עבור לתוכן

Dell XPS L501X קופא לעיתים תכופות

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב נייד מדגם Dell XPS L501X הוא פשוט קופא לי בלי שום אזהרה מקדימה, אין מסך כחול ואין הודעת שגיע, זה קורה גם בזמן בוט ולא רק תחת עומס.

בקיץ שעבר גם הייתה לי את הבעייה הזאת, ושמתי את המחשב אצל המעבדה של דל בהרצליה, ושם לא מצאו שום בעיה בחומרה, נאמר לי שם שהם ניקו את המאורר ואת הגופי קירור וגם נמרח משחה טרמית, אחרי כמה ימים הבעיה חזרה על עצמה ושוב השארתי אצלהם את המחשב, ושוב נאמר לי שלא מצאו שום בעיה.

לבנתיים חזרתי לאיטליה שם אני גר, והבעיה איכשהו לא חזרה, אולי בגלל האקלים, אך לאחרונה הבעיה חזרה שוב, למרות שמזג אויר פה עדיין לא חם, ואני משתמש במשטח קירור.

חיפשתי באינטרנט אם מישהו נתקל בבעיה דומה, והכן ישנם לא מעט אנשים שמתלוננים על תקלה זאת. חלק אמרו שזה חימום יתר, למרות שזה ממש לא ניראה לי, אפילו ניסיתי להחליף לארד דיסק אחר כיוון שראיתי שמישהו אמר שזה פתר לו את הבעיה, אבל כלום המחשב קופא לעיתים תכופות.גם שאני מעלה את המחשב עם לינוקס מדיסק און קי הוא נתקע בלי התראה.

אני אשמח לשמוע אולי עוד מישהו שנתקל בבעיה דומה במחשב מדגם זהה.תודה ...

פורסם

זיכרון פנימי? תבצע בדיקה בעזרת memtest

http://www.memtest.org

לפי מה שרשמת זה הדבר היחיד שלא בדקת

מעבדי ה-I7 דור ראשון חמים וזה נושא ידוע לא רק ב-DELL אלא גם במחשבי HP ששווקו דאג, הקירור המובנה פשוט לא מצליח להתמודד עם זה.

פורסם
  • מחבר

מקווה שהוא ישרוד עד שאני יצליח להכנס לאתר הנ"ל, אני עם מחשב הישן שלי.

שכחתי להגיד שלפעמים הוא גם נכבה לבד, אין ציפצוף ושם פוף נכבה בלי שום אזהרה.

פורסם

בעזרת תוכנות לניטור טמפ', מה הטמפרטורות במחשב?

פורסם
  • מחבר

כן אני יודע, יש לי גם מחשב HP עם מעבד M380 I3, והוא גם נכבה לפעמים, אבל לפחות יש הודעה שהמעבד הגיע לטמפרטורה גבוהה מידי, ואז המחשב עושה ריסט, שני המחשבים אני משתמש בהם בתוכנות גרפיות כבדות, כמו אוטוקד, פוטושופ וריינו, ודומהם... ואין מצב במהלך הקיץ לעבוד על המחשב הזה בלי חדר ממוזג.

כנראה שאין ברירה אלה לשדרג למחשב חדש הקיץ..

הטמפרטורה בדל XPS של המעבד הוא 63 מעלות.

פורסם

מנוחה/מאמץ?

פורסם
  • מחבר

במנוחה

גבוה?

פורסם

למחשב נייד, כן זאת אומרת בזמן עבודה הטמפרטורה עולה לסביבות ה80+ כמו שאמרתה הוא נכבה.

פורסם
  • מחבר

תודה, אני יזמין משחה טרמית ונעשה לו טיפול במאוררים.

אם זה לא יעזור אין ברירה אלה לשדרג..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים