עבור לתוכן

עזרה ויעוץ בהקמת רשת תקשורת ביתית עם שרת קבצים

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום.

בכוונתי להקים רשת ביתית שיעודה הראשוני להוות תחליף לספקי התוכן בכבלים. כלומר, רשת שתאפשר לי לצפות ולשמוע תוכן שנמצא על שרת מרכזי ממספר נקודות בבית בו זמנית.

יש לי תכנון ראשוני שאני מתחיל לממש בקרוב בשלבים ואשמח לשמוע את דעתכם בעיקר אם יש לכם ניסיון והבנה בתחום איך אפשר לעשות את הדברים טוב יותר, יעיל יותר ואם אפשר כמובן לחסוך בעלויות.

אני כמובן גם יכול לתעד את שלבי הפרויקט לטובת הבאים בתור אם יש לזה דרישה.

אז הנה מספר הנחות בסיס.

- ישנם 4-5 נקודות צפיה/האזנה/מחשב שונות בבית.

- ישנם צרכני Wi-Fi כגון טלפונים ולפטופים.

- רשת אלחוטית בלבד לא תעמוד בעומס ובקצב הנדרש.

- לא ניתן לכסות את שטח הבית עם ראוטר אלחוטי יחיד

כיום יש ברשותי את ציוד הרשת הבא:

מודם-ראוטר אלחוטי של בזק Netgear VVG2000, 4 פורטים של 100Mb

מודם VDSL בלבד של בזק

ראוטר אלחוטי של TP-link WR-1043ND כולל 4 פורטים של 1Gb

הפתרון הכולל מבחינתי הוא זה:

ראוטר אחד שמחובר לאינטרנט וממנו 4 חיבורים קויים ל-4 חדרים

ראוטר שני כ-AP.

שרת מרכזי NAS

סטרימרים הממומשים עם Raspberi Pi שמריץ XBMC. וזה פתרון שהגעתי אליו בעקבות הדיון הזה.

כרגע המצב הוא:

בשלב ראשון חיברתי את ה-VVG2000 לאינטרנט וממנו הגדרתי את ה-1043ND כ-WDS (AP) המשמש להרחבת הרשת להמשך הבית.

יש לציין כי הפתרון עובד טוב וכרגע כל שטח הבית מכוסה בצורה סבירה ב-Wi-Fi.

לא הצלחתי להגדיר הפוך – כלומר שה-WR1043ND מחובר לאינטרנט וה-VVG2000 משמש כ-AP . כנראה בגלל שה-VVG2000 קצת פחות גמיש וידידותי.

קיבלתי את ה-RB pi וכנראה שבשבוע הבא אעבוד עליו.

ועכשיו נעבור על ציוד נוסף שצריך להשלים בשביל התכנית הגדולה. בגדול יש לי שתי נקודות שצריך להחליט לגביהן:

1. יכול להיות שאני צריך ראוטר נוסף. ה-VVG2000 הוא עם מתג של 10/100 בלבד ואולי לא מספק לחיבורים הקוויים. הראוטר הראשי שיחובר לאינטרנט, היה עדיף אם היה לו יותר מ-4 פורטים קויים כדי לחבר אותו למספר מחשבים ובנוסף למשוך ממנו כבל לראוטר השני שעובד כ-AP. אז השאלה האם עדיף לקנות ראוטר חדש עם יותר פורטים קוויים או אולי מתג נפרד...

2. ה-NAS. צריך כנראה להרים משהו מבוסס על freeNAS. אז צריך לתכנן איזה שרת עם 4 דיסקים מודרניים ב-raid5 שיעשה את העבודה. אני מניח שהשרת הזה הוא די מינימלי בדרישות מלבד מקום מספיק לדיסקים ולוח אם שיתמוך בהם בכבוד. כמובן שאצטרך ללמוד איך מרימים אותו ואיך מגדירים את המחשבים והסטרימרים לגשת אליו למשוך קבצים.

3. נושא נוסף שמטריד אותי. אם אני מושך כבל רשת לחדר בו יש גם מחשב וגם סטרימר איך אני מחבר את שניהם באופן הכי יעיל? אני ממש לא רוצה למשוך שני כבלים לכל חדר.

וזהו בגדול.

נערך על-ידי shlomom

פורסם

למה כמה סטרימרים?

הערה אם הסתייגות לא ניסיתי בעצמי, עם אתה מתכנן nas ממחשב למה כבר לא לנצל את המחשב שישמש לראוטר, שרת קבצים וסטרימר, ובנתב להשתמש כap, לגבי 3 לטעמי במידה וניתן משיכת כבל נוסף זה הכי טוב ואמין, במידה ולא תוסיף סויטצ שיקח חשמל, אתה יכול להוסיף כרטיס רשת למחשב ושהסטרימר יקבל ממנו אינטרנט ככה תהיה חייב שהמחשב יהיה דלוק או שהסטרימר יהיה אלחוטי

נערך על-ידי none77

פורסם
  • מחבר

למה כמה סטרימרים? => לכל חדר סטרימר, לא?

לגבי להשאיר מחשב דלוק => לא רוצה להתפשר הסטרימר חייב לעבוד בלי מחשב או שהמחשב כבר יהיה מחובר לטלויזיה וזהו, במקרה כזה המחשב הוא הסטרימר.

לגבי לנצל את המחשב שישמש לראוטר, שרת קבצים וסטרימר => יכול להיות שזה רעיון שצריך לשקול אבל אז צריך מתג עם כמה פורטים

פורסם

אם חשוב השלט והממשק אתה צודק, אם צריך גישה לקבצים למעשה מספיק nas בקיצור צריך:D

במצב כזה המחשב יכול לשמש כשרת קבצים וראוטר, במידה ולא חבל על החשמל של מחשב שישמש רק כnas תקנה nas

נערך על-ידי none77

פורסם
  • מחבר

מה זה תקנה NAS?

מבקש להיות קצת יותר אינפורמטיביים.

הרעיון להרים NAS עם מחשב צנוע שיבנה בקרוב במדור מפרטים.

משהו כמו 4 דיסקים של 2TB ו-freeNAS שהבנתי שעושה עבודה מצוינת.

לא רוצה לסמוך על סתם קופסה מיצרן שאני לא יודע איך היא עובדת.

פורסם

אני בטוח שאתה יודע איך router וstreamer

עובדים

פורסם
  • מחבר

אני לא בטוח בכלל. מה זה?

פורסם
  • מחבר

חשבתי שהנושא מעניין אנשים פה.

אני מניח שאצטרך ללקט את המידע מפורומים בחו"ל :rolleyes:

פורסם

קודם כל, צריך לעשות קצת סדר במינוחים ובמבנה הכללי של רשת ביתית. יכול להיות שאתה מכיר כבר את כל זה, אבל חשוב לדייק במושגים, בייחוד כשהרשת מתחילה להסתבך.

נתחיל מהמודם. זה הרכיב שיוצר לך את הקישור ברמה הפיסית לאינטרנט.

מיד אחרי המודם צריך להיות מחובר נתב (Router). זה הרכיב שמקשר בין רשת האינטרנט החיצונית (WAN) לרשת הביתית הפנימית (LAN). קראת לראוטר הזה "הראוטר הראשי" או "הראוטר שמחובר לאינטרנט". זה נכון, אבל למעשה זהו הראוטר היחיד שצריך להיות בבית.

כל מה שקורה בצד הפנימי של הראוטר (היחיד) הוא הרשת הפנימית שלך. שם אתה צריך מתגים (Switches) כדי ליצור רשת חוטית, ונקודות גישה (AP) בשביל ליצור רשת אלחוטית. אתה יכול לזרוק בבית כמה כאלה שאתה רוצה.

בהתייחס לציוד שיש לך:

Netgear VVG2000: קודם כל הוא מודם. בנוסף הוא מכיל ראוטר מובנה שמחובר ישירות למודם וניתן לנטרל אם רוצים. הראוטר (או המודם במקרה שהראוטר מנוטרל) מחובר לסוויטצ' מובנה של 4 פורטים 10/100, ול-AP מובנה (שגם אפשר לנטרל).

TP-link WR-1043ND: זהו קודם כל ראוטר (שאפשר לנטרל). הראוטר מחובר לסוויטצ' מובנה של 4 פורטים 10/100/1000, ול-AP מובנה (שניתן לנטרל).

מודם VDSL של בזק בלבד: אני בספק גדול שהוא באמת רק מודם. כבר שנים שלא ראיתי שבזק מוכרים מודם שלא כולל בתוכו גם ראוטר.

לכן, כבר אתה מבין שהקופסות האלה שיש לך אינן מקבילות ואי אפשר סתם "להפוך" ביניהן. האפשרויות שלך הן:

א. להשתמש ב-Netgear כמודם, להפעיל את הראוטר המובנה ב-Netgear, לנטרל את הראוטר ב-TP-Link, ולהפעיל/לנטרל AP בשניהם איך שבא לך.

ב. להשתמש ב-Netgear כמודם, לנטרל את הראוטר המובנה ב-Netgear, להפעיל את הראוטר ב-TP-Link, ולהשתמש רק בסוויטצ' ו-AP של ה-TP-Link (כי רק הם נמצאים בצד הפנימי של הראוטר).

ג. להשתמש ב"מודם בלבד" כמודם וראוטר, לנטרל את הראוטר ב-Netgear וב-TP-Link, ולהשתמש בשניהם כ-AP..

אני מניח שתעדיף את אופציה א' (או ג'?).

לגבי שתי רשתות אלחוטיות (שני AP-ים): במידת האפשר, מומלץ מאוד לא להשתמש ב-WDS או ב"הרחבה אלחוטית". כלומר, לא לחבר את שני ה-AP אחד לשני בצורה אלחוטית. חיבור כזה מוריד על הנייר את המהירות של כל קליינט אלחוטי בחצי, והרבה יותר מזה בפועל. במקום זאת, עדיף שה-AP-ים יהיו מחוברים ביניהם בצורה חוטית עם כבלים וסוויטצ'ים. אם מגדירים להם אותם SSID, הצפנה וסיסמה ו-channel-ים שונים, תהיה גם נדידה אוטומטית של קליינטים ביניהם.

לגבי הצורך בראוטר נוסף: כמו שהסברתי, אתה ממש לא צריך ולא רוצה ראוטר נוסף. אתה כן יכול לקנות סוויטצ' נוסף כדי לא להישען בצורה משמעותית על הסוויטצ' האיטי של ה-Netgear שיהווה צוואר בקבוק. כלומר, לקנות סוויטצ' 10/100/100, להוציא כבל בודד מה-Netgear אליו, וממנו לחבר את כל שאר הכבלים הנחוצים.

אתה יכול גם לקנות ראוטר רק בשביל הסוויטצ' המובנה שבו, אבל זה נשמע לי בזבוז כסף...

לגבי כבל שנמשך אל חדר עם AP וסטרימר: אם אתה לא רוצה למשוך שני כבלים, ואתה רוצה שהסטרימר יחובר חוטית, הדבר הכי יעיל שאתה יכול לעשות הוא לקנות עוד סוויטצ' לחדר הזה, לחבר אליו את הכבל שמשכת, את ה-AP והסטרימר.

לגבי ה-NAS: אין לי ניסיון עם הרמת שרת NAS. אני דווקא כן עובד כבר הרבה זמן עם "סתם קופסה מיצרן שאני לא יודע איך היא עובדת" (זאת), וזה עובד לי מעולה.

נערך על-ידי ThePorscher

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המפורטת.

כן אני מודע למה שהסברת למרות שכתבת בצורה יפה ועכשיו כל מי שלא הבין מבין.

מה שהתכוונתי בהחלפה בין הראוטרים זה שחיברתי את ה TP LINK למודם נוסף שיש ברשותי (שהוא גם ראוטר קווי) של בזק אבל לא הצלחתי להגדיר את ה NETGEAR כ-AP ב- WDS - אבל בוא נעזוב את זה. זה פחות חשוב כרגע.

מה שמטריד אותי כרגע זה שאצטרך כנראה מתג (Switch) כי יש לי יותר מדי יציאות קוויות לחבר מהראוטר שיש לו רק 4 פורטים.

דבר שני זה הניתוב של הכבלים - אבל זה לא מעניין את הפורום :)

והדבר השלישי זה ה-NAS, אתה השתמשת בפתרון מוכן - גם לא זול בכלל עבור פתרון מוגבל כל כך (כ-2000 ש"ח) חישבתי ש-NAS מבוסס מחשב יעלה בסביבות 4K בעיקר בגלל 4 דיסקים של 2TB WD RED.

בסופו של דבר יצאה רשת מורכבת מדי מבחינתי אבל אני לא רואה דרך לפשט אותה כרגע.

מודם VDSL של בזק יספק יציאת אינטרנט לראוטר אלחוטי TP-LINK 1043ND בעל חיבורי 1Gbit שנותן כיסוי WIFI על חלק מהדירה.

מהראוטר חיבור אחד קווי ל-AP מרוחק - בתקווה שאצליח להגדיר כך את ה-VVG2000 - שייתן WIFI לחלק השני בדירה.

מהראוטר חיבור אחד קווי ל-switch 8 פורטים שיפוזר לארבעה חדרים עבור 2PC ו שני streamer ולמדפסת.

מהראוטר חיבור אחד קווי ל-NAS יהיה אשר יהיה.

וזהו נראה לי

פורסם

מבנה הרשת שתיארת נשמע לי כמו פתרון מעולה. גם אני לא רואה דרך לפשט את זה יותר. אבל ראיתי כבר רשתות ביתיות מורכבות יותר, אז מצבך טוב. :)

אין לך מה להיות מוטרד לגבי הצורך בסוויטצ' נוסף. אתה צריך כזה, הוא עולה בסביבות 200 ש"ח (או פחות), וזה פשוט plug and play.

כמו שאמרתי, במבנה הזה אתה לא צריך ועדיף להימנע מ-WDS. אז אני מאמין שקינפוג של ה-VVG2000 כ-AP "רגיל" יהיה עסק פשוט הרבה יותר. אין לי כזה כרגע לידי בשביל לוודא, אבל אם תסתבך תשאל.

לגבי ה-NAS: אין ספק שמחיר הוא פרמטר חשוב, וכל אחד צריך לעשות את השיקולים שלו.

הנקודה שלי הייתה שהעובדה שהפתרון הוא מוכן ובא בקופסה סגורה לא אומרת שהוא בהכרח לא טוב. יש פתרונות סגורים ממש מוצלחים, ואם הם חוסכים לך גם כסף וגם עבודה, אין סיבה לא ללכת עליהם. אתה יכול למצוא דיסקים חיצוניים (של 2TB) עם חיבור רשת בפחות מ-750 ש"ח. אני פחות בקיא בכל הדגמים בשביל להמליץ על משהו ספציפי, אבל אתה יכול לשאול על זה בפורום המתאים.

אם התכוונת שאתה צריך 4 דיסקים של 2TB (כלומר שטח של 8TB) אז המחירים כבר קופצים משמעותית, ואז אולי להרכיב ולקנפג שרת NAS בעצמך ייצא באמת יותר זול (אם כי נראה שלא בהרבה...).

כך או כך, זה לא ישפיע על מבנה הרשת בשום צורה, אז אולי כדאי להמשיך את הדיון בפורום אמצעי אחסון.

נערך על-ידי ThePorscher

פורסם
  • מחבר

תודה על התמיכה בתכנון הבסיסי :).

לגבי ה-NAS כמובן שאתיעץ במפרטים לפני הבניה. פשוט שרת מבוסס PC יכול לספק עוד פונקציות שכרגע איני חושב על כולם.

NTP, מצלמות וכיו"ב.

טוב, עכשיו הזמן לרשת כבלים בבית, זו המשימה הכי קשה פיזית.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הרשת הוקמה.

בינתיים בלי NAS אבל עם שיתוף ספריות בין המחשבים Home-group.

קצב מעולה בין הקצוות תודות לשני 1043ND.

rate.png

פורסם

"מעולה" זה understatement במקרה שלך. :)

פורסם
  • מחבר

:xyxthumbs:

כן, גם אני מופתע לטובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים