עבור לתוכן

שאלה לגבי אינטרנט על רשת חשמל של TPLINK

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מעוניין לרכוש מתאמים מסוג TL-WPA4220KIT (או משהו דומה).

http://www.computeruniverse.net/en/products/90512987/tp-link-tl-wpa4220kit-300mbps-av500.asp

במרכז הבית יש לי מודם של בזק, שמתפקד בתור bridge לראוטר של sofaware (שמכיל firewall מובנה של צ'ק פוינט).

אני מעוניין להתקין את המתאמים ליד הראוטר ובשני קצוות אחרים של הבית.

העניין שלי במתאמים הללו הוא מכיוון שקראתי שהם יכולים לבצע גם clone של רשת ה-wifi, ואני מעוניין שהרשת תהיה זהה\אחידה בכל חלקי הבית.

מן הסתם, הראוטר של sofaware לא מיוצר ע"י TPLINK, ובנוסף - למיטב ידיעתי, אין לו יכולת מובנית של wifi clone.

אני לא מכיר לעומק את יכולות ה-wifi clone, ורציתי לדעת אם יש למישהו ידע\נסיון בשביל לומר אם הדבר יהיה אפשרי בקונפיגורציה שתיארתי, או שאני חייב לרכוש גם ראוטר של TPLINK (או לפחות ראוטר עם יכולת ספציפית של wifi clone).

שאלה נוספת:

המוצר שציינתי מכיל שני מתאמים - (1) צריך להיות מחובר לראוטר, ו-(2) שמעביר את האינטרנט לחלק אחר של הבית.

האם אפשר לרכוש בנפרד מתאמים נוספים מסוג (2) שתיארתי?

תודה מראש.

פורסם

wifi-clone עבוד ע"י אימות בWPS. זה לא קשור ליצרן של הנתב שלך.

http://www.tp-link.com/resources/document/TL-WPA4220KIT%28EU_V1_User_Guid.pdf

תקראה בעומד 15 על הצעדים.

כמובן שאתה לא חייב להשתמש בפיצ'ר הזה. זה רק פתרון zero-config.

לפי מה שכתבו בעמוד 44, אתה בהלחט יכול לחבר ציוד power-line נוסף לטופולוגיה שלך דרך תשתית החשמל.

פורסם
  • מחבר

איזה מגניב! לא חשבתי לחפש מדריך משתמש כי לא חשבתי שיש מה לעשות עם זה חוץ מלתקוע בחשמל ולהתפלל, אבל נראה שזה ממש מיני ראוטר עם web interface והכל :) עכשיו בא לי עוד יותר לקנות את הפתרון הזה. אוקיי, אז הנה שאלת המשך, כי לא הצלחתי להבין את זה מהמדריך: הראוטר הראשי שלי (זה עם ה-firewall) מקבע כיום את כתובות ה-IP הפנימיות שהוא מחלק למכשירים על בסיס ה-mac address של כל מכשיר. נניח שהראוטר יושב על 192.168.10.1 ויתן למכשיר עם mac address X את ה-Wifi IP הבא: 192.168.10.17. נניח גם, שהגדרתי את מתאם ה-TPLINK עם אותו שם רשת ואותה סיסמה. 1. האם אני יכול להגדיר שהמתאם יישב על אותה רשת כמו זו של הראוטר הראשי (192.168.10.1-255)? 2. בהנחה שזה אפשרי, ועכשיו נדדתי לחלק אחר של הבית, להבנתי - אותו מכשיר צריך לקבל עכשיו כתובת ממתאם ה-TPLINK. האם יש דרך להבטיח שה-IP שיקבל המכשיר יישאר אותו הדבר (192.168.10.17) גם דרך המתאם? המון תודה מראש ובדיעבד.

פורסם

DHCP reservation זה לא מכשול פה בשום דרך או צורה.

1. בהחלט שאפשר. הוא "ממשיך" את הטופולוגיה של הרשת שלך.

2. אותו ציוד קצה עדיין יקבל תשובה מאותו שרת DHCP. אתה תמיד שולח הודעת broadcast, כאשר אתה מחפש את מי שיענה ל DHCP request.

פורסם
  • מחבר

סידרת לי את הדברים בראש.

המון תודה, אני רץ לקנות :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים