עבור לתוכן

מתאם הרשת או הראוטר גורמים למחשב לא להכנס למצב שינה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים.

כבר תקופה שאני אובד עצות, אני מנסה להגדיר את המחשב כדי שיכנס למצב שינה אך ללא הצלחה.

המחשב נשאר דולק בלילה, הוא מכיל המון מאווררים שלא בדיוק עוזרים לעניין השקט למרות שהוא יושב בסלון, מה גם שהמחשב שלי הוא לא בדיוק צרכן קטן כמו שאתם יכולים לראות במפרט.

אז ככה, היה לי לוח קודם מדגם Asrock X79 extreme4 שאיתו היו לי בעיות מגוונות(חשבתי שגם עם כניסה למצב שינה), קניתי לפני כמה ימים לוח חדש מדגם gigabyte X79-UP4, הרכבתי את הלוח ללא התקנת חלונות מחדש ועניין הכניסה למצב שינה

עבד כמו שצריך ללא שום הגדרה, המחשב נכנס למצב שינה בקלות ללא שום בעיה.

לאחר כמה זמן, היתה לי בעיה עם משחק מסויים ואמרתי לעצמי טוב נו נתקין מערכת הפעלה מחדש, יש ברשותי מערכת הפעלה מקורית חלונות 8 הום פרימיום, אבל לצורך העניין התקנתי מערכת הפעלה לא מקורית כדי לבדוק את הנושא.

המחשב ניסה להכנס למצב שינה ומיד נדלק מחדש, נכנס אחרי הזמן שהגדרתי למצב שינה ומיד נדלק מחדש.

התחלתי לנתק דברים ולנסות לאתר את הבעיה, בסופו של דבר אחרי כמה שעות של משחקים והגדרות משכתי את כבל הרשת החוצה והמחשב נכנס למצב שינה ללא בעיה. הסקתי שמשהו בראוטר שולח מין פולסים שגורמים למחשב להתעורר.

דיברתי עם בזק ואיפסתי את הראוטר אך הבעיה לא נפתרה.

ניסיתי מערכת הפעלה אחרת(גם חלונות 8) ופתאום המחשב מכין את עצמו למצב שינה, מכבה את הצגים אך נשאר דולק.

בכלל לא מנסה להכנס למצב שינה.

דבר מוזר שנתקלתי בו הוא שכאשר המחשב עולה, לפני שאני מגיע לשולחן העבודה והוא נמצא בממשק המטרו עם האריחים.

אם אני לא נוגע בו כדי להכנס לשולחן העבודה הוא נכנס למצב שינה ללא שום בעיה, אולי יש משהו שעולה עם הדרייברים שלא נותן לו לישון?

חזרתי שוב לחלונות 8 המקורית שלי אך התגלתה לי בעיה אחרת, חלונות נרשמה על הלוח הקודם ולא נותנת לי לעשות אקטיבציה על הלוח החדש(אני בתהליך עם וולקום).

בכל אופן האם זה יכול להיות קשור:

1. למערכת הפעלה מקורית?

2. אולי הראוטר שלי דפוק?

3. אולי מתאם הרשת מוגדר לא נכון?

4. אולי זו הגדרה שקיימת בביוס ואני לא מבצע?

אשמח לכל עזרה ואשמח גם להעלות תמונות כדי לעזור לפתרון התקלה שפשוט מחרפנת אותי.

נערך על-ידי idanmal

פורסם

טוב, בטח ניסית כבר את זה, אבל בביוס יש אפשרות להעיר את המחשב לפי אירועים. לפי החוברת של הלוח שלך, תחת Power Management יש אפשרות בשם Wake on LAN from S5, שמוגדרת כך:

Wake on LAN from S5

Allows the system to be awakened from an ACPI sleep state by a Allows the system to be awakened from

S5 ACPI sleep state by a wake-up signal from the onboard LAN. (Default: Enabled)

אולי זה מה שגורם למחשב ל"התעורר" כתוצאה מאות שמגיע מכרטיס הרשת. הבעיה היא הצלחת להגיע למצב שינה עם מערכת הפעלה אחרת, דבר שאולי מעיד על כך שמקור הבעיה הוא בדרייברים של כרטיס הרשת (אולי הם "עוקפים" את ההגדרה בביוס). באותה הזדמנות תבדוק גם את אפשרות ה ErP Support (עמוד 51 בחוברת של הלוח שלך).

יותר מזה אני לא יכול לעזור - אני אישית לא משתמש בחלונות 8 או במצב שינה (אני משאיר את המחשב דולק כל הזמן, וכאשר אני הולך לישון או לא נמצא ליד המחשב, אני דואג להפעיל את BOINC, שמנצלת גם את המעבד וגם את כרטיס המסך לביצוע חישובים מדעיים).

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

smalul בדקתי את האפשרויות הללו, כיביתי והפעלתי אך ללא הצלחה.

אני מתחיל לחשוד שהדרייברים באמת עוקפים פה את ההגדרה בביוס.

גיל אתה מדבר על hibernate אוטומטי? ניסיתי להגדיר שיכנס למצב שינה או למצב hibernate אוטומטי אך ללא הצלחה.

כשאני לוחץ על מקש השינה במקלדת הוא נכנס למצב שינה וכשהגדרתי שכפתור הכיבוי יכניס אותו על ידי לחיצה למצב hibernate הוא נכנס למצב זה.

רק באוטומט הוא לא רוצה להכנס.

עדכון: לחצתי על כפתור הכיבוי, הוא נכנס למצב hibernate ואחרי כמה שניות נדלק שוב, אותו דבר עם כפתור השינה נדלק שוב.

נערך על-ידי idanmal

פורסם

תריץ מחלון דוס את הפקודה

powercfg /requesrs

ותוכל לראות אם ומי מונע שינה.

פורסם

מוודא עוד הגדרה: בדקת את הגדרות ה-Power Management של כרטיס הרשת ב-Device Manager?

זה במקרה מוגדר אצלך כמו בתמונה הבאה (בלי סימון על Only allow a magic packet...)?

5ddfyBB.png

אם כן, זה אומר שכל פקטה שמגיעה לכרטיס הרשת שלך תעיר את המחשב.

נערך על-ידי ThePorscher

פורסם
  • מחבר

משום מה אני לא מצליח להעלות את תוכן הפקודה ב-CMD אז הנה תמונה:

[ATTACH]5427[/ATTACH]

ThePorscher ניסיתי גם את ההגדרה הזו והמחשב לא נכנס למצב שינה.

אלו האפשרויות שיש לי במתאם הרשת:

45dgiu8.png

EUvE4vJ.png

נערך על-ידי idanmal

פורסם

נראה לי שיש פה שילוב של כמה בעיות. אז נעבור אחת אחת:

1. יכול להיות שלפני שהתקנת את Windows מחדש לא הייתה מסומנת ההגדרה של להעיר רק עם magic packet? כי התופעה של מחשב מתעורר אלא אם כן כבל הרשת מנותק בד"כ קשורה לזה.

בכל מקרה, תוודא שעכשיו מסומן להעיר רק עם magic packet (או לא להעיר בכלל), ותראה אם גם עכשיו ניתוק כבל הרשת עדיין משפיע על משהו.

עריכה: עכשיו ראיתי את תמונות המסך שהוספת.

אלא אם כן אתה משתמש בהערה של המחשב מרחוק, הייתי מציע להעיף את כל הסימונים של wake on משהו בהגדרות של כרטיס הרשת. (או אולי להשאיר רק את magic packet, כי היא הכי פחות סבירה).

2. התופעה שבה שינה עובדת אם אתה נשאר בממשק האריחים, אבל מפסיקה לעבוד כאשר אתה נכנס לדסקטופ, מצביעה על גורם תוכנתי כלשהו. דווקא לא הייתי מהמר על דרייברים כי רובם כבר אמורים להיות טעונים ומתפקדים בשלב האריחים. הייתי מהמר על תוכנה כלשהי שעולה בדסקטופ ולא מגיבה טוב להודעת השינה, ולכן תוקעת את תהליך ההירדמות באמצע.

אגב, אם מערכת ההפעלה לא מקורית, יכול להיות שזה משהו שהוטמע בתוך ההתקנה ואז יהיה קשה למצוא אותו. עדיף תמיד להתקין מתוך iso מקורי.

בכל אופן אתה יכול לנסות להסתכל על איזה תוכנות עולות עם הפעלת Windows בעזרת Autoruns. הייתי מנסה להעיף דברים שנראה לך שאפשר גם בלעדיהם (אפילו זמנית) ולראות אם זה עוזר.

אגב, אם עוד לא הסתדרת עם האקטיבציה, זה לא אמור להיות תהליך מסובך, או תהליך בכלל. שיחת טלפון ל: 1-800-350444. זה מענה קולי שמכניסים לו את מספר ההתקנה מהמחשב, הוא נותן מספר אישור שמכניסים בחזרה למחשב וזהו. הרישיון שלך עבר לחומרה החדשה.

נערך על-ידי ThePorscher

פורסם
  • מחבר

1.ניסיתי את שתי האפשרויות ולא עזר, הסרתי את הדרייבר והתקנתי מחדש ללא כל האפשרויות מסביב, כרגע יש לי אפשרויות כמו בתמונה הראשונה שהעלת.

2. עכשיו גם בממשק האריחים המחשב לא נכבה, משכתי את הכבל רשת החוצה והמחשב נכבה, תוך כדי שהוא במצב שינה דחפתי פנימה את כבל הרשת והוא לא נדלק.

אוסיף ואומר שעוד לפני שהתקנתי כל תוכנה או דרייבר המחשב לא נכנס למצב שינה אפילו שהיה אחרי התקנה נקייה של חלונות.

בקשר לאקטיבציה ניסיתי לבצע עם נציג של מיקרוסופט אך ללא הצלחה, דיברתי עם וולקום וכנראה שבגלל שרכשתי גרסת 8 והתקנתי ומיד אחרי זה עדכנתי ל8.1 שזו מערכת הפעלה בפני עצמה, גרמה לאי הצלחה של אקטיבציה ללוח החדש.

כרגע אני עם מערכת הפעלה לא מקורית חלונות 8.1 פרו , אני לא שולל אפשרות שבגלל שמערכת ההפעלה לא מקורית זה קורה.

הרי שהתקנתי את הלוח החדש על 8.1 מקורי וזה כן עבד כמו שצריך עד אותו רגע שהתבקשתי לבצע אקטיבציה.

אולי עדיף שאמתין שוולקום ישלחו לי את הדיסק המקורי של 8.1 ואז אדווח?

אם יש עוד רעיונות אשמח לשמוע ולנסות.

פורסם

הייתי מוריד כל דבר שעולה ב-startup ומחזיר אחד אחד לראות מה מונע מצב שינה.

פורסם

לפי תוצאות הפקודה שהרצת אין שום תוכנה/דרייבר שמונע שינה.

אבל

אם מוגדר לך HOMEGROUP בטל אותו ונסה.

ככשיו הגדר אותו מחדש (תקבל גם סיסמה חדשה) ונסה.

פורסם
  • מחבר

גיל ביטלתי כל מה שעולה באתחול וזה עדיין לא נכנס למצב שינה.

גם מיד אחרי התקנת מערכת הפעלה לפני שהתקנתי כל דרייבר זה לא נכנס למצב שינה.

Ivan איך אני בודק בחלונות 8 אם מוגדר לי Homegroup ואם כן איך מגדירים מחדש?

עדכון : הצלחתי להגדיר Homegroup מחדש וקיבלתי סיסמא, בודק אם עזר, כמה דקות מעדכן.

נערך על-ידי idanmal

פורסם

קליק ימני על האיקון של NETWORK - מאפינים

מסומן בתמונה. קליק עליו

ומשם אני בטוח שתסתדר לבד.

פורסם
  • מחבר

Ivan יא תותח נכנסתי ל Homegroup והגדרתי אחת חדשה אך זה לא עזר ואז פשוט עשיתי leave homegroup והמחשב נכנס למצב שינה ונשאר בו :thumbup:

תודה לכולם על העזרה מקווה שישאר כך, אם יהיו התפתחויות אעדכן.

נערך על-ידי idanmal

פורסם

בכיף

שבת שלום

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים