עבור לתוכן

מחשב נייד לסטודנט תקציב 5000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

ראיתי מישהו שכבר רשם משהו דומה אך יש לו כמה דברים שלי אין צורך בהם.

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עבודה בסימולציות Matlab. מחשב ללימודים עם מיקוד במאטלב וצפייה בסרטים.

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 ומסך שאפשר לראות בו סרטים בזווית מרחבים גדולה וגם בחוץ

* רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא יודע

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא

* משקל רצוי? כמה שפחות.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם). ככל שיותר עדיף.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא סגור על זה כרגע. אולי vga, אבל בטח אפשר לקנות ממיר מUSB ואז לא חובה

* Bluetooth? לא חובה

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 ג'יגה. סוג - לא יודע.

* כונן אופטי? לא חובה

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אם נקנה בארץ לא, אם בארה"ב כן. אחריות ל3 שנים. (אני חושב שזה סביר לבקש)

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...)אם בארץ, מעדיף רשת גדולה כמו IVORY, KSP, BUG. (ניידים שאפשר לרכוש גם באילת)

אז כמו שניתן לראות יש לי אפשרות לרכוש בארה"ב וגם באילת. כלומר כל האפשרויות פתוחות.

בתודה מראש.

פורסם
  • מחבר

כמה זמן בערך מחזיקה הסוללה?

וגם זו מערכת ההפעלה עם השדרוג של וינדוס שנוח להשתמש בעכבר ומקלדת או שזה כבר משתדרג לבד עם חיבור לאינטרנט?

פורסם

אוטומטי.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

לצערי אני נאלץ לבקש עדכון לבקשה כיוון שבKSP הנייד הנ"ל אזל באילת ולא ידוע אם יגיע עד שאהיה שם (בשבוע של ה15 במאי) ואומרים שמסניף אחר אי אפשר להעביר לאילת.

כמו כן, חבר הראה לי את הנייד החדש שיש לו לא זוכר בדיוק איזה דגם אבל גם אסוס באותו סגנון עם מגע. אמנם אף פעם לא השתמשתי במגע אבל אומרים שזה יכול להיות נוח. כל השאלה אם זה בא על חשבון ביצועי המסך לפי הצרכים שלי.

האם אפשרי לקבל איזושהו עדכון להמלצה בהתאם?

פורסם

המלאי ב-KSP אילת מתעדכן בצורה יום יומית. כל מחשב שיהיה במלאי יום לפני עשוי להיגמר ביום שתהיה שם.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה.

אז חיכיתי לתחילת החודש להעלות את המודעה מחדש כי מצאתי את המחשב גם בחנות נט באילת בזול יותר. התקציב אגב, עדיין אותו תקציב אבל אמרו לי בחנות שצריך להזמין מראש כי אין להם כרגע במלאי ולהתחייב לקניה.

האם זה עדיין המחשב המועדף בתקציב?

להלן הלינק:

http://www.nett.co.il/shop/asus-%D7%90%D7%A1%D7%95%D7%A1-c-2_9/n550jvcn191h-p-206.html

ראיתי גם תגובה של Chevy שייצא דגם חדש כלשהו. האם החדש זהמה שכדאי לרכוש? מה השוני? (לא ראיתי הבדלים במפרט מלבד כרטיס מסך שלא יודע אם זה משמעותי)

פורסם

כן יתאים.

החדש ההבדל העיקרי זה הכרטיס מסך כמו ששמת לב.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה רבה. המחשב נרכש.

שאלה קטנה, כיוון שאבא שלי בארה"ב עכשיו למשך תקופה קצרה, האם יש שיפורים ללפטופ הנ"ל שכדאי לקנות שלא יעלה ייקר מדי? (SSD או משהו כזה בארה"ב)

במידה ויש דברים שכדאי לרכוש לנייד הנ"ל מארה"ב, אשמח לפירוט

פורסם

השיפור המשמעותי ביותר יכול להחליף את הצורב בדיסק קשיח-SSD (יש מדריך בסטיקי בפורום).

240-250GB SSD יעלה קרוב ל-450 ש"ח, אבל שים לב שזה כנראה לא יתפוס מבחינת אחריות בארץ. בארץ אם תקנה באילת (תלוי בדגם) זה יעלה לך סביב ה-600 ש"ח.

שיפור נוסף זה זיכרון פנימי להגדיל ל-16GB אבל זה ממש לא קריטי ולא תרגיש הבדל מאד משמעותי בכך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים