עבור לתוכן

הוספת זיכרון ללוח אם.

Featured Replies

פורסם

שלום.

רוצה לשדרג טיפה מחשב ממש ישן.

הלוח שיש עליו זה זה

כרגי יש עליו שני סטיקים של DDR2 כל אחד של 1GB.

אני רוצה להוסיף עוד 2GB.

בלוח כתוב שמקסימום זיכרון זה 4GB.

זה אומר שאני חייב למצוא שטיקים של 1GB מקסימום או שאז פשוט לא היה קיים יותר גדול?

אני יכול לשים 2 סטיקים של 2GB או אחד של 4?

ומקסימום שלוח תומך זה 667.

אם אני ישים DDR2 800 הוא פשוט יעבוד ב 667 אבל יעבוד, נכון?

- - - תגובה אוחדה: - - -

ואני רוצה לשים בלוח זה מעבד יותר חזק. משהו בסכנון E8400. הלוח יתמוך? בעיקרון כשיצרו אותו, עוד לא היה מעבדים כאלה..

תודה מראש לעוזרים!!!

פורסם

יכול להוסיף עד 4 אתה צריך 2+2 להוסיף.

DDR2 800 לא תוכל כי לא תומך הלוח

פורסם

1. את רשימת המעבדים הנתמכים ע"י הלוח אתה יכול למצוא באתר שקישרת אליו. אתה צריך ללחוץ על Tech Support, לשנות את ה Type בתיבת הגלילה ל Support List וללחוץ על כפתור ה Search. לאחר מכן לחץ על הקישור CPU Support List ותיפתח לך רשימה של מעבדים הנתמכים ע"י הלוח (הייתי נותן קישור ישיר לזה, אבל האתר בנוי שם מאוסף סקריפטים שקוראים לפונקציות ולא הצלחתי למצוא קישור לרשימה הזו). לפי מה שאני רואה, ה E8400 לא נתמך ע"י הלוח הזה (לא פלא, בכל זאת מדובר על לוח בעל ערכת שבבים 945G).

2. מבחינת הזיכרון - ברשימת הזיכרונות הנתמכים לא מופיע זיכרון אחד בנפח של 2GB. האם זה אומר שזיכרון כזה לא נתמך ע"י הלוח? אני לא בטוח, אבל באמת יכול להיות שפשוט לא היו מודולי זיכרון כאלו בזמן הייצור של הלוח. בחוברת של הלוח לא רשום דבר לגבי מגבלה כזו. בכל מקרה, אתה לא יכול להתקין יותר מ 4GB זיכרון (זאת כנראה מגבלה של ערכת השבבים 945G). בעיקרון זה לא ממש משתלם להשקיע בלוח כזה, אבל אם אתה חייב להוסיף זיכרון, אני לא ממש חושב שזה משנה אם יהיו לך 4 מודולים של 1GB כל אחד או 2 מודולים של 2GB כל אחד, כי אתה לא יכול גם ככה להתקין מעל 4GB.

וכן, אם תתקין זיכרון שעובד בתדר של 800MHz הוא אמור לעבוד בתדר של 667MHz (הלוח פשוט לא מסוגל ליותר מזה).

שים לב שתמיד קיים סיכוי שתהיה בעיית אי-תאימות בין מודולי הזיכרון הקיימים למודולי הזיכרון החדשים, או בין מודולי הזיכרון החדשים ללוח. לכן אם יש לך אפשרות לבדוק את מודולי הזיכרון בלוח לפני הקנייה - עדיף שתעשה את זה.

אני חייב שוב לציין - לא ממש משתלם להשקיע במחשב כזה. בפחות מ-700 ש"ח אתה יכול לקנות לוח, מעבד וזיכרון שיהיו הרבה יותר טובים מכל מעבד וזיכרון שתתקין על הלוח הזה. מפרט מינימלי מאד לדוגמא:

מעבדים - Intel Socket LGA1150

BX80646G3220 - Intel - Intel Pentium G3220 Dual core CPU - LGA1150 - 3 GHz - 3MB cache - 22nm - 54W TDP - Integrated HD Gra...

כמות: - 1 - 258/253

לוחות אם - Intel LGA1150

H81M-DGS - ASRock - Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphi...

כמות: - 1 - 225/220

זכרונות - DDR3 - לנייח

KVR16N11S8-4 - Kingston - 4GB - 1600Mhz - DDR3 - CL11 - Low Profile - KVR16N11S8/4...

כמות: - 1 - 169/166

652.00 / 639

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=1474

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!!! בקטע של מעבדים לא יודע איך מצאת את זה.. אני בחיים לא הייתי מצליח למצוא :)

פשוט מחשב של ידידה שכל התפקיד שלו בחיים זה להוריד קבצים לזיכרון נייד אז היה ממש חבל להשקיע אליו כסף.

מצאתי כבר ב EBAY זכרונות תואמים לאלא שמותקנים כבר וגם מצאתי E6600 בזיל הזול :) ס"הכ שדרוג קטן אך משמעותי בפחות מ-150 שקל.

ממש תודה רבה על המעבדים! היום היתי קונה 8400 סתם אם לא הייתי רואה את מה שכתבת :) ממש תודה רבה!!!!

פורסם

יכול להוסיף עד 4 אתה צריך 2+2 להוסיף.

DDR2 800 לא תוכל כי לא תומך הלוח

:rolleyes:

טעות.

אתה בהחלט יכול להוסיף באיזה תדר שתרצה רק הלוח יעבוד על התדר המקסימלי שהוא מכיר.

אמנם הזיכרון לא מופיע ברשימה אבל נדיר מאוד מאוד שיש אי תאימות טכנית בזיכרונות.

פורסם

רגע - איזה E6600 קנית? יש שני מעבדים בעלי השם הזה:

http://ark.intel.com/compare/27250,42807

בלוח הנ"ל נתמך רק ה E6600 בעל ליבת ה Conroe. תפרסם את הקישור למעבד ב ebay ואני אבדוק באיזה דגם מבין השניים מדובר.

פורסם
  • מחבר

http://www.ebay.com/itm/221396967527?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

זה מה שלקחתי בסוף. אמנם לא 6600 אבל מתאים גם :) ביצועים מספיק טובים והמחיר באמת מצחיק. תודה רבה לך.

אם אפשר עוד יעוץ.

אני משפר עוד מחשב.

יש לו לוח של אינטל http://ark.intel.com/products/22638/Intel-Desktop-Board-DG965SS

כבר מותקן אליו מעבד בין האחרונים וכל מה שנשאר לי זה לשדרג זיכרונות (כרגע יש 4 סטקים של 512MB)

אני רוצה להזמין 4 גיגה זיכרון כזה http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=360769708578&fromMakeTrack=true

לינראה שזה מתאים. היתי רוצה לקבל עוד דעה..

תודה מראש עוד פעם לכולם!

פורסם

שים לב שיש ב ebay זכרונות high density שאינם מתאימים לאינטל.

אתה זקוק ל low density.

פורסם

1. שים לב שבכ-600 ש"ח אתה כבר יכול לקנות לוח, מעבד וזיכרון חדשים שיהיו טובים יותר וחשוב מכך - בעלי אחריות. המעבד אולי עלה לך 35 ש"ח, אבל כמה עלה המשלוח? אני לא ממש הייתי משקיע במחשב כזה יותר מ 200-300 ש"ח.

2. לא הבנתי את העניין עם הלוח - מי זה "לו" שיש לו את הלוח DG965SS של אינטל? איזה מעבד מגיע איתו? האם מדובר בלוח משומש? כמה הוא עולה?

3. בקשר לזיכרון שאתה רוצה להזמין - 4GB של DDR2 בפחות מ-100 ש"ח נראה עסק לא רע, ובנוסף מצויין שיש אחריות כל החיים. הבעיה היא שאני לא רואה אפילו שם של יצרן על הזיכרון - כנראה מדובר בזיכרון ג'נרי והאחריות לכל החיים כנראה לא שווה משהו. עדיין, אם אתה מוכן לקחת את הסיכון, המחיר נראה משתלם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים