עבור לתוכן

אפשר לחבר שני מקורות למפצל סטריאו ?

Featured Replies

פורסם

$T2eC16d,!)!E9s2fDIHwBQVHCHU6gg~~60_12.JPG

אם אני מחבר לפה 2 מכשיריי סלולר ועושה פליי בשניהם

צד שני לרמקול. אני מקבל סאונד MIX בניהם. השאלה אם זה עשוי לגרום נזק למכשירים.

ויותר מזה :

$(KGrHqR,!ooFIw3TsG,0BSM7kkyPsw~~60_57.JPG

אם אני מחבר את הדבר הזה לרמקולים ואת כל הסלון לזה - מחשב, טלפון, ממיר, DVD כל מה שצריך.

האם יש בעיה כשמכשיר אחד (output) מקבל לתוכו פלט (input) ?

דוגמה:

image.jpg

פורסם

תיאורטית נראה שיכול להיות נזק. תחשוב למשל שאתה מחבר 2 טלפונים, שיש להם יציאות בהספק שונה - למשל :

1V 10 ohm

3V 10 ohm

שתיהם מחוברים למפצל, ונתעלם מההשפעה של האוזניות (נניח שיש להן התנגדות גבוהה יותר משמעותית - למשל אוזניות קטנות שיש להן התנגדות גבוהה, אוזניות אם בקרת ווליום שלא נמצאת על מקסימום, רמקולים שיש להם הגברה פנימית וכו). אנחנו מקבלים 2 מקורות מתח, של 1Vpeak ו 3Vpeak, אם התנגדות של 20ohm ביניהם

כל 1 מהם בנוי להחזיק מעמד גם במצב שהיציאה שלו מקוצרת, כלומר, המגברים שלהם בנויים להחזיק 100mA ו 300mA בהתאמה בלי נזק, במצב שבו הם מוציאים הספק החוצה

חלק מהזמן המגברים עובדים זה נגד זה. בדוגמה שלנו הם יכולים להוציא +-1V ו +-3V בהתאמה. נניח שברגע כלשהוא הם מוציאים +1 ו -3V. המתח שנופל הוא 4V, על התנגדויות יציאה שמסתכמות ל 20 ohm = הזרם שיעבור שם 200mA, פי 2 ממה שהמגבר של טלפון 1 היה בנוי להוציא על מקסימום

איך ניתן למנוע נזק ? הדרך הפשוטה ביותר - להוריד את הווליום

בדוגמה שלנו טלפון 2 בווליום גבוה יותר משמעותית מ 1, מה שאומר שהוא יהיה הדומיננטי ביציאה. אם נוריד את הווליום שלו כך שיהיה 1V, הוא לא יוכל ליצור זרם גבוה יותר מהמקס' ששתיהם יכולים להחזיק

במצב אחר יכול להיות ששתיהם מוציאים אותו מתח, אבל יש להם התנגדויות יציאה שונות למשל

1V 30ohm

1V 10ohm

הם מיועדים להחזיק אם כן 33mA ו 100mA בהתאמה. במצב של עבודה זה נגד זה, הם יוכלו להוציא 50mA. זה שיש לו התנגדות יציאה של 10ohm יהיה הדומיננטי. אם נוריד את הווליום שלו כך שיהיה 0.33V (וזה לא אומר להוריד את הווליום ל 30%, אלא יותר משהוא כמו 11%), שוב הם לא יוכלו לעבור את ה 33mA

במציאות יכול להיות (וצפוי) שהם מתוכננים אם מקדם ביטחון כלשהוא, כך שכנראה ניתן להקל קצת או שבכלל לא הולך לקרות כלום, אבל אין לי שמץ עד כמה יש או אין מקדם ביטחון כזה

פורסם
  • מחבר

אם אחבר נגדים של 1KHZ בכניסות של המפצל (בין המקור הפלט למפצל), זה עשוי להועיל כמקדם ביטחון ??

אגב - ממה שהבנתי ממך, זה עובד נהדר כשאחד שותק והשני מדבר, כן?

אף על פי שהמחשב לדוגמא פולט 30ohm (בפול ווליום) בעוד שהמכשיר טלפון פולט רק 10 אבל נימצא על ווליום 0

ואין בעיה גם להפך - מחשב שותק + מכשיר פולט ב100%. נכון ??

עכשיו שמתי לב שכשהמגבר כבוי, הסאונד של האוזניות שלי לא מושפעות

אבל כשאני מנתק את האוזניות מהמערך כשהמגבר פעיל, המגבר מכפיל את עוצמת הווליום.

(אני משתמש במפצל שבתמונה הראשונה כשצד אחד מחשב והמפצל הולך למגבר ולאוזניות)

פורסם

התנגדות של נגדים נמדדת ב ohm. כשיש מתחים שונים מ 2 הצדדים של נגד, הזרם שיעבור הוא ההבדל במתחים / התנגדות הנגד. החוק הזה נקרא חוק אום

למשל : נגד של 20 ohm מחובר למתח של -3V מצד 1 ו -1V מצד 2. המתח על הנגד הוא 2V, והזרם הוא 2V / 20ohm = 0.1A = 100mA. הזרם יעבור בכיוון ממתח הגבוה יותר לנמוך יותר בדוגמה הזאת מ -1V ל -3V

המגבר ביציאה של נגן הוא מקור מתח. הוא מוציא AC שצורת הגל שלו היא הצליל וגובה הגל הוא הווליום. למגבר יש התנגדות יציאה, שניתן לחשוב עליה בתור נגד בין מקור המתח שיש בפנים והיציאה

ככל שמקור המתח מוציא מתח גבוה יותר, המגבר עוצמתי יותר

ככל שההתנגדות נמוכה יותר, המגבר עוצמתי יותר (כי באותו מתח הוא יכול להוציא יותר זרם)

נניח שיש לנו כמה מגברים שיש להם מתח יציאה מקס' שונה והתנגדות שונה. לצורך הדיון הזה, אם אנחנו רוצים לדרג את כולם לפי עוצמה, נמצא מה הזרם של כל אחד במצב של קצר ונדרג אותם לפי הזרם

למגבר יש זרם מקס' שהוא יכול לעמוד בו בלי נזק. המגברים האלה מתוכננים להחזיק מעמד במצב שבו קורה קצר באוזניות, במצב הזה הזרם המקס' שמתקבל הוא המתח המקס' של המגבר / התנגדות היציאה שלו. אני לא יודע אם הם מתוכננים אם מקדם ביטחון להחזיק מעמד גם בזרם גבוה יותר (כשהמגבר לא סתם מקוצר אלא עובד "נגד" מגבר אחר שמחובר אליו), ואם כן בכמה, לכן נניח שהזרם המקס' שלמגבר מותר להוציא בלי נזק הוא הזרם שהוא מוציא כשהוא עובד לבד והיציאה מקוצרת

(זה לא נכון למגברים גדולים יותר כמו מערכות הגברה, מגברים כאלה כן נהרסים מעומס יתר או קצר)

הבעיה קיימת בכל מצב. קח את הדוגה למעלה אם 3V 10ohm ו 1V 10ohm. נניח שה 1V לא מוציא כלום, כלומר באותו רגע הוא 0V 10ohm. עדיין, 3V / 20ohm = 150mA וזה יותר מה 100mA שהוא (לפי ההנחות) בנוי להחזיק. אם תוריד את הווליום בזה שמוציא 3V כך שלא יעלה מעל 2V (כלומר תוריד את הווליום מ 100% ל 25%), הזרם המקס' שיתקבל (כשהשני לא מוציא כלום כלומר 0V קבוע) הוא 100mA, ו(לפי ההנחות) לא יקרה נזק

כשאתה מכבה את המגבר, יש כמה אפשרויות שתלויות במבנה של המגבר הספציפי. במגברים מסוימים (הפשוטים יותר) יכול לא להיות הבדל בין מצב שהוא שותק ומצב שהוא כבוי. באחרים הטרנזיסטורים ביציאה של המגבר מתנתקים כדיי לחסוך בחשמל כשהוא לא בשימוש (צפוי שיהיה דבר כזה במגבר שאמור לעבוד על סוללה ולהיות חסכוני) וההתנהגות תהיה דומה למצב שהוא פשוט מנותק מהיציאה מבפנים. זה לא אומר שניתן להכניס מתח גבוה לתוכו, עדיין יש שם דיודות הגנה וכו' שיכולות לספוג אותו ולהיפגע

המחשבה אם הוספת נגדים נכונה, אל 1K זה הרבה יותר מידי אם אתה משתמש באוזניות (תהיה ירידה משמעותית של הווליום בכללי)

אם אתה משתמש בסידור כזה בשביל מחשב / נגן, יש כמה פתרונות טובים יותר :

- תעתיק את הקבצים למחשב ותנגן אותם מהמחשב

- תחבר כבל מהנגן / טלפון לכניסת line (הכחולה) של המחשב, ואת הרמקולים כרגיל ליציאת הרמקולים. המחשב בנוי להעביר את הקול מהכניסה הכחולה לירוקה (יכול להיות שתצתרך לאפשר את זה בהגדרות)

פורסם
  • מחבר

תודה עזרת לי הרבה :rolleyes:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים