עבור לתוכן

לוח אם לא מתפקד (גם בעיה בזכרון)

Featured Replies

פורסם

הביוס לא עלה בהפעלת המחשב (לא ציפצף) אבל זה לא היה בעייה במסך או בספק כוח כי העכבר והמקלדת לא נדלקו (יש להם אורות). קראתי בכמה מקומות שלפעמים משהו בזכרון לא בסדר אז הוצאתי את הזכרון חיברתי את המחשב ושמעתי צפצופים. שחיברתי את הזכרון ואת המחשב שמעתי 3 צפצופים עצירה ואז עוד צפצופים. אין לי מושג מה לעשות אני מאמין שלא חיברתי טוב אבל אני לא מוצא את הבעיה. אני מתוסכל ולא יודע מה לעשות, למישהו יש מושג מה הבעיה?

פורסם

שלום וברוך הבא,

אפשר לקרוא במדריך של הלוח מה משמעות סדרת הצפצופים הספציפית שאתה שומע.

אם אתה חושש שלא חיברת טוב - נתק, בדוק וחבר שוב בקפדנות.

פורסם
  • מחבר

סליחה שאני לא מצטט כי אני מהפלאפון ויש קצת בעיות. עשיתי את מה שאמרת לפחות 3 פעמים וקראתי כבר שיש בעיה בזכרון. יש מצב שפגעתי בכרטיסים? הכל עשיתי בזהירות.

נערך על-ידי Adir652

פורסם

תמיד יש מצב. לא הייתי שם איתך, אז אין לי דרך להיות בטוח. תנסה את הכרטיסים אחד-אחד וגם את הסלוטים אחד-אחד. גם אם פגעת פיזית באחד מהם - סביר להניח שלא בכולם. :)

עדיין יש גם סבירות לכשל בלוח, כי אתה אומר שזה גם לא עבד קודם. האם זו הפעם הראשונה שהייתה למחשב בעיה להידלק, או שזו בעיה חוזרת?

פורסם
  • מחבר

המחשב לא היה נדלק. זה למה התחלתי את זה.עכשיו אני יבדוק אחד אחד. בדקתי אחד אחד בסלוט סלוט וכלום לא עובד. אני לא מאמין שאני עושה משהו פשוט בצורה שגוייה. יש לך מושג מה קורה?

נערך על-ידי Adir652

פורסם

קודם כל - אם המחשב באחריות, מומלץ לממש אותה אם אתה לא מצליח לפתור את הבעיה.

דבר שני - יש לפרט באיזה מחשב מדובר (לוח, מעבד, זיכרון, ספק, כרטיס מסך וכד', רצוי מאד דגמים מדוייקים).

עכשו - כתבת שהוצאת את הזיכרון ואז המחשב עשה 3 ציפצופים. האם זה קרה רק כאשר לא היה זיכרון מותקן בכלל? האם כאשר אתה מתקין מודול זיכרון כלשהו באחד מחריצי ההרחבה יש ציפצופים כלשהם?

בעיקרון בעיה כזו יכולה להיגרם מרוב הרכיבים - לוח, מעבד, זיכרון, ספק כח או כרטיס המסך. יש גם אפשרות שרכיב מסויים מקצר (חיבור USB לא תקין) או אפילו כפתור הדלקה או איתחול לא תקינים (תקועים). נסה לבצע את הדברים הבאים:

1. איפוס הביוס. אולי משהו השתבש בהגדרות ולכן המחשב לא עולה/נתקע. אם ניתן לגשת לביוס אז בד"כ מומלץ לטעון את ערכי ברירת המחדל ואם לא - בד"כ יש ג'מפר על הלוח. האיפוס הזה גם ייבטל כל OC שנעשה (לא כולל OC שאולי נעשה לכרטיס המסך, שגם אותו רצוי לבטל).

אזהרה (זה לא רלוונטי כל-כך במקרה שלך, אבל אני אציין זאת בכל מקרה) - יש להיזהר כאשר משנים ערכים בביוס או מאפסים אותו - הגדרה לא נכונה יכולה להביא לכך שמערכת ההפעלה לא תעלה מהדיסק הקשיח או יותר גרוע - שהמחשב לא יפעל כלל (המחשב ידלק אבל לא יעשה דבר). למעשה, אפילו ניתן לשרוף רכיבים על הלוח במידה ומשחקים עם הערכים עבור המתחים. בד"כ איפוס הביוס יביא לטעינת ערכים "בטוחים", כך שהמחשב יעבוד בצורה סבירה, אבל ייתכן שיהיה צורך בשינוי הגדרות התדרים לזיכרון בכדי לעבוד בצורה אופטימלית או צורת העבודה של בקר ה SATA (מצב AHCI לעומת מצב IDE, הגדרות מערך RAID, אם היה כזה) בכדי שמערכת ההפעלה תוכל לעלות מהדיסק הקשיח. בכל מקרה רצוי לתעד (לרשום או לצלם) את הערכים בביוס במסכים השונים בכדי שיהיה אפשר לשחזרם במידת הצורך.

2. בדיקה פיזית של המחשב - יש לבדוק שכל חיבורים תקינים ומחוברים היטב, שאין קבלים מפוצצים/מנופחים, ושכל המאווררים מסתובבים בחופשיות. אם יש קבלים נפוחים/מפוצצים/לא תקינים על לוח האם או כרטיס המסך (או כל רכיב אחר שיש עליו קבלים) - יש להחליף את הרכיב. אם יש מאוורר שלא מסתובב בצורה חופשית - יש לנקותו (ואולי גם לשמן אותו), ואם זה לא עוזר - יש להחליף אותו (בכל מקרה אין להשאירו מחובר למתח במחשב).

3. הפעלת המחשב עם מינימום רכיבים - לוח, מעבד, מודול זיכרון אחד, כרטיס מסך (אם יש כרטיס מסך מובנה - עדיף להשתמש בו ולא בכרטיס מסך חיצוני) וספק כח. את כל השאר, כולל דיסקים קשיחים, מקלדת, עכבר וכל מיני התקנים שאולי מחוברים למחשב יש לנתק. אם המחשב לא נדלק - יש לנסות ולהתקין את מודול הזיכרון בתושבת אחרת, ואם זה לא עוזר - יש לנסות מודול זיכרון אחר. המטרה כאן היא לראות אם המחשב נדלק בכלל. אם לא - הבעיה היא כנראה באחד הרכיבים הבסיסיים ביותר.

הערה: תמיד קיימת האפשרות שהבעיה היא באחד הכפתורים במארז - כפתור ההדלקה (יגרום לבעיות של אי יכולת להדליק את המחשב או להדלקה אקראית) או כפתור האיתחול/ה reset (יגרום לאיתחולים אקראיים או לכך שהמחשב יהיה "תקוע" מרגע ההפעלה שלו). במקרה כזה יש לנתק את החיבורים שלהם מהלוח ולנסות שוב (במקרה של ניתוק כפתור ההפעלה, יש להדליק את המחשב ע"י שימוש בכפתור אחר או ע"י קיצור שני הפינים המתאימים על הלוח).

4. החלפת רכיבים בסיסיים עד לאיתור הרכיב הבעייתי - ספק כח, זיכרון, מעבד ולוח אם. מומלץ לבדוק רכיבים תקינים במחשב הבעייתי, או לחילופין - רכיבים מהמחשב הבעייתי במחשב תקין, עד למציאת הרכיב הבעייתי.

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג מחצי מהדברים שאמרת. עשיתי את מה שאמרת ב3 עוד לפני שקראתי את זה. אתה לא הבנת נכון. בהתחלה המחשב לא צפצף. אחרי זה הוצאתי את הזכרון והוא צפצף. שהחזרתי את הזכרון הוא צפצף 3 פעמים עצר ואז צפצף עוד, זה מה שהוא עושה עד עכשיו.

עריכה: כמעט כל המאווררים עושים רעש ואחד לא עובד. זה קורה כבר הרבה זמן ובגלל זה אני שם מאוורר גדול מכוון למחשב ופותח את המכסה של המחשב.

נערך על-ידי Adir652

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים