עבור לתוכן

פיראטיות ברשת

Featured Replies

פורסם

כידוע לכולם במצב הנוכחי כמעט כולם מורידים בצורה פיראטית תכנים

למעט אחוז לא גדול של אנשים שהחליטו מטעמי מצפון לרכוש מדי פעם או כל פעם .

זה נמשך כבר הרבה מאוד זמן ופלא שלא נמצא עדיין פתרון גלובלי לפתור את המצב הלא בריא הזה לאמנים וליוצרי התכנים .

לפי דעתי צריך למצוא פתרון גלובלי שבו ישותפו כלל המדינות בעולם

ופשוט לטפל בכל מפיצי התוכן בצורה פיראטית

הרי כשהמדינה רוצה היא מורידה אתר מהרשת בלי שום בעיה

ולהקים אתרי הורדות חוקיים בכל מדינה ומדינה

רק יהיה כדאי שלא יהיו תאבי בצע ויתנו מחירים שווים לכל נפש .

אם עד היום שילמנו 60\50 לדיסק מוזיקה חדש לא יקרא אסון אם זה יעלה בהורדה 20 ש"ח לאלבום .

אם יהיו אחוזים גבוהים של הורדות יהיה להם די והותר הכנסות .

• תגובות 119
  • צפיות 15.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קודם שיצליחו לטפל בתאיגידים שנמענים מלשלם מיסים ובמקרה הזה אפילו יש חוק

גלובאלית שום דבר לא יעבוד ולא עובד כבר שנים ארוכות. תשאל את האו"ם\G8\G20 מה הצעדים לעצירת זיהום כדו"א?

תברר מה עם ניסיון לצמצם את הדיג בעולם? מה עם במקלטי המס? ועוד ועוד...

פורסם

לא צריך פיתרון גלובאלי, יש בעולם המערבי פתרונות שעובדים מצוין. אני אתן שתי דוגמאות:

פעמים רבות רציתי לקנות שיר מסוים שמצא חן בעיניי, כי אני מאמין בתמיכה באמנים טובים.

למרבה הצער, לא ניתן לרכוש מוזיקה אונליין בארץ, כי השירות הזה חסום (גם בגוגל פליי מיוזיק, גם באמאזון). השירות חסום בגלל שכאן בישראל המפיצים החזיריים מפעילים לחץ ומונעים מהשירותים האלה להיכנס לארץ - הם רוצים לגזור קופון שמן ולאלץ אנשים לרכוש דיסקים בחנויות.

אותו דבר תופס לגבי תכני וידאו. אני לא רוצה לשלם 300 ש"ח בחודש להוט או ליס כדי לצפות בסדרה או שתיים שמוצאות חן בעיניי. אני רוצה לשלם רק על מה שאני צורך, או לשלם ספציפית על ערוץ תוכן מסוים (netflix, HBO). אבל גם בתחום זה קיים לובי דורסני וכוחני של הדואפול של הוט ויס, שמונעים מהדבר הזה לקרות.

אני רוצה לשלם ואני אשמח לשלם. אבל אני רוצה לשלם רק על מה שאני צורך, ולא מחירים מופקעים על חבילות גדולות שאין לי עניין בהן. התאגידים שמונעים מאיתנו את הזכות לתכנים במחירים שווים לכל כיס הם אלה שדוחפים את הציבור להורדת תכנים פיראטיים.

פורסם

עוד כמה סרטונים, וגם סדרה חדשה שפותחי האתר יוצרים.

http://copy-me.org/resources/video-resources/tedtalks/

יש סרט אחד של TED שאני לא מצליח למצוא, בו הוא מדבר על כל ההיסטוריה של חוקי זכויות היוצרים מאז שהאדם התחיל לכתוב ועד היום, ומסביר ומדגים את ההגזמה והפגיעה הקשה באנושות בעקבות הוספת והחמרת החוקים בנושא.

פורסם
לא צריך פיתרון גלובאלי, יש בעולם המערבי פתרונות שעובדים מצוין. אני אתן שתי דוגמאות:

פעמים רבות רציתי לקנות שיר מסוים שמצא חן בעיניי, כי אני מאמין בתמיכה באמנים טובים.

למרבה הצער, לא ניתן לרכוש מוזיקה אונליין בארץ, כי השירות הזה חסום (גם בגוגל פליי מיוזיק, גם באמאזון). השירות חסום בגלל שכאן בישראל המפיצים החזיריים מפעילים לחץ ומונעים מהשירותים האלה להיכנס לארץ - הם רוצים לגזור קופון שמן ולאלץ אנשים לרכוש דיסקים בחנויות.

אותו דבר תופס לגבי תכני וידאו. אני לא רוצה לשלם 300 ש"ח בחודש להוט או ליס כדי לצפות בסדרה או שתיים שמוצאות חן בעיניי. אני רוצה לשלם רק על מה שאני צורך, או לשלם ספציפית על ערוץ תוכן מסוים (netflix, HBO). אבל גם בתחום זה קיים לובי דורסני וכוחני של הדואפול של הוט ויס, שמונעים מהדבר הזה לקרות.

אני רוצה לשלם ואני אשמח לשלם. אבל אני רוצה לשלם רק על מה שאני צורך, ולא מחירים מופקעים על חבילות גדולות שאין לי עניין בהן. התאגידים שמונעים מאיתנו את הזכות לתכנים במחירים שווים לכל כיס הם אלה שדוחפים את הציבור להורדת תכנים פיראטיים.

על iTunes שמעת? כל השירים שאתה רק רוצה אונליין ובמחיר טוב. ולא צריך אייפון, אייפד ושאר ירקות.

פורסם

המציאות היא שאם הייתי צריך לשלם על 99% מהתכנים שאני צורך הייתי מעדיף לא להשתמש בהם בכלל.

- - - תגובה אוחדה: - - -

יש סרט אחד של TED שאני לא מצליח למצוא, בו הוא מדבר על כל ההיסטוריה של חוקי זכויות היוצרים מאז שהאדם התחיל לכתוב ועד היום, ומסביר ומדגים את ההגזמה והפגיעה הקשה באנושות בעקבות הוספת והחמרת החוקים בנושא.

לא הסרטון שחיפשת אבל מתאים לתיאור שכתבת.

פורסם
  • מחבר
על iTunes שמעת? כל השירים שאתה רק רוצה אונליין ובמחיר טוב. ולא צריך אייפון, אייפד ושאר ירקות.

תוכל להגיד לי בבקשה מה המחירים לשיר בודד או אלבום שלם ?

פורסם

שירים בודדים עולים 2.90-3.90 ₪, רוב האלבומים באזור ה-30 ₪.

פורסם

לא הסרטון שחיפשת אבל מתאים לתיאור שכתבת.

זה 100% הוא!!!

אבל לא נראה לי שזה הסרטון הספציפי אליו התכוונתי.

אחד הסרטונים האחרים שלו כנראה, שם הוא מדבר(איך לא) על אותם דברים פחות או יותר.

הבן אדם מומחה גדול בתחום ויש לו ראש חד ומדוייק לגבי ההגדרות והפרטים.

לדעתי הפיראטיות היא הדבר הכי טוב שקרה ליצירתיות.

וללא האינטרנט והפיראטיות האנושות היתה באמת בהפסד אסטרונומי של תרבות ויצירה.

שום דבר לא היה משתנה, ושום דבר לא ימשיך להשתנות ללא פיראטיות של תכנים דיגיטלים.

יבוא יום והחוקים ישתנו לכדי מודל חדש של תמלוגים, באופן שיהיה יותר צודק גם כלפי הציבור וגם כלפי היוצרים, ויוציא מהמשוואה את כל העלוקות האמיתיות שמשתלטות על התכנים והמידע.

פורסם

אני לא מתקין את השיט של אפל על המחשב שלי. אני רוצה לקנות שירים ישירות דרך הדפדפן ולהוריד אליי למחשב את ה-mp3 לאחר הקנייה, כמו שעושים בארה"ב ובאירופה.

פורסם

^ ארט

:jafafa:

ריצ'רד סטולמן הוא היוצר של פרוייקט הגנו, דרך אגב.

פורסם
אני לא מתקין את השיט של אפל על המחשב שלי. אני רוצה לקנות שירים ישירות דרך הדפדפן ולהוריד אליי למחשב את ה-mp3 לאחר הקנייה, כמו שעושים בארה"ב ובאירופה.

תתבגר.

פורסם
  • מחבר

עשיתי נסיון עם אייטונס

התקנתי והורדתי 4 שירים

משום מה חייבו אותי רק 2 ש"ח על זה .

ועוד בעיה רציתי זה מקודד בערך 300 kbs למה לא לתת LOSSLESS ?

פורסם

אין כמעט הבדל בין MP3 300KPBS לFLAC.

פורסם
  • מחבר

אם אני שם את מיטב כספי בשביל להקים ספריית מוזיקה אני רוצה שזה יהיה LOSSLESS .

זה דוגמא לקמצנות שמרחיקה לקוחות וגורמת רק להפסדים .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים