עבור לתוכן

אלכוהול 70% של Beauty Care, אתנול או מתנול ?

Featured Replies

פורסם

אני שואל כדי לנקות את החיישן של העכבר :P

באתר של רייזר הם כותבים להשתמש באלכוהול 99% בלי מתנול.

עד כמה שאני יודע אתנול הוא האלכוהול לשתייה וניקוי עדין, ומתנול הוא רעיל וגס. על הבקבוק רשום "לא לשתיה" ורשום גם "רעל" עם סימן של גולגולת. אני מסיק שזה מתנול (לפחות חלק), אני טועה ?

זה הבקבוק שאני מדבר עליו:

176-OutSideProdMain.jpg&width=380&height=400

פורסם

יכול להיות מתנול נקי, ויכול להיות (ונראה לי רוב הסיכויים) אתנול או IPA שהוסיפו לו כמות קטנה של מתנול כדיי "להרוס" אותו לפי דרישת הרשויות (כי למדינה עדיף שמישהוא ישתה את זה וימות על פני שישתה את זה ולא יקרה לו כלום)

אני לא מכיר מרקים שרכיבים אלקטרוניים נפגעו מניקוי אם אלכוהול "הרוס". האם יש על החיישן ציפוי כלשהוא שיכול לרדת ?

פורסם
  • מחבר

כמובן, זה חומר פלסטי אני מאמין, העכבר שלי לא של רייזר אבל הם רושמים בפרוש להזהר מהמתנול ...

פורסם

כנס לכל בית מרקחת ותקנה כוהל רפואי (אתנול)

פורסם

אם כתוב אז כנראה שיש בזה משהוא, אבל זה יכול להיות קשור לכל העכברים או רק לעכברים של רייזר שאוליי יש להם ציפוי כלשהוא

מצאתי באינטרנט תמונה גדולה יותר של הבקבוק הזה, למטה על המדבקה כתוב בקטן מה סוג הכוהל שיש שם. תבדוק

במקרה הכללי/לידע כללי, לכימיקלים יש מסמך מלווה שנקרא MSDS (קיצור של material safety data sheet). מפורטים שם הרכב החומר, ריכוז, סכנות (דליק, חומצי, רעיל, רדיואקטיבי .....), איזה מיגון אישי נדרש כשעובדים אם החומר, איך לטפל במקרי תאונות (אם מה ניתן לכבות את החומר כשהוא בוער, עזרה ראשונה נדרשת במקרה של הרעלה .....) וכדומה. אתה יכול לקבל את ה MSDS מהיצרן/משווק

פורסם

או פשוט לקנות כוהל רפואי בזול ובמהירות בכל בית מרקחת.

פורסם
  • מחבר

כתוב על המדבקה סתם אזהרות , שלא יגע בעיניים וכו' ..

פורסם

אין משהוא בקטן בקצה התחתון של המדבקה ?

פורסם

ביוטקייר זה חברה של איפור. אני די בטוח שיש בזה מתנול. חוץ מזה, ניסית להריח את זה? ניתן להבדיל אתנול או מתנול על פי ריח. אם הראש מסתובב אז זה אתנול, אם יש לך באף ריח כימי, זה מתנול.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אגב בינארי, יכול להיות שאני מתבלבל אבל כזכור לי ערבוב אתנול עם מתנול מבטל את השפעת המתנול..?

פורסם

הוספת מתנול בכמות דיי קטנה של 0.1 - 0.15 משמשת על מנת להפוך לרעיל בצורה מכוונת אלכוהול כמו זה (בלי התוספת זה היה אתנול פחות או יותר נקי). אני לא יודע אם מישהוא שמנסה להריח אלוכהול בפעם הראשונה יוכל לתפוס תערובת כמו זאת. כמו כן אלכוהול ממש זול (סוג של מה שתקבל בבאר במזרח הרחוק) לפעמים מכיל מתנול כדיי לחזק את החריפות שלו, בכמות שבה אתה לא נופל ומת אבל יותר ממספיקה בשביל פגיעה חמורה ולא הפיכה בבריאות שלך. ב 2 המקרים, נראה שאתנול לא מבטל השפעה של מתנול

ממה שקראתי - אתנול נקשר לחומרים בגוף בעדיפות גבוהה יותר ממתנול, לכן אם מישהוא שותה תערובת, בהתחלה האתנול ישתלט על המולקולות המתאימות בגוף ולמתנול לא יהיה לאן להיקשר. זה יכול לשמש כדיי להרוויח זמן במקרה של הרעלת מתנול כדיי להספיק להביא את הנפגע לבית חולים (עד שהמתנול יתחיל לעבוד). אוליי לזה היתה הכוונה במה שאתה אומר

פורסם
  • מחבר

דיון מעניין , אחלה מידע 11010010110

אז אם לא היו מוסיפים לשם מתנול, היה מתווסף לו מס של שתייה ?

ואגב השתמשתי בזה בין היתר בעבר לניקוי משחה טרמית ממעבדים, קטמים שחורים בידיים מפיח\גריז ברכב, ניקוי של השולחן מתחת לפד של העכבר כדי שלא יחליק (עד שגיליתי שהחומר של החלונות הוא הסיבה שפד ענק מחליק לי כל כך בקלות) ומה לא. זה מסוכן לאחד מאלו שהזכרתי ?

פורסם

בדיוק. כדיי שיהיה מותר למכור אותו בלי מס מוסיפים לו רעל בצורה מכוונת. זה לא באמת מונע שימוש בו לרעה - בין אם על ידיי משתמשים על עצמם או על ידיי בארים וכו' (בעיקר במזרח הרחוק) כדיי לדלל אלכוהול לשתייה ללקוחות בלי שהם ידעו

לא מסוכן לחומרה וכו'. מתנול כן יכול להיספג ולהגיע לגוף דרך שטיפת ידיים - בגלל זה למשל רוב היצרנים לא משתמשים בו באלקו ג'ל (אלקו ג'ל עדיין מכיל מספיק חומרים רעילים אחרים אבל שלא נספגים דרך הידיים, ולכל היותר יכול לגרום לאלרגיה ולא להרעלה אם משתמשים בו לידיים יותר מידי). אבל לא נראה לי שנספגת כמות משמעותית מסתם שטיפת ידיים איתו פעם אחת

פורסם

קצת סדר: "כהל רפואי", "אלכוהול 99%", "כהל" וכד' הם שמות מסחריים שנותנים לתערובות שונות של החומרים: אתנול (Ethanol), מתנול (Methanol) ואיזופרופנול (Isopropanol, Isopropyl Alcohol).

אתנול הוא החומר שידוע בציבור בתור "אלכוהול" (מה ששותים), אך בפועל אלכוהול הוא שם לכל חומר אורגני שיש לו קבוצת כהל (-OH). מתנול הוא כהל פשוט יותר מאתנול, מאוד נדיף ורעיל ובעל כושר ניקוי טוב יותר . האחוז שלו בתערובות שמוכרים לציבור הרחב, אם בכלל קיים, הוא מזערי - במקרים רבים יתנדף לאחר מספר פתיחות של הבקבוק. איזופרופנול נדיף פחות, מעט שמנוני במרקם ובעל כושר ניקוי טוב יותר לזיהומים אורגניים מהשניים האחרים (לכן הוא מוסף לתערובת של אתנול ומים מזוקקים).

בתעשיית האלקטרוניקה מקובל להשתמש באיזופרופנול (Isopropyl Alcohol-IPA) לצורכי ניקוי מגעים ורכיבים מזיהומים רגילים. החומר הזה מהווה פשרה מבחינת סיכונים בריאותיים וכושר ניקוי לזיהומים מסוגים שונים. במקרים שנדרשת דרגת ניקיון גבוהה יותר אפשר למצוא גם שימוש בחומרים פחות נחמדים כמו מתיל אתיל קטון (Methyl Ethyl Ketone-MEK), מתנול, "פראונים" (CFCs למיניהם - אלו שעדיין לא נאסרו לשימוש בחוק), n-Propyl Bromide ועוד ועוד. בתעשיית המיקרואלקטרוניקה אפשר למצוא גם שימוש בחומרים מסחריים יקרים מאוד מוגני פטנטים שהפורמולציות שלהם עדיין לא נחשפו.

לשימוש שלך - ניקוי החיישן בעכבר, תשתמש במה שנקרא "אלכוהול רפואי" ואפשר למצוא בבתי מרקחת/סופר פארם (זו בדרך כלל תערובת נפחית של 70% אתנול 30% מים מזוקקים). באותה מידה תוכל להשתמש באיזופרופנול או בתערובות שונות שלו עם מים מזוקקים ואתנול. עבורך, אין משמעות לחברה ש"ייצרה" את החומר (ביוטי קר/וואטאבר, שכן היא ממילא לא ייצרה אותו אלא רק ארזה). החברות האלו קונות את החומר מחברות הכימיקלים הגדולות ומשווקות אותו תחת שמן. לחברה המשווקת יש משמעות בדרגת הניקיון של החומר, בתנאי האחסון והאריזה - אם תקנה אלכוהול שמיועד לשימוש רפואי, החברה המשווקת מן הסתם תידרש לשמור על סטנדרטיים גבוהים יותר מאשר אם מדובר באלכוהול לשימושים קוסמטיים.

נערך על-ידי gryffin

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע

כמובן שלא אכפת לי מאיזה חברה זה, אלא מה תכולת הבקבוק.

אלכוהול רפואי זה 99% או 70% ? אני חושב ש70% לא הכי טוב לחיישן של עכבר, הרי הוא מסתכל על נקודה מאוד קטנה אז הטיפות מים שמתייבשות ומשאירות מעין כתם יכולות לפגוע באיכות הקריאה של החיישן... למרות שבעבר ניקיתי עם מים והאלכוהול של ביוטיקר את העכבר הקודם ולא הרגשתי משהו.

יש את ה

Isopropyl (שבאמת זה מה שתמיד ראיתי שמזכירים באלקטרוניקה) במקומות כמו סופר פארם\הום סנטר\אייס וכו'? לא ראיתי בארץ אף פעם האמת

נערך על-ידי 11GnR

פורסם

מוכרים IPA בתור rubbing alcoohl

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים