עבור לתוכן

מאדוארד, שבת שלום -סוגי לוחות אם

Featured Replies

פורסם

שלום רב לכם ושבת שלום,

אני עובר הרבה על ביקורות של מארזים שונים ואני נתקל במונחים של לוחות אם שונים כגון ATX, EATX (מה ההבדל -זה חשוב מאוד להבדיל בין סוגים שונים) ואני רוצה להיכנס לעבוד בתחום של מחשבים הזה אבל יש בפורום איפשהו הסבר או בלינק מסוים מאתר הזה המסביר ומפרט היטב כל לוחות האם וסוגים שונים שלהם. אגב, אני מאוד מרוצה מכמות המידע איך שאתר מאוחסן - אגב, יש גם מדריך למיתוך ללוחות אם ואני מסוגל ומעוניין ללמוד (ולזכור) את כל החומר, רק שעל לוחות אם אני לא מצאתי לא במדריכים ואני אנסה שוב לחפש אבל אודה בכ"א אם מישהו יכוון אותי למקום איפה שמסבירים על לוחות אם שונים וגם סקירת לוחות אם שונים.

תודה מראש ושבת שלום.

פורסם

ATX ו-EATX הם תקנים לגודל הפיזי של הלוח. תיאורטית אין לזה שום משמעות מבחינת היכולולת של הלוח, רק המארזים שאליהם הוא יכנס. כל מה שאתה צריך לדעת בנושא (והרבה הרבה שאתה לא צריך לדעת) נמצא כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_form_factor

שאר הדברים שאתה צריך לדעת על הלוח הם הצ'יפסט שבו הוא מצוייד, כמות החיבורים שיש עליו (חיצוניים כמו USB3 ו-HDMI, ופנימיים כמו PCIe3.0 ו-SATA). אם גם באוברקלוק עסקינן, חשוב לדעת כמה מייצבי מתח יש לחיבור המעבד, אבל צ'יפסט וחיבורים הם הנתונים החשובים (גם מייצבי מתח צריך שיהיו מספיק, אבל היום כבר צריך יחסית להתאמץ כדי למצוא לוחות שאין להם מספיק מייצבי מתח).

בכל מקרה, האתר מפוצץ בביקורות על לוחות אם- אתה מוזמן לקרוא. אולי יש גם מדריך לנושא בקטגוריית "מדריכים".

וכמובן, יש המון המון מידע בפוסט שבראשית הדף: http://hwzone.co.il/community/threads/345574-%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%A0%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%A2%D7%91%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%95%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%9D-%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA-(%D7%91%D7%A2%D7%93%D7%9B%D7%95%D7%9F)

לא הכי מעודכן (2008) , אבל אני די בטוח שהרוב הגדול רלוונטי לך גם היום.

בהצלחה :hi:

פורסם

אדוארד, קח את עצמך בידיים.

אתה כבר שנה "רוצה להבין המחשבים". אתה בכלל מבין מה אתה רוצה? למה אתה לא עושה עם זה כלום?

פורסם
  • מחבר

שלום,

תודה רבה. נכון, אני פשוט עושה רענון כי באמת אני אני מחפש מאיזור ראשון לציון שאוכל להתנסות אצלו וגם תוך כדי שאני מתנסה גם מרענן את החומר. אני לא יכול להיות עצמאי, כי אין לי רשיון נהיגה ואין לי כסף נכון לעשות את זה עכשיו, אחרת כבר הייתי רץ לעשות את זה - אני יודע כאשר יש לך רשיון נהיגה - יש לך יותר למצוא עבודה מאשר בלי. וטוב יש שמצאתי עכשיו (שגם גם בתחום) תזרים קצת שכדי שיהיה לעשות. היה לי מדריך מקצוע ממש לא טוב ובלתי נסבל אבל לא פרטי, וחוץ מזה, כן אני חושב בכ"ז אני לפרסם להיות סייען לטכנאי מחשבים במקביל לעבודה שמצאתי. את העבודה שמצאתי אני לא אוכל לעזוב בינתיים כי יחד עם זאת שזאת עבודה וקשה ולא בתחום לפחות תיתן לי פרנסה לעשות רשיון כדי שאני יהיה להיות למצוא עבודה בתחום.

יחד עם זאת, אני כל הזמן, ומזמן מתעדכן באתר שלם, ואם מישהו מכיר מאיזור ראשון ראשון לציון שייתן לי הזדמנות לבוא להתסות אצלו במקביל לעבודה שמצאתי (אפילו שעה ביום למרות שאני אשתדל יותר שעות) ולא אכפת לי משבתות מחגים, - גם ככה חודש הזה חודש חגים.

אשמח אם מישהו ירצה ליצור איתי קשר בדוא"ל : edmalikin@gmail.com, או בטל' נייד: (שמי: אדוארד) 0528820745, אני בטוח שיימצא מישהו מאזור ראשל"צ שיכול להכניס לקטע הזה, אני ממש אכנס "כמו שצריך" כמו שאומרים, אבל אולי בכ"ז לפרסם מודעה בעיתון יד2 בתור מישהו מחפש עבודה. בינתיים, אני כל הזמן, מתדעכן באתר שלכם. אני גם מאוד רוצה להיכנס לתחום הזה וזה מאוד מבאס אותי ועד עכשיו לא הצלחתי לעשות את זה, אבל לא כולם יש כסף לעשות רשיון נהיגה ע"מ להיכנס לתחום הזה.

יום טוב לכם,

אדוארד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים