עבור לתוכן

למחשב נייח חדש יחסית - WIN7/8.1, 32/64BIT?

Featured Replies

פורסם

שימוש בסיסי ולא כבד במיוחד (ביתי/מדיה).

מפרט בסיסי:

I5-2500K - 8G DDR3 - 128GB SSD

לוח אם ASUS עם ביוס UEFI

אין DVD למחשב ואין לי חיצוני.

על הנייר ברור לי ש-8.1/64BIT הוא המועמד הטבעי אבל יש לי ניסיון מר עם מפרט דומה עם WIN7/64BIT כשתקיית ההתקנה מתנפחת עם הזמן לעשרות גיגה בלי יכולת לנקות אותה (winsxs, Installer) וה-SSD נסתם.

* האם זה נפתר עם WIN 8.1 או נעשה גרוע יותר?

* אני יכול להסתדר בלי בעיה עם 4G RAM מבחינת ביצועים - האם מערכת הפעלה 32BIT תפתור את הבעיה?

* יש בעיה להתקין מ-USB על לוח UEFI?

תודה.

נערך על-ידי tmpusr

פורסם

* האם זה נפתר עם WIN 8.1 או נעשה גרוע יותר?

אכן הוסיפו בווינדוס 8 תהליכי ניקוי אוטומטי של התיקיות האלה. הבעיה הרבה פחות מורגשת. אני מסתדר כבר הרבה זמן עם ווינדוס 8/8.1 על 120GB של SSD (מאז שווינדוס 8 יצא).

כמו שאני אומר לכל מי ששואל: אם לא מאוד מאוד מאוד מפריע לך הממשק החדש, השיפורים הקטנים האלה ואחרים שווים את הבחירה ב-8.1 מאשר 7.

* אני יכול להסתדר בלי בעיה עם 4G RAM מבחינת ביצועים - האם מערכת הפעלה 32BIT תפתור את הבעיה?

אל.

64 ביט.

אין שום סיבה לשקול בכלל אחרת...

* יש בעיה להתקין מ-USB על לוח UEFI?

שום בעיה. רק לדאוג להכין את ה-USB כמו שצריך:

http://www.eightforums.com/tutorials/15458-uefi-bootable-usb-flash-drive-create-windows.html

מומלץ גם על הדרך לוודא ש-Secure Boot מופעל ב-UEFI (וש-Legacy Boot כבוי).

נערך על-ידי ThePorscher

פורסם
  • מחבר

תודה!

מהדורת 8.1 מומלצת לשימוש ביתי?

יש כבר כפתור "התחל"? :-)

פורסם

אם תשאל אותי, ווינדוס 8 תמיד היה מומלץ לשימוש ביתי.

כל הסיפור עם ה-Start והאריחים אף פעם לא היה ביג דיל מבחינתי.

אבל כן, יש כפתור "התחל" מאז העדכון ל-8.1. עדכון אפריל האחרון גם הוסיף כל מיני שדרוגים קטנים לממשק, ובקרוב יחזור גם תפריט ה-Start.

פורסם

איזו משמעות כבר יש לכפתור התחל בלי תפריט התחל? :)

פורסם

מי צריך תפריט התחל כשב-WIN8.1 הכל מסודר הרבה יותר נוח?

אנשים מתייחסים לתפריט הזה כדבר שאי אפשר בלעדיו... כאן הבעיה מתחילה.

פורסם

לא הייתי אומר שזה מסודר הרבה יותר נוח.

פורסם
  • מחבר

זה עניין של הרגל בעיקר - אין טעם לקלקל משהו שעובד ועובד טוב.

למכשירי TOUCH זה אולי עוזק אבל ל-DESKTOP רגיל זה די מיותר.

פורסם

יש לך תוכנות כמו Classic Shell שמדמות את ההתחל הקלאסי.

פורסם

אני חושב שאנשים נסחפו לגמרי עם הענין של חלונות 8. אני אישית העפתי אותה אחרי חודש ועברתי לאובונטו, לא בגלל התפריט התחל, אלא כי גיליתי שממילא 80% מהיום אני מבלה עם הדפדפן. אז אם כרום פתוח באובונטו או על חלונות 8 זה לא ממש משנה לי.

בכל מקרה, אני תמיד חושב שכדאי ללכת עם המערכת הפעלה הכי חדשה שאתה יכול להריץ. מיקרוסופט תמיד משקיעה שם יותר. שים לב שבגלל זה הם גם לא הוציאו חבילת עדכון נוספת לחלונות 7, כדי לשכנע כמה שיותר ארגונים להפסיק להתעסק איתה.

אני חושב שעניין התפריט יצא מכל פרופורציה, אתה תגלה שממילא אתה שם כמה קיצורים על שולחן העבודה, ועכשיו כשאתה יכול לעשות גם כניסה ישירה לשולחן העבודה, בכלל אני לא רואה איך אתה נתקל בתפריט התחל החדש יותר מפעם ביום במקרה הטוב.

פורסם

לגבי מערכת ההפעלה כמובן שWindows 8.1 x64 ולגבי עניין ההתחל

שכחתי להזכיר שיש עוד תוכנות שמחזירות את ההתחל(חלקן בחינם וחלקן בתשלום) ואתה יכול לראות השוואה בקישור הבא

Compare Start Menus:Classic Shell vs StartIsBack, Start8 etc

בנוסף יש כאלו כמו StartIsBack+ שאין לו למשל Startup Service(אם זה משנה לך) ולמרות שהוא בתשלום אפשר לנסות ל30 יום או לרכוש ב$2.99 .

ובכלליות לגבי חלונות 8.1 ההתחל חוזר מתישהו בעתיד

Rejoice! The Start menu is coming back to Windows

נראה שעל האריחים הם לא מוותרים ואולי בפסח הבא נראה אחד בצורה של מצה P:

start-menu-windows-81-100259199-large.png

נערך על-ידי rony2

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים