עבור לתוכן

רוצה לשדרג את המחשב בכרטיס גרפי

Featured Replies

פורסם

שלום! :)

יש לי מחשב עם לוח אם intel bearup lake DH67BL שתומך ב PCIe הסטנדרטי (X16) לכרטיסים גרפיים, אבל לוח האם והמארז הם Micro ATX.

כרגע מעבר לגרפיקה המובנית אין כרטיס גרפי ואין לי מושג איזה כרטיס יתאים מבחינת לוח האם והרוחב של המארז. לא מצאתי את שם המארז אבל אני מצרף תמונה שלו.

[ATTACH=CONFIG]5652[/ATTACH]

אני מניח שPCIe לא משתנה על פי סוג לוח האם אבל יש לי תחושה שרוב הכרטיסים רחבים מידי.

בקיצור,

אני צריך כרטיס מסך בתקציב של עד 300 ש"ח (להריץ פיפא ואן בי איי) שיכנס במארז כזה.

תודה רבה על כל עזרה שתתקבל ;)

פורסם

לקנות כרטיס מסך ב-300 ש"ח כאשר יש ליבה גרפית מובנית במעבד זה דיי חסר טעם - סביר מאד להניח שהליבה הגרפית שבמעבד תהיה חזקה מכל כרטיס מסך שעולה עד 300 ש"ח. כרטיס המסך המשתלם הראשון הוא כנראה ה GTX560 הזה, אבל הוא עולה 460 ש"ח, שזה כבר חורג מהתקציב שלך...

בנוסף, בלי לדעת את דגם המארז, ובעיקר את הגובה מחיבור ה PCI-E X16 לקצה המארז (הגובה המקסימלי האפשרי לכרטיס מסך) ואת המרחק בין הקצה האחורי של הלוח לחלק הראשון במארז שמפריע, שהוא בד"כ הכלוב של הדיסקים הקשיחים (האורך המקסימלי האפשרי לכרטיס מסך), אין ממש מה לעשות. אתה יכול לנסות למדוד את הגובה והאורך האלו בעצמך עם סרגל או סרט מדידה, ואז אולי יהיה אפשר להתאים לך כרטיס מסך.

דבר נוסף - צריך לדעת גם את דגם ספק הכח שלך, שכן לא כל ספק כח יכול להחזיק כל כרטיס מסך, ובפרט לא כאשר מדובר על ספק כח גנרי.

פורסם

יש לי בדיוק כזה מארז במחשב הסלוני. ניתן לשים כרטיס מסך בתצורת פרופיל נמוך בלבד.

הכרטיס הכי חזק שהוא גם low profile שאני מכיר בתקציב שלך הוא 5670

ויסחוב לדעתי משחקי ספורט בהגדרות מכובדות:

http://www.tms.co.il/product/8131

קח בחשבון שהספק במארז הוא 200w גנרי, ולא ציינת איזה מעבד יש לך או מפרט באופן כללי.

פורסם

לפי הטבלה הזו, אכן נראה שה HD 5670 יותר טוב מכל ליבה גרפית המובנית במעבד של אינטל. אם הכרטיס הזה אכן מתאים פיזית, אתה תראה שיפור כלשהו בביצועים, בהנחה שהמשחקים שלך משתמשים בכרטיס המסך הרבה יותר מאשר במעבד.

שוב - תרשום את דגם הספק שיש לך ובאותה הזדמנות - גם את דגם המעבד כפי ש LoneWolf הציע.

פורסם
  • מחבר

לגבי ספק הכח אני צריך עוד לבדוק אבל למיטב כרוני הוא 350W. המחשב הוא לא אלא של קרוב משפחה ואני אישית כמובן הייתי בונה אותו אחרת כי בכל זאת יש בו:

8GB RAM DDR31333 Mhz

core i5 2500k 3.3 Ghz

שוב תודה על העזרה :)

פורסם

טוב, מבחינת המעבד - הוא לא יגביל אותך, שכן מדובר במעבד דיי חזק.

חוץ מהעניין של ההתאמה הפיזית של כרטיס המסך למארז (שזה עניין שיש לבדוק לעומק), יש את העניין של ספק הכח. מאד לא רצוי להשתמש בספק כח גנרי בלי כל קשר לחומרה בה נעשה שימוש, ובפרט כאשר נעשה שימוש בכרטיס מסך. כרטיס המסך הנ"ל (ה HD5670) דורש, לפי האתר שלו, ספק של 400W. היצרנים בד"כ רושמים ערך גבוה יחסית למקרה וספק הכח בו נעשה שימוש הוא גנרי (כאשר מדובר על ספק כח איכותי, בד"כ מספיק ספק כח בהספק נמוך יותר). לכן אם זהו אכן המקרה במחשב המדובר יכול להיות שספק הכח לא יצליח להתמודד אפילו עם כרטיס מסך כזה.

פורסם
  • מחבר

בכל מקרה הספק הוא ספק גנרי שהגיע מורכב על המארז הזה ובגלל שהמארז הוא מארז Micro ATX זה נראה לי קצת בעייתי להחליף אותו. עכשיו השאלה היא האם כדאי לקחת את הרכיבים ולהעביר אותם למארז אחר (MIDI) (הלוח אם הוא עדיין Micro ATX) אז צריך שהמארז יהיה בגודל MID Tower אבל יתאים להרכבת לוח אם בגודל MICRO עליו וכמובן ספק מתאים. האם תוכל לתת לי הצעה לשילוב כזה במחיר המינימלי האפשרי?

שוב תודה smalul ולכל העוזרים :)

פורסם

1. זה שהלוח הוא בגודל micro ATX זה לא מפריע לכלום. לוח כזה יתאים כמעט לכל מארז היום, שכן מארז שתומך בלוח בגודל ATX יתמוך גם בלוח בגודל micro ATX.

2. ביקשת כרטיס מסך עד 300 ש"ח ו LoneWolf הציע לך את ה 5670 HD, שאולי כן יתאים לך למארז (צריך לבדוק/למדוד). אין מה לצפות יותר מדיי מכרטיס מסך שעולה פחות מ-300 ש"ח, אך הוא אמור לתת ביצועים טובים יותר מאשר הליבה הגרפית המובנית.

3. הבעיה העיקרית שלך היא ספק הכח - הוא גם גנרי וגם חלש.

מספר שילובים של מארז וספק (באנדל) שמצאתי:

1. Cougar Spike - 400W Antec BP-400PX ב-254 ש"ח.

2. Three Hundred Two - 400w - With Antec BP-400PX ב 361 ש"ח.

3. ב TMS יש את ה SilverStone Presicion PS08 ביחד עם ספק כח Seasonic S12II 380W או FSP 500W ב-399 ש"ח, אבל כתוב שזה רק עבור קניית מחשב חדש. לא ראיתי שהם מוכרים באנדל כזה גם למי שלא קונה מחשב שלם.

באנדלים 1 ו-3 הנ"ל כוללים מארז מסוג mini שתומכים בלוחות בגודל micro-atx בלבד (אין תמיכה בלוחות בגודל ATX). באנדל 2 הוא מארז מסוג midi, שתומך בלוחות בגודל ATX ומטה. כל ספקי הכח הם של חברות איכותיות ומוכרות ואמורים להחזיק להחזיק מחשב עם כרטיס מסך בסיסי.

כמובן שיש עוד שיקולים בבחירת מארז, ולמעשה גם ספק כח, כמו איזו חומרה תותקן במארז (חשוב מבחינת גודל כרטיס המסך והקירור למעבד, כמות החום שיש לפזר וכמובן - ההספק שהחומרה דורשת), מהי רמת השקט נדרשת, האם מתוכנן שידרוג בעתיד ומהו התקציב המוקצה לצורך כך. לדעתי, אם בעל המחשב מתכוון להשתמש גם במארז ובספק במחשב הבא שלו, כדאי לו לשקול לקחת מארז טוב ומאוורר וספק כח חזק יותר. אם לא - הוא כנראה יוכל להסתפק בבאנדל הראשון שהצעתי (שהוא הכי זול), למרות שהוא בגודל mini.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

קודם כל, smalul, תודה רבה על העזרה. שאלה אחרונה. הראשון (ה cougar) הוא אמנם Micro אבל השאלה היא אם מבחינת הרוחב שלו הוא יוכל להכיל כרטיס מסך סטנדרטי. המארז שברשותו הוא גם Micro אבל הבעיה שהוא צר כנראה בגלל שמיועד להיות יפה ומעוצב.

פורסם

אם תיכנס לאתר המארז, תוכל לקבל פרטים לגבי הגודל המדוייק שלו. כפי שניתן לראות, מימדי המארז הם 18 ס"מ רוחב, 37 ס"מ גובה ו-42.5 ס"מ עומק, כאשר האורך המקסימלי של כרטיס מסך שנתמך הוא 33 ס"מ. אם אתה רוצה, פשוט תיקח מטר או סרגל ותמדוד את המימדים של המארז שלך ותראה מי יותר גדול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים