עבור לתוכן

פיראטיות ברשת

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

לטעמי גניבה זה גניבה

ואני לא מקבל את הטענה שפיראטיות לא משפיעה על איכות התכנים

לפי ראות עיני אם לא היתה פיראטיות היו תכנים הרבה יותר איכותיים

אבל לא הייתי תומך בחוקים דראקוניים ושתלטניים צריך למצוא את החוקה המתאימה שתאפשר חופש ופרטיות מצד אחד

אבל מצד שני תעשה סוף להפקרות הזאת .

• תגובות 119
  • צפיות 15.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
לטעמי גניבה זה גניבה

אז אל תגנוב, אף אחד לא הכריח אותך. אין קשר בין זה לבין הרצון שלך לעשות כל מאמץ אפשרי כדי למגר את הפיראטיות לחלוטין. אחרי הכל, ההשוואה שלך היא לגניבה - והרי גם גניבה "רגילה" (שלדעתי חמורה בהרבה) רחוקה מאד מלהיעלם, ואני לא רואה אותך קורא בהתלהבות לחוקק חוקים בינלאומיים ולחפש דרכים חדשות למגר את גניבות הרכב למשל.

לפי ראות עיני אם לא היתה פיראטיות היו תכנים הרבה יותר איכותיים

אתה יכול לטעון שפיראטיות משפיעה על כמות התכנים, אבל אין שום דרך שבה הפיראטיות תוכל להשפיע לרעה על איכותם.

הגורמים העיקריים לאיכות התוכן הם הכישרון של היוצר, ומידת האכפתיות שלו כלפי היצירה (והכוונה ליצירה עצמה, לא לכסף שיוצא ממנה). ההיגיון אומר שגם אם הפיראטיות תרפה את ידיהם של חלק מהיוצרים, זה יקרה קודם ליוצרים הבינוניים שמופיעים בהמוניהם כי הם חושבים שיש בזה כסף, ודווקא אוהבי היצירה ימשיכו ליצור מתוך אהבת היצירה (גם אם יצטרכו למשל לעבוד במשהו אחר במקביל כדי לתמוך בתחביב שלהם) - ולכן, אם כבר, איכות התכנים הממוצעת דווקא תעלה.

אלא אם כן אתה טוען שהפיראטיות יכולה לפגוע בכישרון או באהבת היצירה של היוצרים? כי זה לא נראה לי אפשרי במיוחד.

צריך למצוא את החוקה המתאימה שתאפשר חופש ופרטיות מצד אחד

אבל מצד שני תעשה סוף להפקרות הזאת .

אכן, צריך למצוא את החוקה המתאימה שתאפשר לאכול את העוגה מצד אחד, אבל מצד שני תדאג להשאיר אותה שלמה.

או במילים אחרות - מה שאתה מחפש לא קיים. הדרך היחידה לאכוף חוקים נגד זכויות יוצרים היא לפגוע באופן ישיר בחופש ובפרטיות של משתמשי האינטרנט בכלל. וכמה שהאכיפה יותר יסודית, ככה הפגיעה יותר קשה.

פורסם

פירטיות פוגעת ביוצרים הקטנים והבינוניים, מוכשרים פחו ויותר. קצת קשה ליזמים להשקיע זמן וכסף ביצירת משחקים ותוכנות איכותיות כשאחוז הפירטיות שלהם נע בין 80% ל-90%, גם הם צריכים לאכול.

פורסם

80-90%? הגזמת.

80-90% מתוך ההורדות הפיראטיות הם לא יותר מגרסת נסיון שנזרקת אחרי בדיקה קלה.

מלכתחילה הערכות שעושות חברות המשחקים על פיראטיות הם הגזמה מספרית גדולה.

כך שבסופו של דבר כשחברה לא מוכרת הרבה, זאת אשמת המוצר עצמו, לא הפיראטיות.

פורסם

minecraft הוא משחק זבל? fallout 3? mirc? winrar? אני חושב שאתה צריך בדיקת מציאות דחופה.

פורסם

הוא אמר שכשחברה לא מוכרת הרבה זה אשמת המוצר. כל המוצרים שציינת נמכרו יפה מאד. מה אתה מנסה לטעון?

פורסם

אני טוען שמי שעושה שימוש בתוכנות ומשחקים פירטיים (לא מוריד וזורק) ולא מחזיר משהו ליוצרים פוגע בפרנסה שלהם, ויותר מזה, בכל התחום. אבל כנראה כשזה כל כך קל ולכאורה חסר השלכות אז זה נראה פחות נורא ממה שזה באמת.

פורסם

minecraft מכר 14 מיליון עותקים בPC, ועוד 35 מיליון עותקים בשאר הפלטפורמות יחדיו.

FALLOUT 3 מכר 600 אלף עותקים בחודש הראשון, לעומת אובליביון שמכר 500 אלף עותקים בחודש הראשון.

אם יש משהו שMINECRAFT מוכיחה זה שלמפתחים עצמאים וחברות קטנות יש המון פוטנציאל, והדבר היחידי שיקבע אם הם יצליחו זה המוצר עצמו.

MIRC?

WINRAR?

WTF!

אתה רוצה גם למכור דפדפנים?

אולי לקחת תשלום על סייר הקבצים?

לא כל דבר מתאים להיות מוצר עליו אנשים צריכים/רוצים לשלם.

יש דברים שיותר מתאימים לפיתוח במסגרת קהילת קוד פתוח.

לא על כל שטות צריך לגבות כסף.

אם לובי זכויות היוצרים ומחוקקי הפטנטים היו משיגים את מה שהם מבקשים, שימוש בנוסחאות כדי לכווץ מידע דיגיטלי היה פטנט רשום עליו איזה שמוק היה עושה כסף עד היום תוך כדי תביעת כל מי שמנסה לשים אותו במקומו.

אותו סיפור עם MP3.

ופורמטי וידאו.

טוב מאוד שהציבור יוצר אלטרנטיבות לשיטות בהם התעשיה רוצה לנהל לנו את החיים.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

צריך להיות דגנרט אמיתי כדי לטעון שאנשים שיצרו כלים שמורדים בעשרות מיליוני עותקים מהרשת לא צריכים לקבל תמורה יחסית לכך.

פורסם

תמורה יחסית למספר ההורדות? באמת נראה לך?

בוא תיקח את mirc כדוגמה. תוכנה פשוטה וחביבה, ללא ספק, אבל לא יותר מזה. נכתבה ע"י אדם אחד בזמנו החופשי, בזמן קצר יחסית. מקבלת עדכונים קלים לעתים רחוקות יחסית. ובכל זאת:

מספר הורדות? לפחות 50 מליון (לדעתי הרבה יותר). מחיר? המפתח דורש 20$ על רשיון אחד. כלומר, אתה סבור שמגיע לאותו מפתח (שתכל'ס בקושי עשה עבודה) מעל מיליארד דולר (!) רק בגלל ש50 מליון אנשים החליטו שהתוכנה ראויה לשימוש (או לפחות להורדה) כשאפשר להשיג אותה בחינם?

ועכשיו קח כדוגמה תוכנה אחרת: הדפדפן פיירפוקס. כ200 מליון משתמשים ביום (משתמשים בפועל, לא מספר הורדות), כמות עצומה של שורות קוד, עשרות מפתחים עובדים מדי יום על תיקון באגים והוספת תכונות, חלקם עובדים במשרה מלאה ומקבלים משכורת (רגילה לגמרי, בלי יחס למספר המשתמשים), וחלקם בכלל בהתנדבות (ועדיין רובם הגדול השקיע הרבה יותר שעות בתוכנה מאשר המפתח הבודד הנ"ל). אתה לא חושב שמגיע לכל אחד ואחד מהם להיות מליארדר? ובכל זאת, הם מציעים את התוכנה להורדה ושימוש בחינם, הדגנראטים, ובטח שלא דורשים תמורה יחסית לכמות המשתמשים (או תמורה בכלל, למתנדבים שביניהם). נראה לך הוגן?

נערך על-ידי yonizaf

פורסם
  • מחבר
תמורה יחסית למספר ההורדות? באמת נראה לך?

בוא תיקח את mirc כדוגמה. תוכנה פשוטה וחביבה, ללא ספק, אבל לא יותר מזה. נכתבה ע"י אדם אחד בזמנו החופשי, בזמן קצר יחסית. מקבלת עדכונים קלים לעתים רחוקות יחסית. ובכל זאת:

מספר הורדות? לפחות 50 מליון (לדעתי הרבה יותר). מחיר? המפתח דורש 20$ על רשיון אחד. כלומר, אתה סבור שמגיע לאותו מפתח (שתכל'ס בקושי עשה עבודה) מעל מיליארד דולר (!) רק בגלל ש50 מליון אנשים החליטו שהתוכנה ראויה לשימוש (או לפחות להורדה) כשאפשר להשיג אותה בחינם?

זה בדיוק הקטע , שירוויח מיליארד דולר , ואפילו יותר מזה .

זה בדיוק העינין שיעודד מפתחים להוציא תוכנות\תכנים חדשים טובים ותחרותיים לשוק .

פורסם

אבל זה בדיוק הקטע, שאם תעלים את הפיראטיות הוא לא יקבל אפילו שקל נוסף - ובצדק.

בעולם שבו טבעי לגמרי שתוכל להשיג בחינם תוכנה מורכבת ושימושית כמו דפדפן, אף אחד לא יעלה בדעתו לשלם 20 דולר על תוכנה מצ'וקמקת ומסכנה, שלא חסרים לה מתחרים חינמיים שעושים את העבודה לא פחות טוב. העובדה שהתוכנה הזו פופולרית תלויה ישירות בעובדה שאפשר להשיג אותה בחינם - רק כך היא היתה יכולה להפוך לשם נרדף ל"IRC Client", וכך יש סיכוי שמידי פעם מישהו תמים כלשהו גם ישלם עליה.

אם היית מצליח למגר את הפיראטיות מהעולם, באורח פלא ההורדות של אותה תוכנה היו צונחות פלאים, ויחד איתן גם מספר הלקוחות המשלמים. אם כבר, יש לך דוגמה מושלמת למקרה שבו דווקא בגלל קיומה של הפיראטיות היוצר מרוויח הרבה יותר ממה שהיה מרוויח בלעדיה (ולדעתי גם הרבה יותר ממה שמגיע לו).

פורסם

אתה משווה תפוחים לתפוזים. מצד אחד מפתח בודד של קליינט IRC לפרוייקט קוד פתוח עצום של דפדפן אינטרנט שממשיך היכן נטסקייפ הפסיק, סקאלה אחרת לחלוטין. תראה, אני לא אומר שזה חכם או אפילו צודק לגבות 20$ עבור תוכנת צ'ט אבל זו לא הנקודה. הנקודה היא שאדם שהצליח ליצור כלי שמצא חן בעיני 50 מיליון איש למרות שקיימות לא מעט אלטרנטיבות חינמיות (וכנראה שלא ביקרת בריפוזיטורי של קליינט כזה, אם אתה חושב שלא כרוכה בכתיבה הרבה עבודה) אבל לא זכה להצלחה מסחרית הוא דוגמא מובהקת לחוסר הכדאיות שבהשקעה של שחקנים קטנים. לי אישית בכלל לא באמת מפריעה הפירטיות, מה שמפריע לי הוא שהמון אנשים לא מוכנים לשלם 3.48 שקל אפילו עבור האפליקציות שהם באמת אוהבים, או לתרון כמה דולרים עבור פרוייקטים כמו ויקיפדיה, או כמה שקלים עבור משחקי אינדי שהם נהנים מהם. אם רק 10 אחוזים מה-50 מיליון שהורידו את mirc היה תורם רק אגורה למפתח אז זה נשמע לך יותר הגיוני? כי אפילו את זה הוא לא קיבל.

נערך על-ידי karpazi0

פורסם

אני לא רואה ב"פיראטיות ברשת" דבר רע או פסול שיש להוקיע אותו.

לעניות דעתי זאת הדרך של העולם להתקדם, אמנים כיום מקבלים הרבה יותר חשיפה ופרסום שמאפשרים להם לקבל את כספם מהופעות. אז כן זה דורש מהם להופיע מצד אחד, אך מצד שני זה מביא להם מעריצים להופעות. לחשיפה יש משמעות אדירה (ראה ערך ג'סטין ביבר ולא שאני אוהב אותו).

משחקים?

בעבר היה רק שחקן בודד, היום לכל משחק יש מולטיפלייר, כאשר רוב אנשים לא מסתפקים ב"שחקן בודד" אז הם קונים את המשחק (וגם שם יש הרחבות שיפורים או כלי נשק חדשים שעולים עוד כסף).

או בקיצור העולם משתנה וככה זה, לא לטוב ולא לרע. פשוט שינוי.

כמו שבעבר כולם היו קונים נוקיה, ותראה איפה הם היום כיוון שנשארו מקובעים, ככה גם האמנים שחושבים שצריך לשלם על דיסקים צריכים להתקדם, אחרת הם יסיימו כמו נוקיה וMAG (שלכולם היה בעבר מסך שלהם).

פורסם
אדם שהצליח ליצור כלי שמצא חן בעיני 50 מיליון איש למרות שקיימות לא מעט אלטרנטיבות חינמיות

לא. הוא הצליח ליצור כלי שמצא חן בעיני כמה אלפי אנשים בתקופה שבקושי היו אלטרנטיבות, ונתמזל מזלו שהשם של התוכנה שלו הפך לשם גנרי לתוכנת IRC, כך שרוב מוחלט מאותם 50 מליון שמורידים אותו היום בכלל לא יודעים ש mirc ו- IRC זה לא אותו דבר (באותו אופן שהרבה חושבים ש"אינטרנט זה ה-e הכחול" ואין להם מושג מה זה דפדפן). מלכתחילה, אותם 50 מליון בכלל שוקלים שימוש בתוכנה רק בגלל שמבחינתם היא "חינמית", כך שהעובדה ש"יש אלטרנטיבות חינמיות" היא בעצם חסרת משמעות עבורם.

ואם לא היתה אפשרות להשתמש בתוכנה בלי לשלם? די ברור מה היה קורה, ואפילו יש לנו דוגמה מצויינת שהזכרת בעצמך - נטסקייפ.

זו היתה תוכנה בתשלום (בתקופה שפיראטיות היתה הרבה פחות נפוצה) שתפסה מעל 90% מנתח השוק של הדפדפנים, ונחשבה לתקן דה-פקטו ושם נרדף לאינטרנט. אבל ברגע שהופיעה אלטרנטיבה חינמית ראויה וקלה להשגה, לא השם ולא נתח השוק עזרו, והיא נעלמה מהמפה. אין ספק שזה מה שיקרה גם לmirc אם כל המורידים יאלצו לשלם - נתח השוק ירד לאפס תוך זמן קצר, ולא משנה כמה מעט המפתח מרוויח כעת, הוא ירוויח פחות - כלומר, בכלל לא.

ובהקשר זה, אמרת "אפילו את זה הוא לא קיבל", ומסקרן אותי לדעת: מניין לך כמה הוא (לא) קיבל? מדובר במידע שזמין לציבור?

וכנראה שלא ביקרת בריפוזיטורי של קליינט כזה, אם אתה חושב שלא כרוכה בכתיבה הרבה עבודה

כשאתה אומר "הרבה", למה אתה משווה? כמובן שאם רק מסתכלים על הקוד (בלי להשוות לשום דבר), אפשר לומר "וואו, כמה הרבה עבודה" - אבל יחסית לרוב התוכנות האחרות שיוצא לי להשתמש ביום-יום (רובן חינמיות או קוד פתוח), הייתי אומר שזו בהחלט אחת התוכנות היותר קלות לכתיבה, בכמה סדרי גודל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים