עבור לתוכן

מעוניין לקנות רמקולים, צריך ייעוץ בנוסף להרכבת מערכת

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

כבר הרבה זמן שאני מעוניין לרכוש רמקולים נורמלים למחשב ונראה לי שהגיע הזמן לעשות זאת.

הבעיה אצלי כרגע היא "מורכבות הבעיה", ואני לא יודע איך הכי כדאי לי לבנות את המערכת שלי ולהוסיף לה רמקולים.

קודם כל, התקציב הוא 800-1000 שקלים, והדבר הראשון שעלה לי לראש הוא ה- Microlab 7C. שמעתי הרבה ביקורות טובות על הרמקולים במיוחד במסגרת התקציב. האם באמת כדאי לקנות אותם? בנוסף, רציתי לדעת מה ההבדל בין דגם ה-7C לדגם ה-6C.

ההבדל הכספי לא מפריע לי, אלא הגודל, לכן חשבתי על ה-6C, אבל באמת שאיכות באה לפני הכל בשבילי אז אשמח לדעת מה כדאי.

דבר אחד יש לי כרגע שאני לא מוכן להפטר ממנו וזה רסיבר (דגם מלא Denon AVR-1509). הוא נמצא ממש לידי ומאוד נוח להשתמש בו ולשלוט על הלווליום (מה גם, יש לי כמה מערכות הפעלה וכל מערכת על ערוץ אחר וככה נוח לי יותר, לכן מהרסיבר אני לא מוכן להפטר).

הרסיבר מחובר עם כבל אופטי פשוט למחשב.

הכרטיס קול כרגע מובנה (Gigabyte Z77-D3H) ומתכנן לקנות בעתיד כרטיס קול, אבל לא כרגע.

מה שחשבתי זה לקנות את ה- Microlab 7C, לחבר לרסיבר עם חיבור RCA, ולהשאיר את החיבור האופטי למחשב וככה אוכל לשלוט בעוצמה של הרמקולים דרך הרסיבר.

לעבוד אני יודע שזה יעבוד (תקנו אותי אם אני טועה), החשש שלי הוא מבחינת איכות. האם הדרך הזו איכותית מספיק? אני לא מאבד מהאיכות כאשר אני מחבר את הרמקולים לרסיבר, וכשאני משתמש דווקא בכבל אופטי פשוט?

סליחה על החפירה הקלה, אך בהחלט חשוב לי לציין את כל הפרטים על מנת לקבל את הייעוץ הטוב ביותר לרמקולים ולבניית המערכת. כרגע אני נמצא בספק רב עם התכנון שלי.

תודה רבה מראש לכל העוזרים!

פורסם

המיקרולאב למיניהם הם רמקולים מוגברים. זה אומר שלא צריך רסיבר עבורם. יש לך רסיבר חביב - תישאר איתו וזה בסדר גמור החיבור עם כבל אופטי פשוט למחשב. במקום הסולו, שהם רמקולים המכילים מגבר, חפש רמקולים "רגילים". בתקיצב שלך מומלץ לרכוש זוג רמקולי מדף ביד שניה. אם אתה מתעקש על חדש אז רק אלו קיימים למיטב ידיעתי:

http://www.fuse.co.il/?CategoryID=353&ArticleID=131

איזה זוג רמקולים מחובר לרסיבר שלך כיום?

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה רבה על התגובה. די ירדה לי "אבן מהלב" אפשר להגיד על החשש שלי מהסידור מערכת :)

נכון לעכשיו יש לי רמקולים די גרועים. מדובר ברמקולים של JBL (אין לי מושג אפילו מה הדגם) בתצורה של 5.1. קניתי לפני כמה שנים בשביל סרטים ומשחקים.

אני מתכוון להשאיר אותם, אבל בשביל מוזיקה הם רחוק מאוד מלעשות את העבודה, וזאת הסיבה שאני רוצה לקנות את הרמקולים החדשים.

עוד שני דברים נוספים שלא ציינתי, זה שיש לי העדפה גדולה לקנות מ-KSP (לא משנה כרגע למה אבל יש לי יתרון גדול מלקנות שם), ובנוסף אני מעדיף כמה שיותר להתקרב לאיזור ה-800 שקל.

לכן בהתאם לתגובה שלך, שתי שאלות נוספות בבקשה:

א. האם לחבר רמקולים מוגברים לרסיבר זאת בעיה?

ב. האם לקנות בכל זאת את המיקרולאב 7C לעומת מה שהצעת זאת תהיה טעות או שלא קיים הבדל משמעותי יותר מדי?

(בנוסף, אשמח כן לקבל תשובה על ההבדל בין ה-7C ל-6C - האם ההבדל ביניהם משמעותי? במידה ולא, אולי אלך על ה-6C היות והם קומפקטים יותר, אבל אני הרבה יותר מעדיף את האיכות)

פורסם

א. אם יש לך יציאת RCA ברסיבר, לא תהיה בעיה.

ב. כן, ולו בשל הסיבה שאתה משלם על משהו שאתה לא תשתמש בו. יותר מזה, עם כל הכבוד למיקרולאב, לוורפדייל יש "קצת" יותר נסיון. אמנם לא שמעתי את המיקרולאב, אבל אי אפשר לטעות עם הוורפדייל מהסדרה הזו, יחסית לכסף שאתה משלם. יש לך גם רסיבר טוב, שיודע לעשות מוסיקה לא רע. יהיה חבל לא להשתמש בחטיבת ההגברה שלו.

בקיצור, חסרים לך רק רמקולים טובים. אולי שווה לך למכור את ה-JBL כדי לגייס עוד קצת כסף.

פורסם

הייתה לפני כפחות משנה מכירה קבוצתית באתר על סולו 7 תחפש את הדיון בפורום מכירות קבוצתיות. אולי שווה לך לעלות באוב את הדיון שם יהיו לך הרבה מאוד דעות עליהם.

פורסם

אני חושש שאתה לא יכול לחבר רמקולים מוגברים כמו הסולו לרסיבר

לשם כך צריך יציאת PRE ואני לא רואה כזאת אצלך

אפשר לחבר אותם ישירות ללוח אם, ולהגדיר שהמחשב יוציא סאונד גם אליהם

אבל חיבור כזה לא חף מבעיות

1. השליטה בווליום דרך הרסיבר לא ישפיע על הסולו

2.יכול להווצר DELAY בין השמע בסולו לזה מהרסיבר - וזה וודאי לא טוב

חפש ביד שניה רמקולים פאסיביים מחברה טובה ותהנה יותר. על בטוח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים