עבור לתוכן

החלפת בטריית CMOS?

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב עם לוח אם Asus P5E בן 6 שנים.

האם צריך לדאוג שבטריית ה CMOS תתרוקן? ואם זה יקרה, האם זה רק ישפיע על הגדרות ה BIOS ועל השעה?

כאשר זה יקרה, איזו בטרייה אני צריך לקנות בכדי להחליף את הישנה? ב Manual של לוח האם באינטרנט לא מצאתי תשובה לגבי סוג הבטרייה.

תודה.

פורסם

זה קורה אחרי דיי הרבה זמן. אולי 10 שנים ואולי יותר.

הסוללה עצמה היא CR2032.

פורסם

תמדוד מה המתח על ידיי מולטימטר. לא צריך להוציא את הסוללה מהלוח. תנתק את הספק מהחשמל ותלחץ power לפריקת המתח מהספק, תמדוד מתח בין הצד של הסוללה שפונה אליך (+) והמתכת של המארז (-)

פורסם
  • מחבר

הסוללה הזו ללוח אם הזה היא עם רגליים או בלי?

פורסם

היא מחוברת בתוך סוקט, אבל אל תוציא אותה סתם. תדוד את המתח ישר עליה כשהיא בפנים

פורסם
  • מחבר

כן חיפשתי אבל אמרו לי שקיימות סוללות כאלו עם רגליים ובלי רגליים...

נערך על-ידי b3ta0

פורסם

בלוחות מקובל לחבר את הסוללה בסוקט, ומשתמשים בסוללה ללא רגליים

הסוללות אם רגליים משמשות להלחמה ישירה ללוחות

בעבר היה מקובל להלחים כך סוללות נטענות (במחשבה שהן יוכלו לקבל טעינה קבועה כשהמחשב עובד ולא יהיה צריך להחליף אותן), אבל דיי ויתרו על זה, כי אורך החיים של סוללה נטענת מוגבל לכמה שנים, ויוצא שסוללה לא נטענת פשוטה מחזיקה זמן ארוך יותר מהנטענת אם הזרם האפסי שה BIOS לוקח

היום מלחימים כך סוללות נטענות או לא נטענות בדברים שלא אמורים להחזיק זמן ארוך - טלפונים סלולריים, כל מיני דברים אחרים שהיצרנים רוצים שייהרסו אחריי כמה שנים וכו

בבקרים מתקדמים שונים - במיוחד כל מיני בקרים יחודיים לתעשיה וכו' לפעמים יש סוללה מוחבאת בתוך מכסה פלסטיק שמתלבש על הציפ של ה RTC או BIOS

פורסם
  • מחבר

תודה

פורסם

עדיף לבדוק בטריה אחת חדשה זה לוקח פחות זמן ואני בספק אם מישהו יקנה רב מודד למורות שזאת הדרך הנכונה,

אני מחזיק לפחות כמה אבל נדיר שהבטריה נגמרת לפני המחשב עצמו.

במידה שהבטריה נגמרת דבר ראשון אי אפשר להדליק את המחשב דבר שני במידה והיתעשקתה בהגדרות הם יאופסו לאחר הוספת בטריה.

פורסם

רוב המחשבים יידלקו ללא הסוללה (יש כאלה שלא אבל הם מיעוט), וההגדרות יתאפסו בכל הפעלה של המחשב / בכל ניתוק של המחשב מהשקע (יש לוחות שבהם ה BIOS מקבל מתח מה stand by של הספק ולא צריך את הסוללה כשהמחשב מחובר לחשמל)

הסוללות האלה לפעמים נגמרות הרבה יותר מוקדם מהצפוי (הרבה סיבות אפשריות כמו איכות הסוללות, מחשב מלא אבק/לחות גבוהה באויר וכו), אז קורה שצריך להחליף תוך 1-2 שנים

פורסם

אני לא מצאתי עד עכשיו מקרה של בטריה ריקה גם בדור של הפנטיום 4 יש עדיין מחשבי פנטיום שעובדים עם אותה בטריה.

בקשר אם המחשב נדלק אתה מומחה לאלקטרוניקה אבל הלוח הוא מעגל סגור לא? כלומר חייבת להיות שם בטריה כדי שהוא יעבוד.

פורסם

החלפתי דיי הרבה סוללות במחשבי core 2 duo וה AMD המקבילים. אני חושב שיש מצב שהסוללות היום פשוט פחות איכותיות ממה שהיו קודם. בהתחשב בכך שהיום מחשבי דור הפנטיום 4 האחרונים שיצאו בני 8 בערך, גם ברוב מחשבים הפנטיום 4 הסוללות נמצאות בסוף החיים שלהן

ה BIOS צורך מהסוללה זרם בסדר גודל של 100nA (שהם 0.0000001A). לפי הערכות שונות של יצרני ציפים של BIOS הסוללה אמורה להחזיק כ 15 שנים. במציאות הסוללה נגמרת לפניי זה בגלל שיש לה אורך חיי מדף סופי והוא כ 10 שנים לסוללה שניתן למצוא בלוחות בדרך כלל, אוליי 5 שנים לסוללה פחות איכותית. היא היתה נגמרת גם אם היא היתה סתם עומדת באריזה כל הזמן הזה

גורם אפשרי נוסף. יש אבק על הלוח, ובמקרה יצא שהוא נוגע במסלול רציף בין רגלי ה + ו - של רכיב קטן כלשהוא בלוח שמחובר לסוללה. אם הוא סופג לחות משמעותית מהאוויר הוא יכול להיות קצת מוליך בגלל זה. מספיק שיעבור דרך האבק זרם של 1uA (שהם 0.000001A). נראה אפסי אבל זה x10 יותר ממה שה BIOS לוקח, ויגמור את הסוללה x10 יותר מהר. הסוללה שתיאורטית (אם לא אורך החיים המוגבל) היתה אמורה לעבוד 15 שנים תעבוד 1.5

השעון (RTC) ורכיב הזיכרון שבו שמורות הגדרות ה BIOS מאבדים את המידע כשהם בלי מתח. ה RTC יתאפס לאיזה שהוא תאריך ברירת מחדל (00:00:00 01/01/....) וה BIOS להגדרות ברירת מחדל שלו

הסוללה עומדת שם כדיי להחזיק אותם. אבל ברוב הלוחות, הלוח בנוי כך שאם יש לו מתח מהספק (ובחלק מהלוחות גם כשהמחשב מכובה אבל מחובר לשקע), הוא יתן לציפים את המתח משם ולא מהסוללה. מהשאומר, שאם המחשב עומד מחובר לשקע הוא בדרך כלל ישמור את הנתונים גם אם הסוללה שלו ריקה. במקרה של ניתוק מהשקע או הפסקת חשמל הוא יתאפס

יש מחשבים שלמה שהוא חייבים את הסוללה כדיי להידלק (אני לא יודע בדיוק למה, סתם ניחוש : יכול להיות שבמחשבים האלה רכיב הזיכרון בכלל מקבל את כל אספקת המתח שלו רק מהסוללה בלי גיבוי מהספק, וכשאין מתח ה BIOS לא מצילח לקרוא אותו כשמדליקים את המחשב), אבל הרוב כן יידלקו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים