עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט לעריכת ווידיאו פרימייר/אפטר בדגש על כרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

שלום, מפרט זה לא זר, וחלקו הומלץ פה על-ידי המומחים והמגיבים.

השאלה המרכזית היא האם כרטיס המסך שבחרתי יקר וכבד מדי בשביל הדרישות מהמערכת (פרימייר, אפטר, קצת דה-וינצ'י).

אם הוא הבחירה הנכונה, האם הוא גדול מדי בשביל המארז שבחרתי?

כמו כן, חוות דעת כללית על המפרט תתקבל בברכה (הבנתי שלמסך הזה יש לעתים זליגת אור, אבל המחיר שלו הכי משתלם)

* הסיבה שלא הוספתי עוד דיסקים קשיחים היא שהמחשב יחובר לסביבת עבודה עם כרטיסי רשת גדולים, וכל מה שלא יימצא בעבודה שוטפת יועבר אליהם. אולי בעתיד ארכוש עוד קשיח.

~תודה גדולה מראש~ !

http://www.tms.co.il/preview/spec/vdgur6yl

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=width: 10%]מק"ט[/TD]

[TD=width: 45%]מוצרים[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 10%]C4770KT[/TD]

[TD=width: 45%]Intel Core i7 4770K 3.5Ghz (3.9Ghz Turbo) LGA1150 Tray[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]1[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪1570[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 10%]UCACO-FI11001-CSA01[/TD]

[TD=width: 45%]Arctic Cooling Freezer i11[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪135[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 10%]GH87MD3H[/TD]

[TD=width: 45%]Gigabyte GA-H87M-D3H for 1150[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪465[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 10%]FD-R4-RA-650[/TD]

[TD=width: 45%]באנדל - Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪825[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 10%]D38G1600HYN[/TD]

[TD=width: 45%]Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]4[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪1240[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 10%]N770OC4GDN[/TD]

[TD=width: 45%]Gigabyte GTX770 4GB GDDR5 OC Retail - בקניית מחשב חדש[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪1850[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 10%]MFC-00016[/TD]

[TD=width: 45%]Wireless Desktop 3000 Microsoft[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪178[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 10%]U2312HM[/TD]

[TD=width: 45%]DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪815[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 10%]COMPASSM[/TD]

[TD=width: 45%]הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪0[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 10%]MZ-7TE500BW[/TD]

[TD=width: 45%]Samsung SSD 840 EVO 500GB SATA3 2.5 inch[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪1558[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2, align: left]סה"כ:[/TD]

[TD=align: center]13[/TD]

[TD=align: center]₪8636[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פורסם

האם הוא גדול מדי בשביל המארז שבחרתי?

-הכרטיס מסך יכנס בתוך המארז

השאלה המרכזית היא האם כרטיס המסך שבחרתי יקר וכבד מדי בשביל הדרישות מהמערכת (פרימייר, אפטר, קצת דה-וינצ'י).

אם הוא הבחירה הנכונה

-לא יודע לגבי DaVinci

פרימייר ואפטר תוכנות שמשתמים בהם להמון מטרות זאות אומרת החל מיוצרים חובבנים שמשתמשים בסמארטפונים שלהם ועד למצלמות RED שמצלמות ברזולוציית 5K

וב 120 פריימים לשניה

כך שקשה לענות על השאלה שלך.

לדעתי הדרך הכי טובה לבדוק זה שתרשום מה אתה מתכוון לעשות, מאיזה מצלמות אתה מתכוון לצלם...

ואז לראות מפרטים דומים של אנשים אחרים שעושים זאות ולקבל מהם חוות דעת

פורסם
  • מחבר

אתה צודק, אני מצטער שלא פירסמתי את זה באותו שרשור, פשוט חלף קצת זמן... אני מוסיף פה את התשובות לשאלות המכווינות, עם התיקונים הדרושים:

שלום, אודה מאוד למפרט איכותי עבור מחשב שישמש לעריכת ווידיאו מקצועית על CS6, עבודת אפטר ומעט גרפיקה ותלת בתוכנות אחרות (דוגמת ריינו ומאיה).

המקומות בהם אני מבולבל במיוחד הם לוח האם (הבנתי שאין משמעות יתרה להשקעה כלכלית בו), והכרטיס הגרפי (לא הצלחתי למצוא את הכרטיס הטוב ביותר עבור המחיר) כמו כן, אני לא בטוח לגבי ההבדל בין TRAY ל-BOX במעבדים, ואיזה מעבד הוא העדיף עבורי. האם אפשר בעתיד לשדרג את המעבד?

אני מכוון ל32g של RAM. באופן כללי, אני מעוניין שהמחשב יעבוד בצורה חלקה, ולא יגרום לי להמתין שנים בעבור רינדורים וביצועים גרפיים. נמאס לי מזה

:)

השאר בטבלה, תודה רבה!

1. מה התקציב המקסימאלי? 8K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף להישאר סביב ה-7K

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 8K

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פרנסה. עריכת ווידיאו וגרפיקה מקצועית. בעיקר CS6, אפטר אפקטס, קצת תלת ואנימציה. --לא לגיימינג--

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כנראה שHD, 1920/1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. חשבתי לקנות ציוד היקפי בנפרד, אם זה משתלם משמעותית לקנות ביחד אפשר לשלב.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? בחרתי רק ב-SSD של 500GB, כיוון שיש כרטיס רשת בחיבור ישיר עם מרחב איחסון רב.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא בטוח. אם כן, אז קל.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוז.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. תל אביב

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?לא במיוחד.

פורסם

יש פה איזה קטע שהכרטיס מסך בעבודה גראפית קיבל חשיבות שהיא קצת over..

בתור אחד שמתעסק בתלת מימד לפרנסה (photoshop ,zbrush, maya , 3dsmax, premiere) לי ספציפית אין כמעט חשיבות לכרטיס

כרטיס מסך בעסק הזה חשוב רק במידה ואתה יודע שהוא יהיה חשוב לך , התוכנות בבסיס הם CPU BASED

נקח את מאיה לדוגמא היא תוכנת תלת מימד ואבל 90% ממנה מתבצע דרך המעבד, אם אתה יודע שהרינדורים שלך הולכים להיות דרך Furryball לדוגמא (פלאג שמרנדר דרך הכרטיס מסך) אז סבבה זה חשוב בהחלט. אבל בבסיס שלה כולל mental ray זה CPU

בPremiere יש אפקטים ספציפים ביותר שמשתמשים בGPU ופשוט צריך להתחיל להשתמש ולראות אם בכלל יש צורך בזה כי לרוב האנשים פשוט אין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים