עבור לתוכן

נתב ומודם

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם 8)

חשבתי על האפשרות של נתב עם מודם ADSL שכולל מספר פורטים ובכך להיפטר מהמחשב שרת והרכזת.

רק בשביל להיות בטוח - כבלים RJ45 ישרים אמורים לעבוד, נכון?

ואם מישהו משתמש בסידור הזה ויש לו המלצות או הערות בעניין..

פורסם

הממ,כן ישרים אמורים לעבוד בקטע הזה..

איזה נתב ראית שיש לו כמה פורטים +מודם?

אני לא מכיר הרבה כאלה :)

פורסם

אם למודם+נתב יש כמה פורטים, זה מודם+נתב+רכזת.

אין כזה דבר נתב עם כמה פורטים, או מודם עם כמה פורטים.

כמה פורטים = רכזת.

בקשר לכבלים: מחשב לרכזת (לא משנה אם זה רכזת לבד או רכזת כלולה בתוך מכשיר שמכיל גם נתב ומודם) זה כבל רשת ישר (כל עוד לא מחברים ליציאות מיוחדות כמו Uplink וכו'...).

בקשר להמלצות: כמעט כל הנתבים החיצוניים כיום יותר טובים מהניתוב של מחשב נתב (אני מדבר על ה-ICS של ווינדוס כמובן). בנתבים חיצוניים יש הרבה יותר פונקציות, יותר קל לשלוט עליו, וגם רשת כזאת לא יוצרת תלות במחשב אחד דולק ומחובר לאינטרנט כל הזמן.

מכשיר של מודם+נתב+רכזת זה ללא ספק המכשיר הנוח ביותר, שכן כל האינטרנט תלוי בו ואך ורק בו.

כשאני חושב על חסרונות, עולה במוחי רק החיסרון שבמקרה שמכשיר כלשהו מתקלקל (למשל, אם רק הרכזת מתקלקלת), אם המכשירים היו מופרדים היה אפשר להחליף רק את הרכזת ואת המודם והנתב להשאיר. כשכולם במכשיר אחד, צריך להחליף את כל המכשיר הזה. אבל זה מקרים ממש יוצאי דופן שאני לא חושב שצריך לייחס להם יותר מידי חשיבות.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות :)

אלה שראיתי נמצאים באתר של למיר (זה בפרסומת למעלה ;) ). הם מתחילים ממחיר של 370 ש"ח שזה מושלם בשבילי.

ובאמת מדובר ב- מודם+ראוטר+רכזת 4 פורטים, סליחה על שלא הייתי ברור.

פורסם

אני יודע מה לא להמליץ לך....הרבה מאוד אנשים מתלוננים על נתבי Dlink במיוחד שהם מחוברים דרך ADSL....אז תזהר.

פורסם

קח לינקסיס

הכי נפוצים והכי טובים(אחריי סיסקו כמובן אבל זה רק אם אתה יכול להרשות לעצמך)

פורסם

תאמת,אני משתמש גם בלינקסיס וגם בסיסקו..

לינקסיס ממש ממש ממש לא מומלץ,הוא נופל מותר מדי חיבורים(בדומה ל ECI) שהאימיול פותח.

והכל מיני באגים מעצבנים וחוסר אפשרויות שיש בו.

בקשר לסיסקו,זה כבר ליגה אחרת,קודם כל נתב+כרטיס ADSL עולה בערך כמו השכרת בית לשנה...(משהו בסגנון ה 2000 דולר :)

ולאחר מכן צריך לדעת לקנפג אותו ,שזה גם לשבת על התחת וללמוד.

סיסקו בד"כ זה לשימושים משרדיים .

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאני אוותר על הסיסקו (אם אני רוצה שישאר לי כסף לחיבור אינטרנט). יש את ה-Billion BIPAC 741 שיש בו 4-port switch, קיבל הרבה ביקורות טובות (בארץ לא ראיתי משהו), יש לו הרבה תמיכה וישאיר לי כסף לדברים אחרים... כמו אוכל ושתייה !!!! ;D

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אוקיי, קיבלתי את ה-BIPAC 741IL. חיברתי את הכבלים, הגדרתי שם וסיסמה והכל עובד!!! כמה מפתיע!!!

ממה שהספקתי לראות יש לי די הרבה מה ללמוד בקשר להגדרות.

בעיה אחת בכל זאת, מסתבר שהכבל שמתחבר למחשב שלי (כן, כן, דווקא שלי... ::) )לא עובד עם הסוויץ'. נראה שהכבל מוצלב ולמרות שלפי מה שהבנתי לא צריכה להיות בעיה עם זה, הוא מסרב לעבוד. אז כרגע הסוויץ' מחובר להאב שמחובר למחשב (הנה חוסר יעילות בשבילכם) עד שאני אמצא איפה יחלפו לי את החיבור של הכבל.

אז נפטרתי מהמחשב-שרת הענתיקה שלי, עברתי סוף כל סוף לרשת 100Mbit ויש לי שליטה על הפורטים. סה"כ אני מרוצה ;D

פורסם

מזל טוב,תתחדש.

פורסם

בעיה אחת בכל זאת, מסתבר שהכבל שמתחבר למחשב שלי (כן, כן, דווקא שלי... ::) )לא עובד עם הסוויץ'. נראה שהכבל מוצלב ולמרות שלפי מה שהבנתי לא צריכה להיות בעיה עם זה, הוא מסרב לעבוד. אז כרגע הסוויץ' מחובר להאב שמחובר למחשב (הנה חוסר יעילות בשבילכם) עד שאני אמצא איפה יחלפו לי את החיבור של הכבל.

הסוויץ' מצליב את הכבל בעצמו (בפנים) ולכן אם הכל מוצלב אז החיבור מתהפך פעמיים= לא כמו שצריך.

תחבר את המוצלב לUPLINK, אם יש לך כזאת אפשרות בסוויץ'

פורסם

דווקא להפך. רק Uplink מצליב כבל. ובין מחשב לסוויטצ' צריך כבל ישר ביציאות רגילות.

לכן, אם יש לך כבל מוצלב, הוא לא יעבוד על יציאות רגילות. אתה צריך לחבר אותו ל-Uplink (אם קיימת לך בכלל כניסה כזאת בסוויטצ'), ואז הוא יוצלב שוב ויהפוך ממוצלב לישר.

פורסם
  • מחבר

תודה x-dude :)

בקשר ל-uplink אין לי כזו כניסה.

פורסם
  • מחבר

תראו מזה! :o

עשיתי ניסוי קטן לבדוק אם ה-firewall באמת נחוץ. הפעלתי אנטיווירוס מעודכ ופתחתי את כל הפורטים. כולם! ;D

הפעלתי איזה תוכנה לשיתוף קבצים. תוך דקה (דקה!!!!) קיבלתי הודעה שהאנטיווירוס עצר את nachi.worm . כמה דקות אחרי קיבלתי את ה- blaster הדפוק הזה שניסה לסגור לי את המחשב!! עצרתי את ה-shutdown ניקיתי את הקובץ.

ואז הגיע netsky!! האנטיווירוס מציג לי הודעה שווירוס חדש בשם זה תוקף בימים אלו אבל לא הודיע לי כלום על שנדבקתי. זה היה הסוף :P

הווירוס דפק את החיבור ואת האנטיווירוס.

עכשיו שהבנתי עם מי יש לי עסק נכנעתי. סגרתי את הפורטים, העלתי Win98 (אני ב-multiboot) ודפקתי לכל הווירוסים ת'צורה!!

ד.א. אתם יודעים איך אפשר לראות נסיונות חדירה למחשב? איזה תוכנה שעוקבת אחרי פורטים אבל לא אוטומטית נפטרת מכל מה שלא מוצא חן בעיניה?

פורסם

תבדוק פשוט בהגדרות של הנתב שלך, בממשק ה-web או בכל דרך אחרת שאתה יכול לשלוט בו.

תנסה לקרוא גם בחוברת שלו ולראות אם אתה מוצא משהו על זה.

אחרי הכל, הוא זה שחוסם מידע לא מבוקש על פורטים סגורים, אז אם אתה רוצה לראות מה קורה שם ומה הוא חוסם, רק דרכו תוכל לעשות את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים