין מקומות בילוי וכו'. כל קשר בין זה ל"התחרדות" העיר הוא קלוש ביותר (גם אם יש כאלה שמשתמשים בזה כתירוץ).

פורסם

ברחוב ירושלים ספציפית 90 אחוז חילונים...

לאן היא כבר עברה?!

פורסם

וטבריה לא התחרדה ?

מה כבר יש לעשות שם בסופי שבוע

מרבית העסקים לתיירים סגורים בשבת ואפילו ראיתי שם ספינה כשרה למהדרין

אתה בא לסוף שבוע בטבריה ומקבל שלט ענק שמסתיר את הכינרת ורשום עליו "השבת מתחננת שימרו עלי"

לא בדיוק מה שיגרום לחילונים ותיירים להשאר שם.

ברחוב ירושלים ספציפית 90 אחוז חילונים...

לאן היא כבר עברה?!

אז זהו שכבר לא

גם מי שקנה ממנה זה חרדי מירושלים

היתה לה אפשרות כמו חלק מהחילונים לעבור לפרוורים אבל החליטה שלא

נערך על-ידי levin445

פורסם
וטבריה לא התחרדה ?

מה כבר יש לעשות שם בסופי שבוע

מרבית העסקים לתיירים סגורים בשבת ואפילו ראיתי שם ספינה כשרה למהדרין

אתה בא לסוף שבוע בטבריה ומקבל שלט ענק שמסתיר את הכינרת ורשום עליו "השבת מתחננת שימרו עלי"

לא בדיוק מה שיגרום לחילונים ותיירים להשאר שם.

אז זהו שכבר לא

גם מי שקנה ממנה זה חרדי מירושלים

היתה לה אפשרות כמו חלק מהחילונים לעבור לפרוורים אבל החליטה שלא

בתור אחד שעבד בענף התיירות בטבריה (הייתי מנהל מחלקה במלון), בחגים ושבתות נאלצתי להפנות אורחים לצמח ולישובים הסובבים בשביל בילויים פשוט העיר סגורה הרמטית חלוטין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים