עבור לתוכן

חוות דעת מפרט גיימינג לקיץ (יולי-אוג') ב5K והצעות לשיפורים

Featured Replies

פורסם

i5 Haswell 4570 / 4670 / i7 Haswell 4770K-

ASUS Z87 Sabertooth / Maximus VI Hero -

GTX 770 / 780 (ASUS//GIGABYTE) / R9 290/290x (GIGABYTE)-

Kingston 4x2GB // 8GBx2 -

Crucial m4/ Samsung 840 SSD 128/250GB

CM 690/STORM MID TOWER // NZXT Phantom 410(Mid) / 530(Full)

650W Power Supply Zalmam//Thermaltake

Operatic RW

חשוב להבין, הרכבתי את זה לפני שבכלל נכנסתי לפורום, ככה שהמפרט יכול להיראות מוזר לחלקכם, וגם לא בתקציב של 5 (מהסיבה הפשוטה שאני קונה את המחשב לא כולל מארז, בחו"ל, שיוצא במחיר הכולל כ25-30%~ יותר זול מבארץ) וככל שהתקציב גבוהה יותר ככה החסכון גדול יותר, אבל בסדר גודל הזה אנחנו מדברים כאן על 1000+~ אני לא רוצה לקפוץ למסקנות לגבי מה יקרה עוד בקיץ אבל זה סתם מפרט ראשוני שזרקתי from the top of my head.

השאלות שלי,

מארז : מה לעזאזל קרה לCM (לדוג' 690) ומה גרם לכולם ללכת את הפאנטומים האלה?

SSD : פעם אחרונה שחקרתי אנשים פשוט חטפו את הCRUCIAL M4 והיום אי אפשר שלא לראות בכל מפרט את הSAMSUNG 840 EVO האלה, העדפה אישית או סיבה ממשית?

-מעבד : האם עד היום I7 לא מנוצל ולא באמת צריך אותו?כמובן שכאחד שכרגע מחזיק במעבד IVY BRIDGE הייתי רוצה להישתדרג לHASWELL רק שאני עדיין לא לגמרי בטוח לגבי עד כמה יהיה שווה לקחת 4770 על פני 4570\4670 ? (אני לא פאן של אוברקלוק אז אני אף פעם לא לוקח את גרסאת הK)

האם OC של המעבד באמת שווה היום? לפי מה שראיתי זה החלק שהכי הרבה עושים עליו, משמע זה משתלם ונותן קפיצה משמעותית מבחינת ביצועים?

-RAM : מה לגבי ה16 ראם שראיתי שאנשים מתחילים לקחת עוד מ2013 ? (העדפה KINGSTON)

-MB : הMAXIMUS VI HERO או SABERTOOTH על צ'יפ 87 שווים את זה? (אסוס חוק ברזל אצלי, על ג'יגהבייט לא יכול להסתכל בכלל)

GPU : לא מת על RADEON בכלל, ושמעתי שעוד מעט הולכת להיות השקה של טכנולוגיה חדשה ושווה לחכות ולא לקחת כרגע את סדרת ה700 של NV, ובכלל SLI של 2 כרטיסים יותר חלשים או כרטיס אחד חזק וזהו?

הDISPLAY שלי הוא ASUS VG248QE 144HZ למי שזה משנה.

לגבי קירורים ומאווררים : NOCTUA כל המארז וקירורי מים שמעתי שלא הולכים עם מעבדי HASWELL ? או שזה שטויות ?

נערך על-ידי chandler

פורסם

1. מה קרה ל-CM? כלום פשוט יש מארזים מעולים אחרים, מאווררים ויפים יותר. הפאנטומים מעולים, הם יפים, מאווררים, שקטים יחסית ומציעים מגוון אפשרויות למשחק.

2. ה-M4 שייך לעבר(היה לי) היום אין כונן שמשתווה ל-EVO מבחינת יחס עלות תועלת עם מהירויות קריאה/כתיבה גבוהים במיוחד.

3. יש משחקים שמנצלים(רוב המשחקים לא), אם אתה חורש BF4 וזה המשחק היחיד כמעט שתשחק קח מעבד i7 שיתן לך את התוספת מיץ ותומך ב-HT.

4. אין סיבה לקחת 16 גיגה ראם, אין עדיין משחק שמגיע לניצול של 8 גיגה, לכן 8 גיגה הם מעל ומעבר לכל השימושים היום.

5. אתה פאן בוי של אסוס, לא מגיע לאנשים כמוך לוחות כאלו כמו שרשמת אם לא תנצל קמצוץ מהאפשרויות שהם מציעים. מי שלא יודע לעשות OC ולא יודע מה זה, לא מגיע לו לוחות כאלו. לוחות גיגה בייט נותנים הרבה יותר תמורה למחיר ויש להם לוחות מעולים ומשתלמים במיוחד.

6. לשתי החברות יש כרטיסים מעולים, תבחר מה שהכי משתלם באותה תקופה. עדיף כרטיס בודד מבחינת תמיכת דרייברים, צריכת חשמל, פליטת חום ועוד'.

7. לך זה משנה, המסך שלך דורש כרטיס חזק מאוד, 780/780TI/290/290X לפחות.

8. שמעת שטויות לגבי המאווררים וקירורי המים.

9. אם אתה מתכוון לקנות את המפרט ביולי-אוגוסט, תחזור אלינו כשבוע-שבועיים לפני הקניה עד אז יעברו עוד הרבה מים בנהר והמחירים ישתנו.

נערך על-ידי idanmal

פורסם
  • מחבר

כן ברור שהמחירים ישתנו, אני פשוט רוצה לקבל כיוון.

אז מה שאתה אומר זה\ שזה שכרגע אני עם Z77-V LX ולא עשיתי OC על כלום אומר שהתבזבזתי ?

וכן גם אני חושב על כרטיס בודד, ותשמע, במחשב הקודם שלי כשהייתי עם HD4870 כשקרתה המהפכה של ATI והכרטיס הזה הומלץ בכל פינה - לקחתי, אבל מאז עד היום (שאני עם 560TI 2GB) הרבה השתנה.

ולגבי הקירורים, כנראה שלא שמתי מספיק סימני פיסוק , התכוונתי שאני מתכוון לשים NOCTUA כל המארז, ורק ששמעתי שקירורי מים ספציפית לא הולכים עם HASWELL (שכנראה זה באמת שטויות)

ואיך שרשמת את 5 אתה גורם לזה להישמע רע :P מה אם אני מתכנן לעשות OC למעבד? (סתם דוגמא 4670K או 4770K)

נערך על-ידי chandler

פורסם

1. איזה מעבד יש לך כרגע?

2. אוברקלוק לא תורם לביצועים במשחקים, יותר בבאנצ'ים. אוברקלוק הוא בגדר התעסקות ותחביב.

3. אם קנית מעבד שהוא לא K עם לו Z77 אז כן התבזבזת. אותו דבר לקנות את אחד מהלוחות שציינת בתחילת השרשור עם מעבד לא K.

4. לשתי החברות יש כרטיסים טוב.

5. יש קירורי אוויר משתלמים יותר שמתפקדים טוב יותר על האסוול, בהתחלה היו סדרות מעבדים פחות מוצלחות עם מעבדים חמימים יותר כן, היום קירורי מים מתפקדים מעולה על האסוול.

6. ככה אתה נשמע, לשים לוח מפוצץ של אסוס מבלי לדעת מה הוא נותן ועוד בלי מעבד K. איך אמר ידידי? "זה כמו לקנות למבורגיני ולנסוע איתה באיילון"

פורסם
  • מחבר
1. איזה מעבד יש לך כרגע?

2. אוברקלוק לא תורם לביצועים במשחקים, יותר בבאנצ'ים. אוברקלוק הוא בגדר התעסקות ותחביב.

3. אם קנית מעבד שהוא לא K עם לו Z77 אז כן התבזבזת. אותו דבר לקנות את אחד מהלוחות שציינת בתחילת השרשור עם מעבד לא K.

4. לשתי החברות יש כרטיסים טוב.

5. יש קירורי אוויר משתלמים יותר שמתפקדים טוב יותר על האסוול, בהתחלה היו סדרות מעבדים פחות מוצלחות עם מעבדים חמימים יותר כן, היום קירורי מים מתפקדים מעולה על האסוול.

6. ככה אתה נשמע, לשים לוח מפוצץ של אסוס מבלי לדעת מה הוא נותן ועוד בלי מעבד K. איך אמר ידידי? "זה כמו לקנות למבורגיני ולנסוע איתה באיילון"

אוקיי, אז כן עשיתי טעות עם הלוח, כי אני עם מעבד 3470 כרגע.

אז אתה אומר אם אני מתכנן להישאר עם חלקי סטוק עדיף לקחת לוח GIGABYTE ?

ואוקיי הבנתי לגבי הקירורים.

פורסם

עדיף לקחת את הלוח המשתלם ביותר שקיים, לא משנה של איזו חברה. אם אתה לא מתכנן אוברקלוק אז לוח שהוא לא Z.

פורסם
  • מחבר
עדיף לקחת את הלוח המשתלם ביותר שקיים, לא משנה של איזו חברה. אם אתה לא מתכנן אוברקלוק אז לוח שהוא לא Z.

הבנתי.

- - - תגובה אוחדה: - - -

עריכה : אז.. לוח של ג'יגהבייט עם 4 סלוטים של זיכרון (תמיכה ב1600 כמובן וסוקט 1150) שילך עם המפרט הנ"ל ?

נערך על-ידי chandler

פורסם

לא חייב גם 4 סלוטים אם לא תנצל את כולם, כשיגיע המועד תמלא את השאלון המופיע בחוקי הפורום ונרכיב לך מפרט בהתאם לדרישות ולתקציב.

פורסם
  • מחבר
לא חייב גם 4 סלוטים אם לא תנצל את כולם, כשיגיע המועד תמלא את השאלון המופיע בחוקי הפורום ונרכיב לך מפרט בהתאם לדרישות ולתקציב.

האמת שאני צריך גם אחד לעכשיו, וזה דיי דחוף בחור מהעבודה שביקש ממני לעזור, התקציב שלו הוא 3500 ואם ממש משתלם אז חריגה ל4000 (לגיימינג מן הסתם) מפרט שיביא מקסימום ביצועים במחיר ,

חשבתי על 8 ג'יגה ראם מעבד i5 סיסוניק 520W .. רק לגבי כרטיס מסך אין לי מושג..

ושוב אני אומר המפרט הזה הוא כן לעכשיו

פורסם

תענה בבקשה על השאלון המופיע בסטיקי של חוקי הפורום.

פורסם
  • מחבר
תענה בבקשה על השאלון המופיע בסטיקי של חוקי הפורום.

:

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במידה ומשתלם

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה ב500 (עד 4000 בסה"כ)

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כנראה משחקי FPS חדשים

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 3-4

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא, מפרט סטוק

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? ברגע שיתקבל מפרט סופי

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). 8 ראם , מעבד i5,

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא שידוע לי

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

מאוד תפס לי את העין ה270 או 270x לתקציב, אז ארצה עצות בעניין. אני מצאתי את הכרטיס הזה כאופטימלי לתקציב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים