עבור לתוכן

זמזום מהרמקול של המארז

Featured Replies

פורסם

אני רואה בתמונה של המחשב שהרמקול הפנימי בכלל מנותק ומונח על תחתית המארז. ניתקת כדי לא לשמוע את הזמזום ?

נסה לבצע איפוס לביוס כדי לפתור את בעיית הזמזום.

• תגובות 36
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם אתה עושה איפוס ביוס, תזכור את הגדרות ה SATA - אחרת יכול להיות שמערכת ההפעלה שלך לא תעלה.

פורסם
  • מחבר

כן. נתקתי את הרמקול וזה אמור להיות רשום כשפתחתי את הדיון לפני כל התגובות

- - - תגובה אוחדה: - - -

אני מעתיק שוב את מה שלא שמר שכן היה תמיד כתוב בלחצה על "עריכה" כי הוא לא שומר

שלום.

חיברתי את המאוורר שהיה אחורי במארז לקדמת המארז בגלל ששם יש פין נוסף לפקוח על עוצמת המאוורר.

הדלקתי את המחשב הוא נדלק עובד ועולה חלונות אבל יש זמזום חזק שלא היה קודם מהרמקול של המארז, בדקתי עם בטעות נגעתי בזיכרון או בכרטיס מסך, הסרתי את הבקרה של המאוורר הזה בביוס, שמרתי והרמקול המשיך לזמזם אז החזרתי ושמרתי, הסרתי את כל הבקרות של כל המאווררים>זמזם>החזרתי>שמרתי ,הורדתי את הטורבו (default) מהמעבד והזיכרון לסטנדרט שמרתי>זמזם>החזרתי>שמרתי. ולא מצאתי את התסמין לבעיה אז פטרתי את הבעיה ללא התסמין שהוביל לבעיה (הוצאתי את הרמקול).

מה לדעתם התסמין לבעיה?

פורסם
כן. נתקתי את הרמקול וזה אמור להיות רשום כשפתחתי את הדיון לפני כל התגובות

הסרתי את הבקרה של המאוורר הזה בביוס, שמרתי והרמקול המשיך לזמזם אז החזרתי ושמרתי, הסרתי את כל הבקרות של כל המאווררים>זמזם

במקרה כזה יש כמה אפשרויות לדעתי:

1. ביוס לא תקין - בדוק אם יש עדכון ביוס שמתאים ללוח שלך.

2. בעיה ברמקול עצמו.

3. הפרעה חשמלית כלשהי שעוברת מהמאוורר לרמקול. אם זה המצב, כנראה מדובר בבעיה בלוח או בבעיה של הארקה.

4. הזמזום מהרמקול נובע מבעיה אחרת, כמו טמפרטורה גבוהה מדיי של המעבד או של ערכת השבבים. יש לבדוק בחוברת של הלוח מה יכול לגרום לרמקול להשמיע זמזום כזה.

פורסם
  • מחבר

אני עכשיו אחבר בחזרה את הרמקול, אולי זה לא יחזור. אכן פסק אבל רק לאחר ביטול בביוס למרות שבהתחלה כמו שרשמתי (נראה לי שאולי לא שמרתי ורק חשבתי ששמרתי אולי בטעות לחצתי ESC) ולכן זה נתן לי צפצוף

פורסם

לפי צילום המסך ללוח שלך מחוברים שני מאווררים שמדווחים על מהירות הסיבוב שלהם - אחד של המעבד ואחד שמחובר לחיבור שמסומן כ System Fan 2. אם יש לך עוד מאוורר שמחובר ללוח אבל מהירות הסיבוב שלו לא מדווחת והניטור שלו מופעל בביוס, הרי שהוא הגורם לבעיה. אם ללוח מחוברים רק שני המאווררים הנ"ל, יכול להיות שמהירות הסיבוב של המאוורר שמחובר לחיבור שמסומן כ System Fan 2 נחשבת איטית מדיי עבור הביוס. תבדוק מהי מהירות הסיבוב התקינה עבור המאורר הזה ובכך תדע אם יש בעיה או לא (אם מהירות הסיבוב שלו תקינה, פשוט תשאיר את הניטור שלו כבוי).

פורסם

תשמע, אני לא יודע מה מהירות הסיבוב התקינה של המאוורר הספציפי שלך - יכול להיות ש 2000 סל"ד זה תקין ופחות מזה לא, או ש 500 סל"ד היא מהירות סיבוב תקינה. לכן צריך לבדוק מה המהירות התקינה עבור המאוורר שלך (אם זה מאוורר של חברה מוכרת, אולי יש מידע לגביו באתר החברה, ראה דוגמא). בצילומי המסך שלך רואים 1200 סל"ד ואני לא יודע אם זה תקין או לא (אני לא מומחה למאווררים).

פורסם

להבא בבקשה תעלו תמונות מאתר imgur

כדי שבעלי מכשירים חכמים ( אייפון ) יוכלו לראות את התמונות ..

לפי מה שזכור לי ברוב הביוסים האפשרות היחידה להתראה על מאווררים היא:

מאוורר לא מסתובב ( יכול להיות מנותק )

חוץ מזה לא זכור לי משהו לגבי סל״ד..

פותח הדיון אפשר לדעת איזה מאוורר יש לך (בנוסף כמה פינים הוא 3/4)

ולאיזה חיבור חיברת אותו בלוח

(אם אפשר תמונות של שניהם מצויין)

פורסם
  • מחבר

4 פינים, אני לא יודע איזה מאוורר יש לי. חבר שתיקן מחשב בבית הספר שהיה לנו נתן לי את זה כשהייתי תלמיד והוא היה בוגר בית הספר, ללא רשות מהמנהלת. לכן אין לי חוברת או קרטון של מאוורר. חיברתי אותו לסיסטם 2.

אבל אני אבדוק. אני אכבה את המחשב עכשיו. ואכתוב לכם בעריכה.

5923RR

DC BRUSHLESS REV.09

HP P/N 372651-001

MODEL AUB0912VH

DC12V 600mA -4E49

DELTA ELECTRONICS,INC.

פורסם
  • מחבר

החזרתי חזרה (בטעות הפוך) לאחורה של המארז וזה הפסיק לזמזם.

אבל מה הייתה הבעיה?

פורסם

הבעיה היתה שהרעש לא הגיע מהרמקול של המארז אלא המאוורר נגע במשהו, חוט כלשהו, גוף המארז או משהו אחר.

לא יזיק גם לנקות אבק, גם תורם לשקט וגורם למאוורר להיות קליל יותר, להסתובב טוב יותר, לחתוך ולדחוף את האוויר בצורה חלקה יותר.

פורסם

התקנת מאוורר במארז בחלק האחורי אמור להוציא אויר.

התקנת את המאוורר שלא במצב זה (המדבקה לכיוון הפתחים של המארז).

פרק נקה את המאוורר מאבק כפי שציין עידן והרכב את המאוורר כפי שהוסבר.

פורסם
  • מחבר

אני עכשיו שוב פעם סמתי את המעברר מקדימה ויש זמזום חזק, ביטלתי שוב את כל הבקרות של המעברר בביוס והמחשב לא מזמזם (כשהמעברר היה מקדימה הוא פעל במהירויות סבובים לדקה ללא שליטה [צורת ביטוי] הוא הסתובב כל כך מהר שמתר ממנו הרגישו את משב הרוח [שיכול להיות שהרעש של המעברר הפריעה לשמוע את הזמזום]). אם אתה חושב שאולי שוב טעיתי אני מוכן להוציא את הרמקול ולהחזיר את כל הבקרות בביוצס.

בשביל זה אני צריך לשלוח סרטון ששומעים בוא את הרעש של הרמקול מאחורה וסרטון של הזמזום כשהמראוורר מדימה כי תמונה כבר שלתי ובתמוה אין קול, ואני לא מוצה איפו הקלטת קול במצלמות שלי (אני כבר הסרתטי בקול סרטונים במצלמות האלה). ואני רואה שאי אפשר לשלוח קבצי סרטונים לא מקובצים בווין זיפ כך שאני צריך להעלות יוטיוב ולהעתיק את הקישור לאתר.

זה נראה לי כררגה בלטי אפשרי. ואם כן תעזרו לי למצו איפו הקול במצלמות, זה יקח לי שנים [צורת ביטוי] (או שאתפטר מהעבודה לזה), ובאפלוד ברץ, זה חסר תיקווה. (שלחבות את המחשב, לצלם ללכת לעבדה לחזור ולהוסיף בעריכה תמוות, לקח לי יומיים [נירעה לי]). אני מיעש!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים