עבור לתוכן

בהשוואה לקירור סטוק שעולה 50 ש"ח, כמה צריך להוסיף בשביל תועלת אמיתית?

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון לקנות בקרוב מעבד i5-4670K. כנראה שלא אבצע OC אבל אני רוצה להשאיר את האופציה פתוחה ולכן אלך על מעבד מסדרה K. השאלה אם לקנות מעבד עם קירור סטוק (שעולה 50 ש"ח יותר) או ללכת על גירסת ה-tray ולהוסיף סכום כלשהו עבור מאוורר צד שלישי. לשקט יש ערך בעיני, אבל אם בשביל הבדל מורגש צריך להוסיף מאות שקלים אז לא ייקרה בזמן הקרוב ואסתפק במאוורר סטוק. דיעות?

פורסם
  • מחבר

אוקי, אני חושב שאחרי קריאה של כמה ביקורות הגעתי לתשובה בעצמי - צריך להוסיף 80 שקלים או יותר, כלומר לרכוש קירור ב-130 ש"ח כדי לקבל שיפור משמעותי בהשוואה לסטוק. דוגמאות: Scythe Katana 4 ו-Arctic Freezer 13

פורסם

arctic freezer 11 הוא פיתרון טוב.

אם תוכל למתוח את התקציב קצת אז אמליץ לך בחום על קירור NOCTUA NHD14 קירור אוויר מהטובים בעולם שקט ומתאים לאוברקלוק.

פורסם

אתה לא יכול לרקוד על כל החתונות. אם אתה קונה קירור בשביל OC אתה צריך קירור יותר מתקדם מפריזר 13 ודומיו. הנוקוטה D14 נחשב בין הטובים ביותר אבל הוא יקר. אפשר ללכת על Mugen או Noctua NH-U12P למשל.

פורסם

ABL אני נכנס רגע לדיון עם שאלה:

לאיזה קירור אוויר מקביל Cooler Mster SEIDON 120MM?

פורסם

אני לא מכיר את כל הקירורים בשוק. תבדוק ביקורות.

פורסם
  • מחבר
arctic freezer 11 הוא פיתרון טוב.

ייתכן, אבל הוא לא תואם לתושבת 1150 ולכן לא רלוונטי עבורי.

אם תוכל למתוח את התקציב קצת אז אמליץ לך בחום על קירור NOCTUA NHD14 קירור אוויר מהטובים בעולם שקט ומתאים לאוברקלוק.

קירור שעולה מעל 300 ש"ח מחטיא לגמרי את מטרת השרשור. השאלה שלי היא כמה צריך לעלות במחיר כדי לקבל שיפור מורגש בהשוואה לסטוק. נראה שקפיצה מ-50 ש"ח (סטוק) ל-130 ש"ח (המאווררים שציינתי) מאפשרת לקבל שיפור כזה. ברור שמאווררים יקרים יותר גם כן ישיגו את המטרה, השאלה אם מאווררים זולים יותר יעשו זאת...

פורסם

כנראה שלא תבצע OC, אז כנראה שלא תבצע OC, תחסוך את הכסף.

מדובר בהוצאה של 1000 ש"ח או יותר עבור האופציה, כי מדובר בלוח שונה, קירור יותר חזק, מעבד יותר יקר וכו'.

אם לא לדבר על כך שמעבדי Haswell ל-1150 לא עושים OC כל כך טוב.

אם הביצועים חשובים לך, תשמור על כלל אצבע, תקח מעבד i5 או i7 ואתה מסודר, לא תצטרך לעשות OC בשביל שום אפליקציה בייתית.

פורסם
  • מחבר
מדובר בהוצאה של 1000 ש"ח או יותר עבור האופציה, כי מדובר בלוח שונה, קירור יותר חזק, מעבד יותר יקר וכו'.

איך 1000 ש"ח? הלוח שאני מתכנן לקנות (מסיבות אחרות) בכל מקרה תומך ב-OC. מעבד מסדרה K עולה 80 ש"ח יותר, ומאוורר שמאפשר OC‏ עולה כ-80 ש"ח נוספים. המאוורר שאליו אני מתכוון הוא Scythe Katana 4 שלפי הביקורת של overclockers.com נותן "fair amount of head room to overclock".

לא נראה לך סביר להוסיף 160 ש"ח בשביל להשאיר את האופציה ל-OC פתוחה?

פורסם

160 אולי סביר, אם כי לא הייתי הולך על קירור כזה באופן אישי (כלומר על המאוורר הייתי מוציא יותר, יש לי Noctua C14).

ההוצאה העיקרית זה עדיין הלוח עם chipset Z87... שמתחיל מאיזה 600, כאשר רוב הדגמים סביב 1000 או יותר.

פורסם
  • מחבר

Dimka, מה המאוורר הזול ביותר שהיית ממליץ עליו? קח בחשבון שהדבר העקרי שמעניין אותי הוא שיפור ברמת הרעש בהשוואה לסטוק, ושגם אם אבצע OC הדגש יהיה על יציבות ולא על שיפור קיצוני בביצועים.

לגבי הלוח, אני מתכוון לרכוש ASRock Z87 Extreme4 שעולה 740 ש"ח בפלונטר. לא מצאתי לוח זול יותר שכולל את התכונות שאני רוצה - צ'יפ ALC1150 עם מגבר אוזניות איכותי, ביוס כפול, תמיכה בקרוספייר משולש, 8 חיבורי SATA, חיבורי eSATA ו-SPDIF, כרטיס רשת אינטל או רילטק (כלומר לא של קילר). מלבד זה שחיבור ה-SPDIF אינו קואקסיאלי (כפי שאני מעדיף), נראה שאין ללוח הזה שום חיסרון. הלוח היחידי שמצאתי שמתקרב בתקציב דומה הוא Gigabyte G1 Sniper Z5S, אבל המחיר שלו מעט גבוה יותר, כרטיס הרשת של קילר ויש לו שני חיבורי SATA פחות. מבלי קשר ל-OC, אתה יודע על לוח אחר שיהיה זול יותר ויעמוד בדרישות?

פורסם

^ נראה כאילו זרקת שם פיצ'רים במשקל, קרוספייר משולש, מה תעשה עם זה?

פורסם

אם הלוח הזה באמת טוב ויש בוא את כול מה שהוא אמר אז במחיר של 740 ש"ח פחות מ 1000 ש"ח זה משתלם כי לחסוך 150 100 ש"ח

ולקנות לוח ב600 650 שקלים כי אין משהוא סביר בפחות מזה שהוא יותר טוב גם בפריצים וגם ברמת הלוח לא הבדל משמעותי

- - - תגובה אוחדה: - - -

אם הלוח הזה באמת טוב ויש בוא את כול מה שהוא אמר אז במחיר של 740 ש"ח פחות מ 1000 ש"ח זה משתלם כי לחסוך 150 100 ש"ח

ולקנות לוח ב600 650 שקלים כי אין משהוא סביר בפחות מזה שהוא פחות טוב גם בפריצים וגם ברמת הלוח לא הבדל משמעותי

פורסם
  • מחבר
^ נראה כאילו זרקת שם פיצ'רים במשקל, קרוספייר משולש, מה תעשה עם זה?

סביר להניח שלא אוסיף כרטיס מסך שלישי, אבל שני בהחלט כן. אם אתה סקרן אני יכול להסביר לך מדוע שאר הפיצ'רים חשובים לי ושווים לדעתי את הכסף שהלוח הזה עולה.

פורסם

קרוספייר משולש אתה לא תעשה אחרת הם יעבדו על 8x/4x/4x, לכן התמיכה ההגיוניות ביותר כמו ברוב לוחות Z87 היא 8x/8x.

עושה רושם שבחרת בלוח הזה בגלל כל מה שהוא מציע לך, והפכת את מה שהוא מציע לך כדרישה אישית שלך - אז מן הסתם שלא יהיה לוח זול יותר שיציע בדיוק אותו הדבר.

הלוח בכללי מעולה, אם אתה באמת צריך את כל מה שהוא מציע לך...לך עליו. לוחות אם אחרים מכילים חיבורים ופיצ'רים אחרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים