עבור לתוכן

הצעה לשאלון מעודכן לפורום

Featured Replies

פורסם

למנהלי הפורום - אני מציע להחליף/לעדכן את השאלון הנוכחי בשאלון הבא, שהוא יותר מפורט ויכול לסייע בהרכבת מפרטים:

1. תקציב:

א. מה התקציב המקסימאלי?

ב. האם להשקיע את כל התקציב הנתון ("לבזבז הכל") או שיש לחסוך ככל שניתן?

ג. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. שימושי המחשב:

א. למה ישמש המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

ב. במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואת תדירות השימוש בהן (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ג. במידה והמחשב מיועד למשחקים (גיימינג), אילו משחקים ישוחקו על המחשב (ניתן ורצוי לרשום את הדרישות של המשחקים)?

ד. במידה והמחשב מיועד למשחקים (גיימינג), באילו הגדרות גרפיות יעשה שימוש (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? באיזו רזולוציה?

3. חומרה בסיסית - נא לפרט (יש צורך/קיים ברשותי/אין צורך):

- יש צורך - אילו רכיבים יש לכלול במפרט (ניתן לציין העדפה לדגמים ספציפיים)

- קיים ברשותי - אילו רכיבים קיימים יותקנו במחשב החדש (יש לציין דגמים מדוייקים ככל האפשר)

- אין צורך - באילו רכיבים אין צורך כלל ולא יעשה בהם שימוש כלל.

מעבד:

קירור למעבד:

לוח אם:

זיכרון:

כרטיס מסך:

דיסק קשיח:

כונן SSD:

מארז:

ספק כח:

כונן אופטי:

4. מסך:

א. האם יש צורך לכלול מסך (או מסכים) במפרט? אם כן - ניתן לציין העדפה לדגמים ספציפיים או תכונות נדרשות (גודל, רזולוציה, סוגי חיבורים נתמכים).

ב. אם ברשותך מסך (או מסכים) שיחובר למחשב - באיזה דגם מדובר? מהו גודל המסך? מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך?

ג. כמה מסכים בסה"כ יחוברו למחשב?

5. ציוד היקפי - האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

6. רמת שקט - מהי רמת השקט הנדרשת (עד כמה חשוב השקט) בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

7. המהרה - האם מתוכנת המהרה (אוברקלוק, OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

8. תוכנות - האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן, רצוי לציין גרסה מועדפת)?

9. הרכבה - האם יש צורך בהרכבת המחשב בחנות?

10. חנות - האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, אפשר גם לציין איזור מגורים.

11. מועד רכישה - מתי מתוכננת קניית המחשב?

12. דרישות מיוחדות - האם יש דרישות מיוחדות מהמחשב (מיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה)?

13. אופק שידרוג - האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

14. הערות נוספות שברצונך לציין:

נכון, השאלון הזה קצת יותר ארוך מהשאלון הנוכחי, אבל הוא יותר מפורט ויחסוך שאלות מיותרות מהמבקש (בהנחה שהוא ימולא כמו שצריך). לשיקולכם.

פורסם

אני עובד על שאלון חדש, בהחלט אעיף כאן מבט.

פורסם

רק לפני מספר שבועות עדכנתי את השאלון. אשמח לשמוע מה רע בו / מה כדאי להוסיף או להוריד (גם משאר חברי הפורום כמובן).

smalul - בוא נתחיל עם זה שהשאלון שרשמת מורחב יותר מדי - אנשים לא יעברו חלק חלק ויגידו לך מה הם צריכים ומה לא (במקום פשוט לכתוב את אותו חלק וזהו...), רוב האנשים לא צריכים מסך - למה שיהיו 2 שאלות על זה? למה שלא יכתבו העדפות שיש להם בסעיף/שאלה הרלוונטית שיש בשאלון כיום? שאר השאלון בערך אחד לאחד רק עם שינויים קטנים בניסוח. למען האמת אני לא רואה איך זה יחסוך פה שאלות לעומת השאלון הנוכחי.

פורסם

בעיקר לעדכן את השאלות שיתאימו יותר לדור הנוכחי של המעבדים.

למשל שאנשים לא יצפו למחשב גיימינג עם אפשרות ל-OC ב-3K.

חוץ מזה לשפר קצת את הניסוח ולהדגיש דברים חשובים.

בניגוד לשאלון של smalul, אני חושב שהוא צריך להיות מינימלי יותר.

פורסם
  • מחבר

כן, ברור לי שהגירסה שלי קצת ארוכה, אבל זה בעיקר נובע מסעיף 3 (חומרה בסיסית). אני חושב שחשוב שאנשים יידעו שהיום יש 10 רכיבים שלדעתי נחשבים חומרה בסיסית במחשב (כפי שציינתי - מעבד, קירור למעבד, לוח אם, זיכרון, כרטיס מסך, דיסק קשיח, כונן SSD, מארז, ספק כח וכונן אופטי). אנשים נוטים להתבלבל בין כונן SSD לדיסק קשיח, חלק לא מציינים איזה ספק כח יש להם וכד', לדעתי זה חשוב שתהיה להם רשימה מסודרת מול העיניים כך שהם יוכלו למלא את הפרטים החסרים לפיה ולא לפי מה שעולה להם בראש באותו רגע. יש הרבה מקרים בהם אנחנו צריכים "לרדוף" אחרי פותח הדיון בכדי שיפרט בדיוק איזו חומרה בסיסית יש לו וזה דיי מעצבן. למעשה, אם יש חלק שהייתי רוצה שישופר בשאלון הקיים זה בדיוק החלק של החומרה הבסיסית. לכן אני מקווה שלפחות חלק זה יאומץ לגירסה הבאה של השאלון.

תחשבו על מקרה בו מישהו מבקש לוח, מעבד, זיכרון וכרטיס מסך למשחקים. נניח שהוא ממלא את השאלון הנוכחי - הוא בד"כ לא יטרח לפרט איזה מארז או ספק כח יש לו, אבל זה מאד קריטי - המארז קובע את הלוח שניתן לבחור (בגלל הגודל), את כרטיס המסך (בגלל האורך) ואת הקירור למעבד (בגלל הגובה), ובדומה - ספק הכח מגביל את כרטיס המסך ואת המעבד שניתן לבחור (בעיקר אם מעוניינים לבצע המהרה).

תחשבו על מקרה אחר בו מישהו מבקש לקנות רק לוח ומעבד אבל הוא לא צריך זיכרון כי כבר יש לו זיכרון מהמחשב הקיים. לפני כמה ימים מישהו ביקש משהו דומה וציין שיש לו 12GB זיכרון. הבעיה היא שהציעו לו לוחות בעל שני חריצי הרחבה לזיכרון כשבפועל היו לו 4 מודולי זיכרון. למזלו עליתי על זה בזמן לפני שהוא קנה לוח לא מתאים.

בקשר למסך - יש אנשים שבאופן אוטמטי מצפים שהם יוכלו לחבר למחשב שלהם 2 או 3 מסכים בלי בעיה. הם לא חושבים שיש כאן עניין של סוגי יציאות בלוח או בכרטיס המסך ובדומה - סוגי חיבורים שונים במסך. לכן שאלתי 3 שאלות בנוגע למסך - 1. האם אתה רוצה מסך חדש (ואם כן - מה אתה רוצה)? 2. האם יש מסך קיים (אם כן - איזה)? 3. כמה מסכים בסה"כ יחוברו למחשב? נכון, על פניו נראה שיש פה כפילות, אבל כבר היו מקרים הנוגעים לאופן החיבור של מספר מסכים למחשב.

בקשר לשאר המפרט - כל מה שעשיתי היה פשוט "לחדד" חלק מהשאלות הקיימות ולהכניסן תחת כותרת מסודרת (תקציב, שימושי המחשב וכו').

הייתי יכול לשבת ולכתוב הסבר על חשיבות כל חלק במפרט ואיך הוא משפיע על הבחירה של שאר הרכיבים, אבל אני בספק רק אם מישהו היה טורח לקרוא את זה, בפרט לאור זה שאתם חושבים שאנשים לא יטרחו לקרוא שאלון קצת יותר ארוך מהשאלון הקיים (שגם ככה חלק מהגולשים חושבים שהוא לא רלוונטי עבורם).

פורסם

מה שאתה מציע לעשות זה לא לעדכן את השאלון, אלא ליצור מעין FAQ שמתלווה אליו. אתה בא בגישה שכל אחד צריך לדעת ממה המחשב שלו מורכב וזה כנראה נובע מהאהבה שלך לחומרה, זה בא לידי ביטוי פה וגם בהשוואות שאתה עושה על לוחות האם.

בפועל, לחלק ניכר מהאנשים שבאים לבקש מפרט זה בכלל לא מעניין, וככל שתדרוש מהם יותר מידע כך גם הם לא ירצו לטרוח לענות על השאלות. אנשים מתבלבלים בין החומרה כי הם לא מבינים בתחום, וחלק מהדברים הם לא מציינים (ולא יציינו לא משנה כמה שאלות יהיו) כי הם לא יודעים מה זה ואיך בודקים את זה.

בשביל מקרים בודדים כמו שציינת (שממילא לא יפתרו גם אם נשנה את השאלון) אין סיבה לשנות אותו ולהפוך אותו ל"מאיים יותר". הוא צריך להיות כמה שיותר תמציתי וקולע - מצד אחד לקבל כמות אינפורמציה טובה, אך מצד שני לא להעמיס על מבקש המפרט.

לכן האופציה הכי טובה היא להכין מאגר FAQ ( כמו ששמתי בדיון המפרטים המומלצים) וזה יכסה גם את מה שגיל רשם, אבל כך או כך בפועל מעט מאוד אנשים אשכרה יקראו אותו בנוסף לשאלון.

נערך על-ידי YairZ

פורסם

אם היה לי זמן הייתי מכין ממשק web שכל אחד שהיה רוצה לקבל מפרט היה צריך למלא (כולל שדות חובה וכו').

שליחה של הטופס תפתח דיון חדש כאן עם הפורמט המתאים.

פורסם
אם היה לי זמן הייתי מכין ממשק web שכל אחד שהיה רוצה לקבל מפרט היה צריך למלא (כולל שדות חובה וכו').

שליחה של הטופס תפתח דיון חדש כאן עם הפורמט המתאים.

זה רעיון מצוין לדעתי.

בלי קשר להערכתי להשקעה של סמלול, אני חושב שהטופס צריך להיות ממוקד וכמה שיותר קצר.

גם ככה הוא מרתיע משתמשים רבים, שחצי מהדיון שלהם הוא בקשות למלא את השאלון כמו שצריך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים