עבור לתוכן

צריכת החשמל של מעבדים שונים כפקטור בבחירת מעבד?

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון לרכוש מחשב חדש ונראה שצריכת החשמל של המעבד היא פקטור שכדאי לשקול. אני מתלבט בין AMD FX-8350 ו-I5-4670K. האינטל יקר יותר ב-200 ש"ח, אבל נראה שההבדל בעלות החשמל גדול בהרבה. לפי הנתונים בביקורת הזו ההבדל במנוחה הוא 10 וואט ובעומס 150 וואט. אם אני מחשב הבדל ממוצע של 70 וואט, אז במשך 3 שנים שבהן אני מתכוון להשתמש במחשב מדובר ב-1300 ש"ח (לפי חישוב של 5 אגורות לשעה * 24 שעות * 365 ימים * 3 שנים). האמנם? אם כן, זה הבדל עצום שהופך את ה-AMD ללא רלוונטי.

פורסם

הצריכה של מעבד ה AMD במאמץ באוברקלוק היא 150W. ההבדל הוא זה פחות האינטל באותם תנאים. מעבד נמצא רוב הזמן ב idle או במאמץ נמוך, כך שההבדלים לאורך זמן יהיו הרבה יותר קטנים

מבחינת צריכת חשמל, יהיה הבדל כלשהוא. אתה יכול לחשב אותו ולהחליט מה מתאים לך

מבחינת התחממות, מעבד שעובד קר יותר יוכל להסתדר אם קירור שקט יותר

פורסם
  • מחבר
הצריכה של מעבד ה AMD במאמץ באוברקלוק היא 150W.

לפי המבחן בלינק שצירפתי בבדיקה ללא אוברקלוק הצריכה בעומס היא 132 וואט ל-4670K ו-283 וואט ל-FX8350. באוברקלוק הצריכה של ה-AMD עולה ל-334 וואט. מה גורם לך לחשוב שהצריכה היא רק 150 וואט?

מבחינת התחממות, מעבד שעובד קר יותר יוכל להסתדר אם קירור שקט יותר

מי מבין שני המעבדים האלה עובד קר יותר?

פורסם

טעות שלי. הסתכלתי על הנתונים של ה idle ולא של ה load

בממוצע לאורך זמן המעבד נמצא רוב הזמן ב idle או קרוב לכך לכן הצריכה הממוצעת לאורך זמן תהיה קצת יותר גבוהה מה idle בכל 1 מהמקרים

כל החשמל שרכיבי המחשב לוקחים הופך לחום, לכן צריכת חשמל = רמת ההתחממות = רמת הקירור הנדרשת, בכלל זה קירור מעבד שמתמודד אם המעבד וקירור מארז שמתמודד אם ההתחממות של כל המחשב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים