עבור לתוכן

האם לוחות אם שונים יביאו ביצועים שונים בגיימינג?

Featured Replies

פורסם

אולי לחלקכם זה ישמע שאלה טריוויאלית אבל בכל זאת,

אני רוצה לדעת אם לוח אם של למשל 800 שקל ולוח אם של 400 שקל (בוא נגיד שהחיבורים השונים לא מעניינים אותי)

יציגו ביצועים שונים במשחקים? או שהFPS זה לא issue של לוח האם בכלל?

תודה.

פורסם
  • מחבר

אז בעצם חוץ מתאימות טובה יותר לOC ועוד כמה חיבורים אין הבדל בביצועים (מהסטוק) ?

פורסם

לוח אם הוא רכיב פאסיבי. כל מה שיכול להגביל אותך זה צוואר בקבוק באפיק תקשורת כזה או אחר ולא דגם הצ'פסט או כמות הפיצ'רים שהלבישו עליו.

פורסם

אם תסתכל על דיאגרמת הבלוקים של ערכת שבבים מודרנית (ראה דוגמא כאן), אתה תראה שהחיבורים העיקריים, שהם החיבור לכרטיס המסך ולזיכרון, נובעים ישירות מהמעבד ולא מערכת השבבים. מכאן שהלוח לא יגביל אותך וכל הלוחות ייתנו את אותם הביצועים. ערכת השבבים קובעת את כרטיס הקול, כרטיס הרשת, את מספר חיבורי ה USB וה SATA ואת סוגם ואת מספר חריצי ההרחבה האפשריים, בעוד שהיצרן בוחר כמה מהתכונות של ערכת השבבים לממש והאם להוסיף בקרים נוספים, אבל כאמור כל זה לא ממש משפיע על הביצועים. לכן גם הלוח הזול ביותר (עבור סוקט 1150 יש לוחות בכ-200 ש"ח) וגם היקרים ביותר ייתנו את אותם הביצועים.

פורסם

בלוח לא איכותי יכול להיות ממיר מתח חלש, שלא יחזיק מעמד לאורך זמן אם מעבד שיש לו צריכת חשמל גבוהה (גם אם כתוב שהלוך תומך במעבד)

לוח טוב לא חייב להיות יקר ולא צריך ממיר של 150-200W כמו בלוחות לאוברקלוק (אם אתה לא מתכנן לעשות אוברקלוק), הוא צריך להספיק בשביל המעבד שבחרת

פורסם
  • מחבר

תודה רבה חברה, עזרתם לי להבין חח :) :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים