עבור לתוכן

חרדים... {בואו נעשה קצת סדר בבלאגן}

Featured Replies

פורסם

בתור אחד שמתגורר בירושלים סמוך לשכונה חרדית, ומכיר מקרוב את העולם החרדי, יש לי ביקורת קצרה שתקועה לי הרבה זמן בגרון.

בכל פעם כשאני רואה בערוץ 2 'חרדים ירקו על בת 8' או 'חרדים בהפגנת אלימות.' וכולי וכולי.. אני אומר לעצמי, או שהתקשורת לא מבינה מהחיים שלה, או שהיא פשוט שונאת חרדים! הרשו לי לעשות קצת סדר בבלאגן....

העולם החרדי מתחלק ארבעה פלגים:

הפלג הליטאי = אשכנזים, לא קיצוניים, לא עושים רעש, תומכים ב'רב שטיינמן'.(רוב "החרדקים" צומחים מאותו הפלג)

הפלג הירושלמי = אשכנזים, קיצוניים (אך לא בסדר גודל של ה'נטורי קרתא'), אוהבים לעשות הרבה רעש (כל ההפגנות שנראו לאחרונה בירושלים אורגנו ע''י הפלג הירושלמי), תומכים ברב 'שמואל אוירבעך'.

הפלג החסידי: אני מכליל אותו בפלג הליטאי מכיוון ששניהם שייכים למפלגת 'יהדות התורה' אך בכל זאת מבדילים בינהם (לפי השטריימל על הראש)אשכנזים, תומכים כל אחד באדמו''ר שלו (ישנם אלפי חסידויות, לכל חסיד יש את אדמו''ר שלו)

הפלג הספרדי = ספרדים, לא קיצוניים, לא עושים רעש, תמכו ברב עובדיה יוסף (עד לפני מותו) דומים במקצת לפלג הליטאי.

נטורי קרתא = אשכנזים, קיצוניים, אוהבים לעשות הרבה רעש. אספסוף קטן ומבחיל עם השקפת עולם מעוותת ששונא את מדינת ישראל.בגלל הגועל נפש הזה התקשורת מכלילה את כל החרדים.. מפה הגיע ההדרת נשים, וההטרדות באוטובוסים, ושאר סטיות למיניהם. במילים אחרות, ישנם ארבעה אחים, האחד נטרפה עליו דעתו, אבל כל שאר האחים בסדר גמור, האם האחים האחרים צריכים לשאת באשמה ולהיקרא "משוגעים" רק בגלל שהאח שלהם משוגע?

ד''א, שחלילה לא תבינו אותי לא נכון, אין לי שום קשר לדת אני אתאיסט (וגאה בכך:cheesy:)

נערך על-ידי Sfree

פורסם

אני יכול לחלק את החיים שלי ל-לפני ו-אחרי שסיפרת לי על המינים השונים של הפינגווינים. מה הקשר לפורומים באתר טכנולוגיה?

ובתור אחד שהיה בבית ספר דתי (של ש"ס דווקא), ובמקרה גם הסבים שלי היו אדמו"רים בצפון אפריקה לפני שהמשפחות של ההורים שלי עלו לארץ ובתור אחד שלאורך כל החיים היה במגע עם דתיים מכל המינים והסוגים ככל שהזקן שלהם יותר ארוך ככה הם גנבים יותר גדולים.

רבאק אפילו מוכרים את התפילות בבית כנסת :s0403:

פורסם

Googleness

נראה שהדעה שלך נובעת מתוך חוויה סובייקטיבית שלך ולא מתוך ניתוח אנליטי אובייקטיבי.

ואפשר לחשוב שהחילונים\אתיאסטים הם לא גנבים. ככל שהמרצדס יותר יקרה ככה החילוני יותר גנב(על משקל הזקן).

המסקנה שלי היא כמעט כל בני האדם על פני הכוכב הזה הם חלאות מרושעות.

"כולם חראות" בקצרה.

פורסם

זה נכון כולם אגואיסטים בצורה זאת או אחרת, אבל "חרדים" ודתיים באופן כללי הם פלג של אנשים כל כך צבועים שאפילו אני לא יודע מאיפה להתחיל אבל עזוב בו לא נהפוך את זה לדיון של "חרדים VS לא חרדים" סתם מיותר ולא מתאים לפורום.

כמו שאמרתי זה פורום בנושאי טכנולוגיה ולא פורום של ביטוח לאומי אז עדיף לסגור את הדיון וזהו.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

החרדים יביאו לחיסולה בפועל של המדינה. והמבין יבין. אין לי כוח לפרט.

פורסם

המקום כאן הוא 'כללי' ולאו דווקא טכנולוגיה. זכותו לפתוח דיון כזה . אני לא חושב שהחילוני הממוצע הוא כל כך טיפש (שבולע כל דבר תקשורתי בקלות ).פשוט זה נוח .. ,נוח לקבל שנאה (ולהוציא - מי הכי גנבים? חרדים. מי הכי אונסים ? החרדים וכן הדרך ... ועד אי דיוקים ) על ציבור שלם . כך זה נותן למצפון (של תחייה איך שבא לך ) להיות נקי .

לא מוכרים תפילות בבית הכנסת. הייתי מצפה מאחד שלמד בבית ספר דתי לא לטעות בדבר פשוט זה . אלה מוכרים עליות,הוצאת ספר תורה. לבית כנסת יש הוצאות .. ומין הסתם רצוי שהמתפללים שאוכלים כיבוד ונהנים מנקיון המקום ומזגן וכדו'... שכן יתרמו משהו . כמו כן עניין העליות בא גם לתת סדר .

נערך על-ידי rroonnii

פורסם

מה זה משנה לאיזה זרם הם משתייכים או אתה משייך אותם?

יש להם מחלה נפשית וזה המכנה המשותף שלהם, הרצון להיות עבד, תכלס זה לא מה שבאמת מפריע לי, מה שמפריע זה שהם לא יכולים לשמור את הדעות שלהם בבית, אז שחרדים יורקים על נשים\ילדות בגלל לבוש לא ראוי, או מקללים חיילים זה פגיעה בזכויות האדם ולא משנה איך תהפוך את זה.

מחלה נפשית.

פורסם

לא מוכרים תפילות בבית הכנסת. הייתי מצפה מאחד שלמד בבית ספר דתי לא לטעות בדבר פשוט זה . אלה מוכרים עליות,הוצאת ספר תורה. לבית כנסת יש הוצאות .. ומין הסתם רצוי שהמתפללים שאוכלים כיבוד ונהנים מנקיון המקום ומזגן וכדו'... שכן יתרמו משהו . כמו כן עניין העליות בא גם לתת סדר .

LOL

בו נראה.. ערב יום כיפור...

מתחיל בזה שמוכרים את הכיסאות מראש ואם לא קנית גסא תעמוד בחוץ או תתפלל שיהיה כסאות פלסטיק בחצר.

שלב שני מתחילה התפילה (שים לב שכל מי שעושה כפרות ליום כיפור כבר לפני כניסת כיפור עשה בבית ותרם!!! את הכסף לבית הכנסת. נהוג (כך גם אצלנו) במקום לשחוט בעל חיים חסר ישע לתת כסף לבית הכנסת בתור "כפרה".

קודם כל הם יעשו תפילת כל נדרי אז...

הוזזת הפרוכת > למכירה

פתיחת ההיכל > למכירה

קריאת כל נדרי > למכירה

סגירת הארון > למכירה

זה בקטנה... כבר הייתי בבתי כנסת שאנשים רכשו את תפילת כל נדרי ב10,000 ש"ח. ולבית הכנסת אין הוצאות המדינה ממנת אותם, מלבד זאת שכל מה שיש בפנים זה תרומות של אנשים > ותרומות אני מתכוון פיזית תרמו את הספרים והציוד לא בתרומות של כסף שמגיעות בשוטף גם מחוץ לתפילות.

בכל יום שקוראים בתורה זה הולך ככה,

הוזזת הפרוכת > למכירה

פתיחת ההיכל > למכירה

תפילה ליד הארון > למכירה

בזמן שהארון פתוח מברכים אנשים וכל אחד שמברכים אותו תורם כסף ובמינימום 50 אם לא 100 ש"ח ואף יותר.

לאחר מכן כל ספר תורה בנפרד!!! נמכר למי ש"זוכה" להוביל אותו לבימה של שליח הציבור. בבית כנסת גדול ימכרו קרוב ל10 ספרים להובלה!! כל אחד יכול להיות בין 100 לאלפי שקלים. נתקלתי כבר ב"עובדי" בית הכנסת שמקפיצים מחירים כדי שאנשים ישלמו ביוקר.

הנפת ספר התורה מול הקהל > למכירה

עולים > לוי , כהן ועוד מספר אנשים אחריהם. כל אחד משלם כסף כדי לעלות ולעשות את ברכות התורה. החלק הממש מגעיל שהעולה האחרון ... הם יקראו את אותו הקטע בספר התורה גם 100 פעם ברצף כדי להעלות כמה שיותר אנשים שישלמו.

מפטיר > מי שקורא את ההפטרה גם משלם.

יש מאה ואחד דברים שבבתי הכנסת מוציאים מאנשים בעורמה.

בתור ילד הייתי הולך הרבה לבתי כנסת ואתה יכול לראות בית כנסת שכונתי קטן עם קהילה של שכנים במקלט איך כולם מתקבצים כדי להתפלל ביחד ולעשות רצון ה' לשם שמים בלבד ואיך בבתי כנסת מפוארים הכל במכר של בצע כסף. בתור נין לאדמו"רים אני יכול להגיד לך שזה גועל נפש ורבים מה"רבנים" שנתקלתי בהם ואני מכיר אישית ורבים מהמחנכים שהיו לי בתקופה שהייתי בבית ספר דעתי עשו הכל בעורמה לבצע כסף ושום דבר לא לשם שמים.

אני יכול להגיד לך שבגלל ה"חרדים" וה"דתיים" המגעילים האלו אני לא מסוגל ללכת לבית כנסת כי אני נגעל מחילול ה' שהם עושים שם... לאנוס אנשים לשלם כסף בשביל להתפלל לבורא עולם? אפיקורסים. עגל הזהב.

אפילו אם יש חבר'ה חילונים גמורים בפורום שמבחינתם זה אותה רמה כמו מפלצת הספגטי המעופפת אני אשאל את כולם... אם ה' ציווה עלינו להתפלל ולקיים מצוות זה נראה לכם הגיוני שבית כנסת שמתוקצב מכספי הציבור למען הציבור ימכור כל סעיף בתפילה וימנע מאנשים להתפלל לבורא עולם כמו שהם התכוונו לעשות והם מאמינים שעליהם לעשות? זה הגיוני שכל דבר זה בצע כסף?

תקחו לדוגמא את "קברי הצדיקים" , לפני 20 שנה בהיותי ילד קטן היינו בכמה מהם עקב מחלה של בן משפחה ובאמת שהיינו אובדי עצות אז ניסינו גם את זה. רוב המקומות כמו קבר הרשב"י, רבי מאיר וקבר רחל אמנו היו מקומות קטנים וצנועים אם איש אחד ששמר על המקום. היום? פפפפף קניון פרייאר לידם. דוכנים בכל מקום.. מוכרים ברכות וישועות כאילו אין מחר! בנו פאקין מבני ענק מסביב למקומות האלה. זאת עוד דוגמה של בצע כסף וחזירות. במקום לכבד את מקום קבורתו של הנפטר ובמקום שבדיעבד היו מדליקים נר על הציון במקום קוראים תהילים והולכים הביתה עכשיו יש שם ישיבות ! פאקין ישיבות שמבקשים תקציבים ותרומות מאנשים.

הייתי גר תקופה ליד טבריה ועבדתי בטבריה שם ממש הטרידו את תושבי המקום מדי יום לתת תרומה בהוראת קבע לקבר רבי מאיר! WTF

פורסם

תחילה אף אחד לא מחייב אותך לתרום. אין גוף פרטי שהכסף הולך אליו. כל הכסף נועד לצורכי בית- הכנסת (העירייה לא מספקת את על צרכי הבית כנסת ) .

הציבור הוא זה שדורש מקום שמור , אי-אפשר לתת כיסא שמור ללא תשלום סמלי ,זה א' ב' של סדר נכון. בכיפור יש הרבה מתפללים ולכן יש בעיה של מקום.. אבל בימים רגילים שהם רוב השנה בהחלט ניתן למצוא מקומות לא שמורים.

*בקשר לכפרות. אתה בחור לאן לתרום את כספך. זה מממש לא מחייב ללכת לבית הכנסת. אפשר להביא לעני .

*ואני מכיר שקנו את 'כל נדרי' ב20 שח. הכל תלוי במעמד הציבור. הוא עצמו מעלה את התרומה על פי כיסו .מכיר הרבה בתי כנסת.. שכל עליות השבת וכדו'.. זה במחירים של 5/20 שח .

אף פעם לא ראיתי שלוקחים כסף ,מתי שמברכים כשההיכל פתוח ( לפני הוצאת ספר תורה) . ממש שטויות . אתה מביא לי יום אחד בשנה שמוציאים את כל ספרי התורה בבית הכנסת ,וזה קשור למנהג והלכה. אבל לא כך בכל השנה , יש ספר אחד ושניים כמפטיר שיוצאים . כמו שציינתי כל העליות והוצאת ספר תורה וכדו'.. לצורך החזקת בית כנסת. אם היה גוף פרטי שלוקח את הכסף לעצמו ..זה משהו אחר, אך לא כך הדבר.

כמובן שיתכן שישנם מקומות שנוהגים לא הכי כהוגן- בכל זאת אנו עוסקים בבני-אדם .ובמצב כזה יתכן ולא ירחק היום והמכירה לא תחזיק מעמד אלא כולם ישלמו דמי חבר וכדומה להחזקת בית הכנסת . אבל זה לא קשור רק לחרדים. כל מה שכתבתנו כאן נהוג בדרך כזו או קצת שונה בכל בית כנסת. וזה חרדים,דתיים לאומיים,מסורתיים . (אם כי הרבה פחות אצל אשכנזיים)אז תחשוב לבד למה בחרת לנקוט כעס רק על חרדים .

אם היית רוצה באמת ללכת לבית -כנסת. יכולת ללכת לאותו מקלט ,שבעינייך מקום קטן סולידי ונעים להתפלל. אבל בחרת לזרוק הכל .

אולי אינך יודע. כך זה היה תמיד נהוג. נכון, הציבור הוא זה שמחזיק את בית הכנסת. כי הבית כנסת נועד לו. דבר שני עניין התרומות הוא גם למנוע מחלוקת של כיבודים.

אתה יכול להתפלל בשקט ולא לתרום אם אתה ממש לא רוצה. אני לא רואה שום בעיה בדוכנים . כל עוד לא מציקים לך . וזה לא קשור לחרדים . אם מציקים אפשר להתלונן .

נערך על-ידי rroonnii

פורסם

ג'וני - אתה הוא החולה.

פורסם

כן אני הוא החולה, החולה שלא יכול לראות מרפק של אישה מבלי שיעמוד לי הזין....

פורסם

חח

נערך על-ידי watch out

פורסם

ג'וני .. חבל שאתה לוקח קיצוניים בתור דוגמה על הכלל. בכל אופן. הייתי רוצה לראות אותך שנה שלמה לא צופה פורנו ,אם תכחיש. אז תנהג כמו חרדי שלא מסתכל באישה בשום סממן מיני(רק שאתה תעשה זאת רק שנה שלמה). ואז תשב באוטובוס וגם תשב לידך אישה חמודה מאוד ,מריחה טוב.. ואף לא צנועה. נראה עם לחץ הדם שלך לא יעלה בבום.. ולשם דיוק. התורה מחייבת את היהודי לא להסתכל במקומות הלא צנועים של האישה (שלא שלך ) .זה בכלל לא צריך להיות קשור אם עומד לו כשרואה מפרק . מכאן אתה יכול להמשיך עם הליצנות. זאת חומה נפלאה כנגד הביקורת .

נערך על-ידי rroonnii

פורסם
מה זה משנה לאיזה זרם הם משתייכים או אתה משייך אותם?

יש להם מחלה נפשית וזה המכנה המשותף שלהם, הרצון להיות עבד, תכלס זה לא מה שבאמת מפריע לי, מה שמפריע זה שהם לא יכולים לשמור את הדעות שלהם בבית, אז שחרדים יורקים על נשים\ילדות בגלל לבוש לא ראוי, או מקללים חיילים זה פגיעה בזכויות האדם ולא משנה איך תהפוך את זה.

מחלה נפשית.

מקרה יחיד , קיצוני ככל שיהיה , אינו מעיד על הכלל .

בתור חבר בפורום טכנולוגי ומפיק סרטונים מגניבים ביו-טיוב אתה אמור לדעת את זה .

פורסם
כן אני הוא החולה, החולה שלא יכול לראות מרפק של אישה מבלי שיעמוד לי הזין....
אכן זה ממש קשה. מחלה נפשית בגלל שלאדם קורים תהליכים פיזיולוגיים רגילים בגופו. לפסול חלק גדול מהאוכלוסיה בעולם (ברוב הדתות הגדולות יש הגבלות לגבי מין ומיניות) בגלל אמונם בדת כלשהי (רובן ככולן קיימות אלפי שנים ובעלי מידע וחוכמה רבה) רק בגלל שלדעתך אילו שטויות. אז כן, אתה חולה, בור, טיפש, כסיל ומטומטם ועוד כמה ברכות. אומר לך את זה לא אדם מאמין אלא אדם חילוני לגמרי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים