עבור לתוכן

גיליתי שקירור הרפרנס יעיל R9 290

Featured Replies

פורסם

היי לכולם.

למעשה אחרי נסיון עם כרטיס R9 290 בעבר, שהיה לי עם קירור רפרנס, שאותו מיהרתי לשדרג לקירור נוזלי Accelero Hybrid - היה מאוד יעיל ל-GPU - הטמפ' הגיעו ל-50\60 מעלות במאמץ...אבל! ה-VRM הגיע ל-100 מעלות ומעבר. וזה מה שלמעשה הגביל את יכולת האוברקלוק של הכרטיס ל-1100\1150 (GPUׂׂ) ו-1300 (זכרון) , ונפילות היו הרבה..

אחרי זמן מה שהשתדרגתי מה-780Ti לשני כרטיסי R9 290 עם קירור רפרנס, טמפ' ה-VRM מגיעות במקס' ל-60\70 מעלות..אז יכולת האוברקלוק שהגעתי איתה היא ל- 1600\1180 Mhz.

הטמפ' \ הרעש גבוהים למדי , אך הכרטיס אמור לעבוד בטמפ' של 95 מעלות..ללא נפילות - וזה אכן מה שקורה 1180\1600 יציב ללא שום נפילות, אחרי הורדה וצריבת ביוס מפורום שמצאתי.

ככה שאני חושב שלמי שאין בעיות עם רעש (אולי של מטוס) ולא מוכן להשקיע בנוסף על קירור צד שלישי (שיש היום בשוק) שלא יכול להועיל במיוחד (במידה ולא מקרר את ה-VRM כמו שצריך ) לפי דעתי \בלוק מים שעולה הון תועפות למערכת קירור נוזלי - הייתי ממליץ להישאר עם הקירור המקורי.

כל זה נכתב סתם לידע כללי ומתוך דעה אישית :)

מכוון לכרטיסי R9 290/X.

פורסם

לא הבנתי כ"כ, אתה אומר שהוא יעיל רק בגלל הVRM ? שהתקנתי ACCELERO כלשהו לGTX460 היה לו HEAT SINK קטנים ודבק טרמי, היה צריך לשים אותם על הVRM והזכרונות, אולי לא שמת ...

פורסם
  • מחבר
לא הבנתי כ"כ, אתה אומר שהוא יעיל רק בגלל הVRM ? שהתקנתי ACCELERO כלשהו לGTX460 היה לו HEAT SINK קטנים ודבק טרמי, היה צריך לשים אותם על הVRM והזכרונות, אולי לא שמת ...

הקירור רפרנס מאוד יעיל בגלל ה-VRM

אני התקנתי את הכל בדיוק לפי הספר אז..ואמנם ה-GPU ירד דרסטית בטמפ' אבל ה-VRM עלה.

זה לא ממש קריטריון להשוואה מול כרטיסי NVIDIA כי הכרטיס הזה מתחמם ברמה מטורפת.

מעבר לזה ראיתי בהרבה פורומים שאנשים נתקלים בתופעה הזו - התקינו קירור צד שלישי וטמפ' ה-VRM עלו והגבילו את יכולת ההמהרה.

פורסם

אז הACCELERO מעפן, לא שהרפרנס טוב ... הוא אמור לגעת איכשהו בVRM, אולי אם הוא נמצא קרוב אליהם אפשר לשים עליהם מדבקה טרמית שתיגע בגוף קירור. יש בקירור WINDFORCE של גיגהבייט מדבקה כזאת די עבה (3-4 מ"מ) בשביל שהקירור יגע בVRM.

פורסם

קירור הרפרנס של R9 290\X הוא זבל מזובל ואני ממליץ בחום (רב) להתרחק ממנו.

מי שיש לו קצת שכל, שפשוט יקנה כרטיסים עם קירור צד שלישי שמגובים באחריות ומהונדסים באחריות ולא יתעסק בהרכבת קירורים ואלתור, דבר שהיינו עושים לפני 4+ שנים כשלא היה קירור מתקדם במחיר רפרנס.

פורסם

adamos - היה לך כרטיס R9 290 אחר כך 780TI ועכשיו שני 290? איבדתי אותך.

אגב קירורי מים רציניים הם בעלי בלוק גדול שנוגע בהכל ומקררים הכל מצויין. האקסלרו והNZXT שקר כלשהו הם לא מציאה בכלל.

פורסם
  • מחבר
adamos - היה לך כרטיס R9 290 אחר כך 780TI ועכשיו שני 290? איבדתי אותך.

אגב קירורי מים רציניים הם בעלי בלוק גדול שנוגע בהכל ומקררים הכל מצויין. האקסלרו והNZXT שקר כלשהו הם לא מציאה בכלל.

נכון לא איבדת :)

אתה צודק לגבי קירורי המים..רק אמרתי שמי שלא מוכן להשקיע בקירור מים עם בלוקים וכיוצא בזה, יוכל גם להישאר עם הרפרנס. האקסלרו וה-NZXT הם באמת לא תואמים ל-AMD.

את האקסלרו היתי ממליץ ל-NVIDIA הוא עושה עבודה מצויינת.

- - - תגובה אוחדה: - - -

קירור הרפרנס של R9 290\X הוא זבל מזובל ואני ממליץ בחום (רב) להתרחק ממנו.

מי שיש לו קצת שכל, שפשוט יקנה כרטיסים עם קירור צד שלישי שמגובים באחריות ומהונדסים באחריות ולא יתעסק בהרכבת קירורים ואלתור, דבר שהיינו עושים לפני 4+ שנים כשלא היה קירור מתקדם במחיר רפרנס.

היית שמח להתרחק ממנו אם הייתי יודע שקירורי צד שלישי עושם עבודה מלאה.

לגבי לקנות כרטיס עם קירור משודרג מראש, אתה צודק, זה הדבר הכי נכון...למרות שכשיצאו הכרטיסים הללו לא היה זכר לקירורי צד שלישי חודשיים\שלוש

(רק האקסלרו-שלפי דעתי לא היה מספיק טוב ל-VRM).

- - - תגובה אוחדה: - - -

אז הACCELERO מעפן, לא שהרפרנס טוב ... הוא אמור לגעת איכשהו בVRM, אולי אם הוא נמצא קרוב אליהם אפשר לשים עליהם מדבקה טרמית שתיגע בגוף קירור. יש בקירור WINDFORCE של גיגהבייט מדבקה כזאת די עבה (3-4 מ"מ) בשביל שהקירור יגע בVRM.

את זה לא ניסיתי האמת, אבל בכל מקרה בהרבה מאוד סיקורים, ובהרבה מאוד פורומים שמדברים על כרטיסי המסך האלו , עם קירור צד שלישי כמו שציינו - החיסרון הוא בטמפ' גבוהות ל-VRM.

פורסם
  • מחבר

מעבר לזה חשבתי לעשות מודינג קטן בשילוב עם פלטת קירור הרפרנס.

1. להסיר את הקירור.

2.לנתק את הצלעות קירור שמולחמות לפלטת מתכת שחורה שיוצרת מגע עם כל הכרטיס בעזרת חימום בתנור ביתי ,שיסיר את ההלחמה, ואז בסופו של דבר יש לי פלטה עם מסגרת ריבוע במרכז שעליה אני אוכל להלביש קירור נוזלי כמו H80 \ מגוון קירורים נוזליים סגורים.

3. את המאוורר המקורי אני יסיר ויחליף אותו במאוורר 92mm שיקרר את ה-VRM בנפרד.

4. את התיבת פלסטיק אני מוכן לתרום :)

הניצול הטוב של קירור הרפרנס יהיה בפלטה השחורה שמוצמדת לרכיבים שעליה מולבשים המדבקות הטרמיות, שיצור מגע טוב עם ה-VRM, ויהיה כשבלונה לקירור הנוזלי.

פורסם

לשים R9 290 חדש וטוב בתנור ? :screwy:

אם תגיע לטמפ' שתשחרר את ההלחמה של הגוף קירור, אני די בטוח שתפגע גם בהלחמה של הרכיבים וברכיבים עצמם.

פורסם
  • מחבר
לשים R9 290 חדש וטוב בתנור ? :screwy:

אם תגיע לטמפ' שתשחרר את ההלחמה של הגוף קירור, אני די בטוח שתפגע גם בהלחמה של הרכיבים וברכיבים עצמם.

:D

אני יסביר את עצמי טוב יותר עם תמונה:

http://img819.imageshack.us/img819/9903/zfxi.jpg

http://img716.imageshack.us/img716/3773/9d4y.jpg

בקירור הזה אין אפשרות לנתק את הגוף קירור מהפלטה שהוא מוצמד אליו כי משום מה הוא מולחם.

את ההלחמה אפשר לנתק בחימום, ואז יש את האפשרות לחבר קירור נוזלי סגור חיצוני.

כמובן שאני לא שם את כל הכרטיס בתנור.. רק את הפלטת קירור (ללא המאוור כמובן) שעליה מולחם הגוף קירור.

פורסם

אתה רוצה להעיף את כל הצלעות קירור ולהשאר רק עם הריבוע הקטן שנוגע בGPU, כדי לשים עליו את הקירור מים ? אני חושב שאתה יכול לשים בלי זה, ובכל מקרה מה יקרר את הVRM אם תעשה את זה?

אגב הטמפ' שמוצגת בתוכנות זה אמור להיות הVRM החם ביותר ?

פורסם
  • מחבר
אתה רוצה להעיף את כל הצלעות קירור ולהשאר רק עם הריבוע הקטן שנוגע בGPU, כדי לשים עליו את הקירור מים ? אני חושב שאתה יכול לשים בלי זה, ובכל מקרה מה יקרר את הVRM אם תעשה את זה?

אגב הטמפ' שמוצגת בתוכנות זה אמור להיות הVRM החם ביותר ?

השבלונה המרובעת הזו היא חלק מפלטה שיושבת על הרכיבים עצמים -אתה יכול לקרוא לזה גוף קירור משני, לכל

שאר הרכיבים..וזה מה שלמעשה יוצר את המגע הטוב עם ה-VRM, ויעניק לו טמפ' סבירה עם מאוורר שיוצמד אליו.

אני יכול גם לשים את הקירור הנוזלי על ה-GPU ישירות ללא הפלטה, אבל מה הטעם אם אני רוצה לקרר גם את ה-VRM ?

בכל מקרה אני יחליף גם את המאוורר סילון שעושה רעש לשמיים במאוורר מרובע 92mm שישב על הפלטה באיזשהי צורה שנראה שתתאים :)

ואז נקווה לטמפ' מצויינות לשני הרכיבים (GPU/VRM) שייתנו יכולות אוברקלוק הרבה יותר גבוהות לשני הכרטיסים שיש לי בקרוספייר.

זה בדיוק מה שאני צריך שייצא :

http://img59.imageshack.us/img59/5219/q3jb.jpg

פורסם

לא יודע על מה אתה מדבר בקירור האקסלרו שלי יש היטסינקים על ה-VRM והם עושים עבודה מעולה, הרבה יותר טובה מאשר הקירור סטוק.

לא בטוח שבחנת קירור סטוק בקיץ הארצישראלי, קירור ההייבריד אמור להיות נחמד ביותר:

http://www.anandtech.com/show/6531/arctic-cooling-accelero-hybrid-vga-cooler-review-not-for-the-faint-of-heart/5

התקנה לא נכונה של ההיטסינקים יכולה לגרום את מה שציינת, אולי אפילו שמת יותר מדי מהחומר שמדביק את ההיטסינקים ל-VRM. דרך אגב כבר ראיתי אנשים שפיספסו את ה-VRM(מייצבי המתח) וחשבו שמדובר בזיכרונות.

סימנתי בתמונה את ה-VRM:

QztsVSV.jpg

פורסם
  • מחבר
לא יודע על מה אתה מדבר בקירור האקסלרו שלי יש היטסינקים על ה-VRM והם עושים עבודה מעולה, הרבה יותר טובה מאשר הקירור סטוק.

לא בטוח שבחנת קירור סטוק בקיץ הארצישראלי, קירור ההייבריד אמור להיות נחמד ביותר:

http://www.anandtech.com/show/6531/arctic-cooling-accelero-hybrid-vga-cooler-review-not-for-the-faint-of-heart/5

התקנה לא נכונה של ההיטסינקים יכולה לגרום את מה שציינת, אולי אפילו שמת יותר מדי מהחומר שמדביק את ההיטסינקים ל-VRM. דרך אגב כבר ראיתי אנשים שפיספסו את ה-VRM(מייצבי המתח) וחשבו שמדובר בזיכרונות.

סימנתי בתמונה את ה-VRM:

jJmg7Xk.jpg

אז התקנתי את האקסלרו היבריד על הכרטיס היחיד שהיה לי, הוא אומנם קירר את ה-GPU מצויין.

שמתי היטנסינקים איפה שהיה צריך, ועם זאת הגעתי ל-100 מעלות ואפילו מעבר..

מה הטמפ' של ה-VRM שלך, לאחר אוברקלוק ומאמץ?

אם אתה אומר שהקירור באמת עושה עבודה טובה עם ה-VRM אז קרוב לוודאי שאני עשיתי טעות..

לפי מה שאני יודע אין צורך לשים הרבה דבק ,ובנוסף לשמור על מרווח בין ההיטסינקים.

פורסם

אני עם 7970, טמפרטורת הVRM עם קירור הסטוק בקיץ תחת אוברקלוק בקלות היתה נושקת ל-100 מעלות, לאחר התקנת ההיטסינקים לא הצלחתי לעבור

את 70-80 מעלות באוברקלוק מתקדם אם אני זוכר נכון(זה היה מזמן). בעיקרון צריך להקפיד שלא יעברו את 100-110 מעלות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים