עבור לתוכן

האם לכרטיס מסך יותר קשה במשחקים להוציא תמונה על מסך 37 מאשר על 24?

Featured Replies

פורסם

בהנחה שמדובר על אותה רזולוצייה (1920X1080), האם תהיה מורגשת פגיעה בביצועים במשחקים כשאשחק על המסך 37 לעומת המסך ה24 ?

תודה

פורסם

לא אמור להיות הבדל. רק הרזולוציה קובעת.

חשוב על זה ככה- מה לוקח יותר זמן לכתוב, ספר בפורמט A4 או ספר בפורמט A5, במידה ובשניהם יש אותה כמות של עמודים?

אותו דבר.

פורסם

כמובן שלא , אבל ה37 הוא בטח מסך טלוויזיה ? במקרה הזה יכול להיות בעיה של GHOSTING וINPUT LAG, אולי אפילו במקרים נדירים הגבלה ל50HZ במקום 60HZ.

אישית הייתי המון שנים עם DELL E228WFP שסובל ממריחות לא מהעולם הזה (ודווקא לא חריג ממש ביחס לLCD מהתקופה שלו), אי אפשר לראות שום דבר בזמן שאתה מסובב את המצלמה במשחק, ולא ידעתי את זה אף פעם. כשהחלפתי למסך עם מריחות הרבה פחות בולטות, לא יכלתי יותר להשתמש בDELL במשחקים. אז יכול לצאת מצב שלא תוכל לשחק טוב למרות שאתה לא מודע למריחות.

פורסם

חשוב על זה ככה- מה לוקח יותר זמן לכתוב, ספר בפורמט A4 או ספר בפורמט A5, במידה ובשניהם יש אותה כמות של עמודים?

אותו דבר.

זאת חתיכת דוגמא מטומטמת שלא מתקשרת בשום צורה לשאלה ובנוסף (לדעתי) לא נכונה. A4 גדול משמעותית יותר מ-A5 ונדמה לי שיכולים להכנס בו יותר מילים לעמוד.

פורסם

:smiley1:

לא אמור להיות הבדל בביצועים, אבל יש הרבה גורמים שיכולים להשפיע על מידת החלקות של המשחק והמראה שלו (11GnR הביא דוגמא טובה לכך).

פורסם

אותה כמות עמודים==הגדלת הפונט בהתאם :nono:

פורסם

ואם העמודים האחרונים רייקים?

פורסם

אני בכלל לא מקבל את זה שמשווים חומרה של מחשב לדפים, מכוניות, עוגות או כל שטות אחרת....

אנשים...מחשב זה מחשב, וספרים זה ספרים!

כל דבר לגופו וליעודו!

פורסם

:facepalm:

כל מה שניסיתי להעביר הוא שאותה כמות אינפורמציה בפורמט פיזי גדול יותר לא תדרוש יותר כוח עיבוד לקבלת אותם ביצועים.

מה שאני מקבל מאנשים בוגרים זה קושיות מפסח על מה שיקרה אם העורך יחתוך פרק או אם המו"ל לא יאשר את הכריכה. בחייאת רבאק.

כולה ניסיתי לארגן דוגמא שמזכירה, בערך, את שאלת פותח הדיון, ולנסות לתת לו אולי, לא הרבה, בערך, באופן חלקי, בצורה שאינה חח"ע ועל, בדרך אלגורית שאינה תואמת את המציאות באופן מלא, דוגמא שמסבירה את השאלה של פותח הדיון, ונותנת לו אולי, בצורה בלתי-שלמה, תחושה לגבי הסיבות שעומדות מאחורי התשובה היבשה.

קצת אכזבתם אותי עם שאלות הקיטבג האלה, אפילו אם הדוגמא לא מושלמת ואף רחוקה מזה.

פורסם

אל תקח ללב :) אני מניח שהוא הבין.

פורסם

כרטיס המסך בסה"כ מחשב באיזה צבע לצבוע כל פיקסל. גודל הפיקסל לא מעניין אותו, רק כמה יש מהם.

פורסם
אל תקח ללב :) אני מניח שהוא הבין.

+1

"הדוד משה", אם בתגובה שלי הייתי מעט אגרסיבי ופוגעני, על כך אני מתנצל.

פשוט הבאת תשובה מאוד ברורה וענינית שאני משוכנע שפותח הדיון הבין אותה...

כל מה שניסיתי להעביר הוא שאותה כמות אינפורמציה בפורמט פיזי גדול יותר לא תדרוש יותר כוח עיבוד לקבלת אותם ביצועים.

פשוט לאחרונה אני נתקל בלא מעט דימויים שיכולים להטעות הרבה אנשים.

אפשר לתת דוגמאות שהשאלה מורכבת וקשה להסברה, אבל לדעתי זה גם יכול להטעות מדי פעם ;)

פורסם

^

התגובה שלי לא הייתה מיועדת אליך כי הגבת לעניין (ולגופו של עניין אני גם מסכים איתך, הדוגמא שהבאתי לא בדיוק היתה טובה), אלא לכל מי שהתמקד בטפל, בשולי ובשכלל אינו קשור לעצם הדיון אשר בדוגמא שהצגתי.

בכל מקרה, אני רואה באנלוגיות כלי חזק ומרכזי בהסבר של עקרונות, ולכן אני כן חושב שיש מקום לאנלוגיות והשוואות שכאלו לשם המחשת עקרונות. אם כי אתה צודק שיש להיות זהירים ולא להציג השוואות מופרכות, כמו עולם הרכב כאנלוגיה לעולם המחשבים, למשל.

כל אחד מפשל מדי פעם אני מניח :/

פורסם

מה שאני מקבל מאנשים בוגרים זה קושיות מפסח על מה שיקרה אם העורך יחתוך פרק או אם המו"ל לא יאשר את הכריכה. בחייאת רבאק.

:roflmao2:

עשית לי את החג, תודה :smile1:

פורסם

כולה ניסיתי לארגן דוגמא שמזכירה, בערך, את שאלת פותח הדיון, ולנסות לתת לו אולי, לא הרבה, בערך, באופן חלקי, בצורה שאינה חח"ע ועל, בדרך אלגורית שאינה תואמת את המציאות באופן מלא, דוגמא שמסבירה את השאלה של פותח הדיון, ונותנת לו אולי, בצורה בלתי-שלמה, תחושה לגבי הסיבות שעומדות מאחורי התשובה היבשה.

קצת אכזבתם אותי עם שאלות הקיטבג האלה, אפילו אם הדוגמא לא מושלמת ואף רחוקה מזה.

די מאמי, זה היה בצחוק. אל תעלב או משהו. חג שמח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים