עבור לתוכן

השפעת הרזולוציה על הfps

Featured Replies

פורסם

אני מתלבט בין שני לפטופים

מחשב נייד "17.3 Dell Inspiron 5737 i7-4500U Full HD

AMD Mobility Radeon™ HD 8870M 2GB

"17.3 1920x1080 Full HD LED

מחשב נייד "15.6 Dell Inspiron 5537 i7-4500U

AMD Mobility Radeon™ HD 8850M 2GB

"15.6 1366x768 HD LED

כפי שאתם רואים ההבדל בין הכרטיסים מאוד קטן.. אך יש הבדל ברור בגודל של המסך וברזולוציה.

בגדול אני משתמש במחשב לצורכי תכנות.. אך גם חשוב לי שהוא יריץ משחקים באופן סביר+.

חשוב לי לציין שהגודל של המסך לא ממש קריטי לי (כמובן שסתם כך אני מעדיף מסך גדול אך זה לא ממש חשוב).. יותר חשוב לי שהמשחקים יזוזו עם fps סביר ועם כמה שיותר אפקטים.

וכעת לשאלה... מה יתן ביצועים יותר טובים כרטיס עדיף (במקצת) אך עם רזולוציה גבוהה או שמא כרטיס פחות טוב ועם רזולוציה נמוכה יותר..? (לדעתי אפשרות ב' אך אני די בור בעסק..) אשמח לתשובה עם הסבר..

(אגב אני יודע שיש הבדל בין המחשבים של 8 ראם אך אני מתכוון להרחיב)

ועוד שאלה קטנה האם ב full hd אני משיג גם אפקטים שלא קיימים ברזולוציה נמוכה יותר או שאין בכלל קשר..

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

שלום לך וברוך הבא לפורום.

הרזולוציה עושה הבדל עצום. FHD לעומת HD זה פי 2 פיקסלים לעבד. זה אומר שהכרטיס יתקשה פי 2, וקצב הפריימים המקסימלי באותן הגדרות יהיה בערך חצי.

אלא מה - במסך ברזולוציה גבוהה תמיד אפשר להוריד רזולוציה כשמשחקים במשחקים דורשניים. במסך ברזולוציה נמוכה אי-אפשר להעלות רזולוציה.

כשאתה אומר שאתה משתמש במחשב בעיקר לתכנות, וגם למשחקים - התשובה ברורה - 1920X1080 חד וחלק. 1366X768 היא רזולוציה פתטית שלא מספיקה לשום עבודה רצינית. להשתמש בה במסך גדול מ"13 זה בזבוז משווע של שטח עבודה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה..

אמרת שתמיד אפשר להוריד רזולוציה.. אך למיטב זכרוני (כשהייתי משחק לפני שנים) ברגע שהורדתי לרזולוציה שלא תואמת למסך האיכות ירדה מאוד.. לא ככה?

אשמח לתגובות נוספות..

פורסם

ודאי שהאיכות ירדה, במסך עם רזולוציה נמוכה יש פחות איכות מאשר ברזולוציה גבוהה.

פורסם
  • מחבר

כוונתי היא שלצורך העניין רזולוצית 768X1024 תציג הרבה יותר יפה משחק על 14 אינצ מאשר 17 אינצ..

פורסם

יפה זה עניין סובייקטיבי.

גודל הנקודה יהיה קטן יותר ולכן התמונה תהיה פחות מפוקסלת. מצד שני, היא תהיה על מסך קטן יותר...

אולי כדאי שתפתח נושא בפורום מחשבים ניידים ותציג שם את הדרישות שלך. אולי יש ניידים עדיפים.

פורסם
כוונתי היא שלצורך העניין רזולוצית 768X1024 תציג הרבה יותר יפה משחק על 14 אינצ מאשר 17 אינצ..

זה נכון בעיקר לשולחן עבודה ואפליקציות

במשחקים זה פחות משפיע (אבל עדיין משפיע, כמובן)

פורסם
  • מחבר

נכון.. אעשה זאת

תודה על העצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים