עבור לתוכן

רמקול סראונד,שלפעמים! (לא תמיד!) מחרחר - האם הרמקול שלי תקול?

Featured Replies

פורסם

היי,

זקוק לעזרתכם,גם ממביני דבר ומבינים בתחום.אנא ענו לי - אם יש לי סיבה לדאגה,והאם הבעיה בהכרח מקורה ברמקול?!

יש ברשותי 5 רמקולים סאטליטים וסאב 10 אינט'ש.

רמקול מחרחר=בנוסף לאודיו,שהוא משמיע - גם משמיע ברקע קול הדומה לחרחור (חחחחחח).

1.השאלה בכותרת.

מדובר ברמקול סראונד סאטליט שמאלי של מערכת קולנוע ביתי.

2.האם רמקול,שמחרחר לפעמים,ולפעמים לא! - נחשב לרמקול תקולunsure.gif?

3.האם בהגדרת רמקול תקול - רמקול,שחייב כל הזמן!,להשמיע קול חרחור (חחחחחח),ולא! לסירוגיןunsure.gif?

זקוק לעזרתכם,תודה רבה מאוד מראש לעונים,ואשר יביעו דעהthumbsup.gif.

חג מימונה שמייחwink_5.gif.

פורסם

יכול להיות שהממברנה נקרעה. תסיר את הרשת מקדימה ותבדוק.

פורסם
  • מחבר

תודה לך על התגובה,אשמח לעוד דעות...

שכחתי לציין כי מדובר במערכת קולנוע ביתי בת יותר מ10 שנים - רק הסאב וופר חדש.יכול להיות,שמקור הבעיה ברסיבר,שהיה לפחות פעם בתיקון?

פורסם

למה אתה לא בודק מה שאמרתי? דווקא בגלל שהרמקולים ישנים רוב הסיכויים שהממברנה התייבשה ובגלל זה הרמקול מחרחר.

פורסם
  • מחבר

פשוט,אין אפשרות להסיר את הרשת...אולי רק במעבדה.מדובר בחלק ממערכת רמקולים סאטליטים וסאב,מדגם:Bose AM10 - אם אתה מכיר?

שתי שאלות אליך:

תסביר לי,איך זה,שפעם השמיעה בסדר ופעם אחרת לא?

אם ישנה תקלה,זה לא אומר שבכל פעם,שאצפה בסרט ישמעו את החירחורים?

שוב תודה רבה לך.

פורסם

תחליף אותו בחיבורים אם רמקול אחר, תחליף ביניהם את החיבורים הקדמיים והאחוריים בין המחשב והמערכת וכו'. כך תוכל למצוא אם הבעיה :

ברמקול

בערוץ ברסיבר

ביציאה מהמחשב

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך על התגובה.

אבדוק זאת.רק אציין שוב,שמדובר במערכת רמקולים וסאב,שמחוברים אל רסיבר דנון - בקולנוע ביתי ואין קשר למחשב.

פורסם

תמיד אפשר לפרק את הרמקול ולבדוק הרי יש ברגים לא?

פורסם
  • מחבר

בדקתי מכל הכיוונים - לא תאמין,אין ברגים לצערי,תודה לך.

שאלה חשובה ואחרונה:אם הבעיה בממברנה,שברמקול - אני לא אמור בכל פעם!,שאצפה בסרט לקבל את התקלה וכל פעם לשמוע חירחור מהרמקול הנ"ל,ולא פעם כן ופעם לא?

תודה לעונים.

פורסם

שמע בדרך כלל חירחור שמקורו בממברנה ישתחזר כאשר תשמיע תדר מסוים.

לפעמים בתוכן שאתה שומע יש את התדר הזה ולפעמים אין. אבל זה רק בדרך כלל ולא תמיד.

אם תמצא שיר מסויים למשל שבחלק מסויים ממנו יש חרחור, אם בכל פעם שתנגן את החלק הזה מהשיר הזה יהיה את החרחור יש לך סוכוי סביר שזו באמת הממברנה.

אבל שוב, הרבה יותר פשוט, קל וומהיר זה פשוט להחליף בין הרמקולים ולראות אם החרחור "מטייל" לרמקול השני או נשער באותו אחד.

כהערת אגב, לי קרה שהיה ברכב מגבר זול והופיע חרחור ברמקול (הרמקולים דווקה הם סבבה) הניחוש הראשון של הטכנאי היה שהלך הרמקול אבל אחרי שהחלפנו בערוצים ושמענו שהחרחור עבר הבננו שהמגבר בעייתי, שמתי מגבר בסיסי של חברה טובה ומוכרת ומאז אין שום בעיות.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

פירוק רמקול : לפעמים אתה מוציא במשיכה את הרשת הקדמית ושם נמצאים הברגים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים