עבור לתוכן

חיבור מקבילי של מחשב ו-TV

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי מחשב בחדר סמוך לסלון בו הטלויזיה (קיר משותף) וברצוני לחברם כך שאוכל לשלוט על המחשב מהסלון וכמובן לראות את התוכן בטלויזיה (בעצם לחסוך לקנות מחשב סלוני נוסף).

המרחק הפיזי בין המחשב לטלויזיה לאורך הקירות הוא כ-10 מטר.

את השליטה אני מתכנן לעשות ע"י מקלדת אלחוטית כאשר המקלט USB שלה יהיה בפתח המזנון מתחת לטלויזיה (אורך הכבל של ה USB הוא כ- 6 מטר).

כעת אני צריך לחבר את האודיו/וידאו בין המחשב ל TV.

ב TV יש לי HDMI פנוי ובמסך יש DVI.

חשבתי לרכוש כרטיס מסך עם יציאות DVI ן HDMI. כך אחבר את ה TV ל HDMI (אורך של כ- 10 מטר)

מקווה שתוכלו לעזור לי עם:

1. האם הפתרון נשמע ישים באופן כללי? אשמח לפידבק ורעיונות בכלל...

2. האם בעצם אקבל את אותו מידע על ה TV כמו על מסך המחשב בו זמנית או שעליי לבחור כל פעם איזה מסך יהיה פעיל?

3. איזה כרטיס מומלץ לשם כך?

4. האם כבל HDMI של 10מטר יעבוד כראוי? יש המלצה לגבי מה לרכוש?

תודה רבה

רועי

פורסם

שלום, רועי, וברוך הבא לפורום. :hi:

לשאלותיך:

1. ישים בהחלט.

2. אפשר לשלוט בזה. כל המצבים אפשריים: מסך אחד פעיל, שני מסכים פעילים ומציגים אותה תמונה, שני מסכים פעילים ומציגים תמונות שונות.

3. לא משנה. כל כרטיס מודרני עם יציאות מתאימות יבצע ת העבודה.

4. ייתכן שלא כל כבל HDMI של 10 מטר יעבוד כראוי, אבל כבל נורמלי יעבוד. לא התנסיתי בכבלים כאלה ארוכים, אז אני לא יכול להמליץ לך על משהו ספציפי או להמליץ לך להתרחק ממשהו אחר.

פורסם

ראשית הפתרון שלך לא רק סביר אלא עובד בפועל אצלי בבית כבר יותר משנתיים (טלויזיה פלאזמה - כבל HDMI שעובר בקיר - סט אלחוטי\אפליקציה לשליטה)

לגבי הנקודות שהעלית

2. אתה יכול או לבצע הכפלה או לעשות EXTEND (שזה מה שאני עשיתי) במצב זה יש לך 2 מסכים שאינם תלויים אחד בשני

3. כל כרטיס שהוא עם יציאת HDMI אני אישית מאוד אוהב כרטיסים של AMD\ATI אבל זה כבר עניין של העדפה

4. אני רוכש כבלים מ-DEAL EXTREME -

http://www.dx.com/p/premium-gold-plated-1080p-hdmi-v1-3-m-m-shielded-connection-cable-10m-length-24596

שתי הצעות לשיפור

1. להשתמש באפליקציה כדי לשלוט - אני משתמש ב- unified remote

2. לשחק עם MPC כדי שיקרין על מסך מלא וינתב את השמע אוטומטית - ראה מה שכתבתי ב

http://hwzone.co.il/community/threads/535504-%D7%94%D7%92%D7%93%D7%A8%D7%AA-%D7%A4%D7%9C%D7%98-%D7%A7%D7%95%D7%9C-%D7%A0%D7%A4%D7%A8%D7%93-%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%90%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%94?p=4810282&viewfull=1#post4810282

כמו כן אני ממשל לא בטוח שכדאי להאריך את הכבל USB לא תמיד זה עובד כי יש "הנחתה" אני עובד בלי מאריך (כבל של מטר וחצי) שמתחבר לרסיבר הקטנצ'יק של לוג'יטק)

אגב - מה שאני מנסה לעשות כרגע זה לשכלל עוד יותר את המצב ולעשות כך שעל המסך השני תהיה מכונה וירטואלית עם שליטה נפרדת לחלוטין (ככה ששימוש באחד לא יפריע לשני) - כשאסיים אכתוב על זה

בהצלחה

גבריאל

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות המקצועיות והמהירות..

לגבי השליטה עם USB ארוך - גם אני חששתי אבל עשיתי פיילוט וזה בהחלט עובד (מקווה שלאורך זמן JJ).

לגבי הכרטיס מסך - מה המחיר של כרטיס מסך כזה (שלא אפול). האם כדאי להזמין מחנות בארץ או אפשר ללא חשש להזמין מהרשת?

אם השימוש הוא בעיקר ליוטיוב, סרטים מהמחשב וגלישה (לפעמים משחקים) יש העדפה ליצרן מסוים?

שוב תודה!

פורסם

איזה משחקים ובאיזה הגדרות

לגבי גלישה ו-YOUTUBE בערך כל מה שנמצא היום בשוק יכול לבצע בלי בעיה

המשחקים יכולים להיות כאלה שדורשים יותר עוצמה

איזה מס ך איש לך דרך אגב?

פורסם
  • מחבר

נאמר משחקים פשוטים ברשת..

המסך? של המחשב זה LCD ענתיקה של POLYVIEW ןה TV זה LCD של סמסונג.

לקנות באייבורי וכאלה עדיף?

פורסם

מאיפה לקנות זה כבר עניין צרכני גרידא

אישית אני מעדיף לרכוש בקצת יותר כסף ממקום שעד היום לא איכזב אותי - zigzag

גם משחקים ברשת יכולים לדרוש עוצמה (אם כי פחותה)

מה התקציב שלך?

כמו כן העדפה שלי היא לכרטיסים עם קירור פאסיבי או לכל הפחות חרישי (יש לי רגישות לרעשים)

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=25&products_id=15835

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=25&products_id=21643

פורסם
  • מחבר

סביבות 300

פורסם

אז הראשון יתאים לך

רק תוודא שזה מגיע עם מתאם DVI-VGA במידה ואתה צריך (אני מאמין שכן אבל עם אמונה לא הולכים למכולת)

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

אבל למה ששלחת יש 2 DVI...

אני צריך HDMI ן DVI בנפרד, לא?

או שאני פספסתי משהו?

פורסם

אתה אכן צודק - לא שמתי לב - קח בחשבון שכמעט לכל כרטיס יש HDMI ולכן קל לפספס

פורסם

אני גם רוצה לממש את אותו רעיון.

סליחה על הצטרפותי לדיון ;)

יש לי כרטיס מסך בעל 2 יצאות dvi

ואני לא מתכנן בחליף כי הוא יחסית חזק. והמסך שלי זה led עם hdmi

השאלה שלי היא איך אני יכול להעביר את הקול מהמחשב לטלוויזיה ?איך אני עושה את זה?

פורסם

ההפך,יש לTv יציאת hdmi אבל לכרטיס מסך dvi ואני לא רוצה להחליף כרטיס בזמן הקרוב.

יש דרך להעביר קול מהמחשב לטלוויזיה?

פורסם

חלק מכרטיסי המסך עם DVI יודעים גם להעביר קול - וחלק לא (או שצריך לעשות שמיניות באויר כדי שזה יעבוד)

ולכן ההמצלהלעבור לכרטיס עם HDMI

לא השקעה בשמיים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים