עבור לתוכן

מישהו יכול להמליץ על מקום להכוונה מקצועית?,ובנוסף לזה עבודה באילת אחרי צבא במלונאות.

Featured Replies

פורסם

היי חג שמח.

,2 דברים,

אני משתחרר עוד מעט מהצבא ושוקל ללכת למקום של הכוונה מקצועית,במה לעסוק בעתיד,במה ללמוד וכו'..,יש לכם המלצות ספציפיות?,הבנתי שהעלויות הם סביב ה750 ש''ח~,שווה או בזבוז כסף לדעתכם?

ובנוסף לזה,חברה שאחרי צבא הלכו לעבוד באילת באחד המלונות,יש לכם המלצות איפה להתחיל ובמה כדאי לעבוד?

חשבתי על מלצרות(מלצרות ואז רום סרוויס שכבר אני בונה על הטיפים),רציתי בהתחלה אבטחה אבל הבנתי שצריך שתהיה אנגלית ברמה גבוהה וגם לא מספקים מגורים בדרך כלל לשומרים/מאבטחים.(רובאי 02 אם זה רלוונטי)

לאיזה מלונות כדאי לפנות בקשר לעבודה מבחינת שכר,תנאים,מקום מגורים. רוצה לעשות את המועדפת שלי שמה.

תודה וחג שמח.

פורסם

בוא תתחיל במטרת העל שלך - במה אתה רוצה לעסוק ב-40 השנים הקרובות?

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג,בגלל זה אני רוצה ללכת להכוונה מקצועית.

מושך אותי תחום המחשבים,תכנות,QA אבל חושש שאני לא מספיק מוכשר לזה.(הבנתי שצריך להיות טוב במתמתיקה,לא למדתי כ''כ בתיכון העדפתי לעבוד ולבלות,לא יכול להעיד על עצמי אם אני גרוע בלימודים או לא,אבל חשק ללמוד תמיד יש לי,משהו שהופיע אצלי בפתאומיות בזמן צבא,הבעיה היחידה היא שלוקח לי קצת זמן לקלוט דברים.)

ההעדפה האחרונה שלי היא שב''ס,גם גוף קצת רקוב כמו צבא,עם שעות עבודה מרובות אבל כסף סביר בסך הכל,אבל לשם אני ילך רק אם אני יראה שאין לי כל כך מה לעשות באזרחות(אני מדבר על גיל 25-26 שאני תקוע במקום ובלי תואר כל שהוא או עבודה עם 8-10 אלף בחודש).

פורסם

להשלים מתמטיקה זה לא דבר מסובך, רק לשבת וללמוד ותשלים את כל הפערים.

עוד עניין. אני ממליץ לך ללכת ולהסתובב בסביבות עבודה של מה שאתה מחפש כדי "להרגיש" את האווירה והסגנון. אין אני אומר שזה קובע וכך זה נראה כי מבחוץ הכל יפה.

אם אתה באמת נמשך למחשבים אז לך על זה. אני באופן אישי גם נמשך למחשבים אבל החלטתי לא לעשות מזה קריירה אלא ללמוד משהו אחר.

הכוונה מקצועית די נותנת כיוון אבל לא יגידו לך "תלך רק על זה" אלא יזרקו לך בדרך כלל מספר תחומים באותו איזור עיסוק.

בהצלחה

פורסם
בוא תתחיל במטרת העל שלך - במה אתה רוצה לעסוק ב-40 השנים הקרובות?

אני לא יודע אם זה היה ברצינות או בצחוק, אבל כל המחקרים מראים שהעולם של לעסוק במשהו 40 שנה נגמר. למעשה כל עשר שנים כמעט אתה תצטרך להחליף קריירה ולהמציא את עצמך מחדש. אין יותר מקצועות שמחזיקים מעמד 40 שנה.

לעבוד באילת זה סוג של ניקוי ראש וחוויה, כמובן תלוי בעבודה שלך. אם אתה מנקה חדרים זה דבר אחד, ואם אתה עובד בקבלה זה דבר אחר. אבל זה תמיד יכול להיות כיף ונחמד.

לגבי פרטים על עבודות למה שלא תרים טלפון לרשתות ותשאל?

פורסם
אני לא יודע אם זה היה ברצינות או בצחוק, אבל כל המחקרים מראים שהעולם של לעסוק במשהו 40 שנה נגמר. למעשה כל עשר שנים כמעט אתה תצטרך להחליף קריירה ולהמציא את עצמך מחדש. אין יותר מקצועות שמחזיקים מעמד 40 שנה.

בטח שיש. מקצועות טובים שומרים את העוסקים בהם בתחום.

כמה מהנדסי חשמל ראיתי שעשו הסבה מקצועית? כמה רופאים הפכו להיות מתווכים?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

היי,מצטער על ההזנחה של השרשור לא הייתי זמין מול מחשב בגלל שהיה לי קצת בלאגן(10 ימיי מחבוש)בצבא.

לגבי לימודי תואר של הנדסת תוכנה,מדעי המחשב וכו'..,אם אין לי שום ידע מוקדם בזה,זה דבר שלומדים בזמן הלימודים?,צריך להיות מוכשר באיזה שהוא תחום בשביל להיות מתאים למקצוע הזה לדעתכם?,וסתם מאוד מעניין אותי נושא הלימודים באוניברסיטאות,מלמדים אותך מאפס את כל הדברים או שצריך לבוא עם ידע קודם בתכנות לדוגמא או חומרה וכו'..?

מהניסיון שלכם,מלצרות באילת זה דבר כדאיי?,מתחילים במלצרות ואז מתקדמים לרום סרוויס ששמה נמצא הכסף הטוב בגלל הטיפים?

יש לכם איזה המלצה ספציפית למלון שכדאי להתחיל ממנו?

פורסם

מה שלומדים בתואר-מלמדים אותך די מאפס. אבל הלימוד לפעמים מהיר יחסית כך שתצטרך להיות מרוכז בחומר

פורסם
  • מחבר

אוקי הבנתי.

לגבי העבודות באילת,ניסיתי דרך כמה עמודים בפייסבוק של עבודה באילת או מרכזי גיוס של עובדים וכולם כמעט הציעו או עבודה במטבח,או מלצרות שכר מינימום כולל סופ'שים שזה 150 אחוז,ועל מגורים יורד לך 800 שקל בחודש,ועל אוכל 100.

מישהו יודע על מקום שלא משלמים מינימום?(לפחות 25 ש''ח לשעה),ניסיתי לחפש גם משהו עם טיפים ולא כל כך הצלחתי בנושא.

פורסם

למה דווקא באילת? תנסה למצוא במרכז הארץ עבודה או ליד הבית וכך גם לא תשלם מגורים וגם יהיה לך אוכל מהבית :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים