עבור לתוכן

התייעצות בנוגע לשילוב עבודה ולימודים בתחום רשתות

Featured Replies

פורסם

שלום וברכה,

אני טכנאי מחשבים ורשתות מקומיות זה קרוב ל 6 שנים, הגיל שלי הוא בערך 25 ובניסיוני עבדתי כעצמאי עם לקוחות פרטיים ועסקיים רבים, כמו כן עבדתי כאיש מחשבים של חברה (-שאינה קשורה לתחום המיחשוב) שנה אחת, ברשותי אין שום הסמכה רלוונטית והידע שלי הוא מניסיון ולימוד אישי של הנושא מספרי מקצוע.

המטרה שלי היא לעבוד בתחום אבטחת המידע שכמובן עובר דרך תחום ניהול הרשתות, אבל כעת מעבר לטכנאות הבסיסית (-שאותה אני יודע מצויין ואני גם מנוסה בה) אין לי ידע אפילו ב Active Directory ו Exchange כך שאפילו משרות Helpdesk ותמיכה טכנית אני בקושי יכול לקבל.

השאלה היא כזו, מכיוון שלמשכורת מינימום קבועה אני זקוק במיידית ולא ניתן לדחות את זה, איזה תחום בינתיים יכול לעזור לי לצבור ניסיון שיועיל לי בהמשך כדי להשתלב בתחום הרשתות ואבטחת המידע.

ועוד דבר, האם זה ריאלי ללמוד את תחום הרשתות באופן עצמאי ולגשת למבחני ההסמכה של מייקרוסופט מבלי ללמוד במכללה ולשלם 15 - 20 אלף ש"ח (-ספרי לימוד מומלצים או אתרים ??), והאם לחברות הייטק לא חשוב שלמדת במכללה מסודרת.

אני מאמין שזו שאלה שנטחנה פה הרבה אבל הדברים האלו מתעדכנים ומשתנים במהירות אז אשמח אם תוכלו לכוון אותי כי אני באמת מבולבל.

תודה מראש.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הקפצה, ברשותכם.

פורסם

אתה לא צריך שום הסמכות כדי לעבוד בתחום ובטח לא בשביל לעשות עבודה באמת טובה.

כמוכן, מה שיעניין מעסיקים זה הידע והנסיון שלך ולא איזה חתיכת נייר צבעונית שאתה מקבל מחברה שכל המטרה שלה זה שיווק עצמי (ולא משנה על איזה vendor מדובר).

הדברים שאתה מתעסק איתם בתור עובד בהלפ דסק הם מאוד בסיסיים, אבל נותנים לך נקודת מבט רחבה על המקצוע ויכולת לראות איך אנשי סיסטם עובדים. אם הם נחמדים, הם גם יסבירו לך מה הם עושים.

כל מה מה שיש בתחום ניתן למוד לבד וללא שום צורך בהסמכות.

תתחיל להיכנס לתחום של הלפ דסק ותראה האם זה בכלל מתאים לך ומבמה בדיוק אתה רוצה להתעסק.

עריכה:

מה לא היה ברור בהסבר שלי לפני ארבע חודשים?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה multicore, העניין הוא שאני מחפש עבודה כבר חודש גם בתחום של Help Desk וגם בתחום של טכנאי PC עם נגיעה בנושא הרשתות ולמרות כל הניסיון שיש לי (-שהוא אולי לא הרבה אבל גם הוא לא מועט) פשוט כמעט ולא חוזרים אלי, אני נוטה להאמין שהסמכה תשפר את המצב היות ורובם באמת כותבים שהסמכה של מייקרוסופט היא יתרון או אפילו חובה מבחינתם.

או שיש כאן קאץ' שאני לא שם לב אליו...

פורסם
  • מחבר

לצערי הרב - לא, לא חוזרים אלי לשום משרת HELP DESK לאחר ששלחתי קו"ח, גם מעט המשרות שחזרו אלי היו משרות של טכנאי PC שכבר הצריכו ידע ב Active Directory ו Exchange שבהם אין לי ידע וניסיון (-ידע אני עכשיו מתחיל ללמוד מ CBT Nuggets) ואני שואל את עצמי איך אני יצבור ניסיון בדברים האלה אם לא חוזרים אלי למשרות help desk ???

אז מה שחשבתי שאולי תעודה תשדרג אותי בסינון הראשוני של קורות החיים....

פורסם

או שכתבת משהו בצורה לא נכונה בקורות חיים או שאתה מתמודד למשרות שלא תואמות לפרופיל שלך.

הידע שנדרש ב Exchange/AD הוא כל כך בסיסי שאתה יכול להכשיר כל אחד לבצע את העבודה. כל מה שאתה מנהל בתור הלפד דסק זה דברים כמו:

א. יצירת משתמש.

ב. איפוס סיסמא למשתמש.

ג. נעילת משתמש.

ד. הופסת/הסרת משתמש לקבוצה קיימת.

ה. עזרה בחיבור (למשל עובד שלא זוכר את השם מתשמש או הסיסמא שלו או לא יכול לגשת למשאבים מסויימים).

אני לא חושב שאפשר לקרוא לזה ידע בAD. :)

כנ"ל בגבי Exchange. אף אחד לא מצפה ממך לידע שהוא יותר עמוק מניהול ותמיכת משתמשי קצה שאותו ניתן לרכוש במספר דקות במקום.

אתה יכול גם לראות איך הדברים מתבצעים ב YouTube. מה שמרים ב CBT Nuggets זה אוברקיל מטורף למה שאתה באמת צפוי לדעת במשרה הזאת.

שאר הדברים בתפקיד זה באמת דברים שהם ידע של תמיכה בתוכנות ומערכות של אותה חברה/ארגון. יכול להיות מדובור על על תוכנות כלליות כמו MS Office ועד למערכות ייעדיות לאותו ארגון שגם אותן אתה לא צריך לדעת לעומק.

לרוב העבודה שלך תסתכם בהתקנה (אם אין שם כלי הפצה), עזרה בהגדרות של התכונה ותמיכה בבעיות של משתשמים.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה multicore על המענה המהיר.

אם באמת הידע הנדרש במשרה הוא כל-כך בסיסי (-שאותו בוודאי אני יודע לעשות וגם יותר מזה) אז מה באמת הבעיה ?, אולי אני פשוט צריך לכתוב בקטגוריה של "ניסיון מקצועי" שיש לי ניסיון ב AD כדי שזה יקדם אותי ? - כי עכשיו בקורות חיים לא כתבתי כלום על Exchange ו AD .

מה אתה ממליץ ?

פורסם
  • מחבר

תודה multicore , מצורף קישור לקובץ קו"ח, אשמח להערות והארות.

קורות חיים.

יש להוריד את הקובץ למחשב ולפתוח בתוכנת וורד כדי שיהיה אפשר לצפות בו כראוי.

פורסם

אני לא מבין פה משהו...

בתור מישהו שהיה מעסיק אותך היית שואל קודם כל: אתה מתעסק כבר שמונה שנים באותו מקצוע ולא התקדמת לשום דבר מעבר ללהיות "טכנאי"?

זה נראה קצת חשוד.

פורסם
  • מחבר

בהתחשב בכך שהתחלתי לעבוד בתחום מגיל צעיר ( 16-17) ושרוב מוחלט של הזמן עבדתי בתור עצמאי אך טבעי שאשאר באותו מקום, הרי לא עבדתי בארגון מסויים שבו בוודאי היתי אמור להתקדם במהלך 8 שנים....

פורסם

גם אם עשית את זה בתור עצמאי ומגיל יחסית צעיר, מה גורם לך להגיע להחלטה שאתה הולך לכיוון הזה עכשיו?

פורסם
  • מחבר
גם אם עשית את זה בתור עצמאי ומגיל יחסית צעיר, מה גורם לך להגיע להחלטה שאתה הולך לכיוון הזה עכשיו?

על איזה כיוון אתה מדבר, של תחום ה IT ? - מהסיבה הפשוטה שאני אוהב את התחום, מתמצא בו ומנוסה בו ורוצה לעסוק בו.

פורסם

בדיוק. זאת השאלה שישאלו אותך גם במחלקת משאבי אנוש וגם בראיון המקצועי לפני שמחליטים לגייס אותך לעבודה.

שמונה שנים זאת תקופה מאוד ארוכה בתחום הזה (במיוחד בתפקיד כל כך "זוטר") ותמיד יתעניינו למה לא התקדמת לשום דבר אחר עד היום. חשוב שתהיה מוכן לשאלות מהסוג הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים