עבור לתוכן

ניתוקים עם מודם dlink 6740u - יש אלטרנטיבה?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מודם של בזק dlink 6740u-G2 בתצורת מודם בלבד, וראוטר של dlink dir-645, אני מחובר בחבילת 20Mbps.

המחשב שלי מחובר לראוטר בכבל.

עד לפני חודשיים השתמשתי רק במודם/ראוטר של בזק, אבל סבלתי מניתוקים כמה פעמים ביום, בד"כ כשמתחילה הורדה כלשהי (למשל סטרים של וידאו בקצב של 3Mbps, או הורדת קובץ משרת HTTP, אפילו לא מדבר על טורנטים).

הניתוק לא היה "ניתוק מוחלט", כי ההורדה או הסטרים שהתחלתי עדיין המשיכו להוריד בקצב רגיל, אבל שום דבר אחר לא הצליח (למשל פינג לגוגל). אחרי חצי דקה בערך פתאום התקיעה היתה משתחררת, והכל היה ממשיך לעבוד כרגיל.

חשבתי שהבעיה היא בגלל שהמודם מתפקד גם בתור ראוטר והוא נחנק, אז העברתי את המודם/ראוטר של בזק לתצורת מודם בלבד, וחיברתי ראוטר ישן שהיה לי dlink dir-628.

אחרי שבעיית הניתוקים נמשכה, והיה נדמה לי שהיתה בעיה דומה בעבר עם הראטור הישן לפני כמה שנים, קניתי ראוטר חדש - dlink dir-645.

הבעיה ממשיכה, והיא יותר אפילו קצת גרועה עם הראוטר החדש - עם הישן אחרי חצי דקה של ניתוק, החיבור היה חוזר. עם החדש, אחרי חצי דקה הוא מתנתק ומתחבר מחדש לספק (חיבור PPPOE), ואז אפילו ההורדה "שגרמה לניתוק" מפסיקה לעבוד.

מאחר והבעיה מתרחשת עם שני ראוטרים שונים (וגם כשהמודם בתצורת ראוטר), אני מסיק שהבעיה היא במודם (לא נראה לי שבעיה כזו קשורה לתשתית או לספק, נכון?).

האם יש מודם אמין יותר בבזק? האם יסכימו להחליף לי או שזה יהיה סיפור עם טכנאים שיביאו ויגידו שהכל בסדר ואני מדמיין?

תודה מראש.

נערך על-ידי dror989

פורסם

למה שלא תנסה לדבר עם המוקד הטכני של בזק? זה ציוד שניתן להחלפה ובהחלט יכול להיות שיומיו ספורים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים