עבור לתוכן

שאלה לגבי תדירות זיכרון ביחס למעבד

Featured Replies

פורסם

לוח האם שלי:Gigabyte 8SQ800 Ultra

המעבד:P4 2.4Ghz 533Mhz FSB

הזיכרון:Corsair Twinx Dual channel DDR 400Mhz 256X2

באיזו תדירות (frequency) אמור לעבוד הזיכרון שלי?..

אני לא שואל את השאלה הזאת סתם..

כאשר אני מפעיל אותו בביוס על Default של 400Mhz המערכת עובדת באופן לא תקין לגמרי

המחשב מתכבה לבד, לעיתים מערכת ההתקנה לא עולה, המחשב מתכבה לרוב באמצע משחקים.

בחנות מחשבים כלשהי מכרו לי סיפור שהמעבד חייב לעבוד על 800FSB (כלומר שאני צריך לקנות מעבד חדש בכדי שהמערכת תעבוד תקין במהירות זיכרון של 400Mhz)

ושעם מעבד בעל 533Mhz FSB המקסימום שאני יכול להפיק מן הזיכרון ללא אוברקוק הוא 333Mhz אני לא יודע אם להאמין לזה או לא.

בדקתי את רשימת עדכוני הביוס ללוח שלי ב www.giga-byte.com ומצאתי גרסאת ביוס (F3) אשר אמורה לתקן את הבעיה שלי.

עדכנתי את הביוס אבל זה לא שינה דבר.

ניסיתי לאחר מכן גם להוריד את הגרסה האחרונה לביוס שלי (F8a) אשר איתה אני עובד כרגע אבל גם זה לא עזר.

הייתי רוצה לדעת אם הזיכרון שלי באמת אמור לעבוד על מקסימום של 333Mhz עם מעבד כמו שלי, ואם לא.. אז מה הבעיה פה?..

תודה מראש לכל מי שיכול לעזור.

D

פורסם

זה נכון שעם המעבד שלך אתה לא יכול להרוויח שום דבר מזה שהזיכרונות פועלים ב 400 מה"ז אבל זה לא אומר שזה לא צריך לפעול בצורה יציבה.

נסה אולי להעלות מעט את המתח של הזיכרונות, סביבות ה 2.6-2.7V זה לא מזיק עדיין.

פורסם
  • מחבר

זה נכון שעם המעבד שלך אתה לא יכול להרוויח שום דבר מזה שהזיכרונות פועלים ב 400 מה"ז אבל זה לא אומר שזה לא צריך לפעול בצורה יציבה.

נסה אולי להעלות מעט את המתח של הזיכרונות, סביבות ה 2.6-2.7V זה לא מזיק עדיין.

כלומר ע"פ הביוס הזיכרון יכול להיות מכוון ל 400Mhz אבל הוא יעבוד על 333Mhz ?

ממש לא איכפת לי אם תדירות הזיכרון תהיה מכוונת ל 333Mhz אם זה המקסימום שאני יכול להפיק ממנו עם המערכת שלי.

אני אנסה עכשיו להעלות את המתחח בכל מקרה..

פורסם

כמה דברים.

דבר ראשון הבאס של המעבד שלך הוא 133 לכך ביחס של 1:1, הזכרון שלך אמור לעבוד במהירות של 266Mhz.

דבר שני ישנו דבר כזה קטן שנקרא יחסים, שהביוס שלך אמור להגדיר את זה לבד, היחס שאתה אמור לעבוד בו בבאס 133 למעבד הוא 4:5.

כלומר כל כל 4Mhz של באס למעבד הולכים 5 לזכרון וזה יוצר מצב שכאשר הבאס של המעבד הוא 133 הבאס של הזכרון יהיה 333.

כדי לסדר את זה אתה יכול לעשות שני דברים, או לאפס את הביוס והוא יסדר לבד, או לחפש את היחסים בביוס ולשים את זה על 4:5.

דבר אחד חשוב! צד ימין של היחס זה זכרונות וצד שמאל זה מעבד, שלא תשים ההפיך כי לכל יחס יש גם את היחס ההופכי שלו.

אתה יכול לנסות לשים על יחס 5:6 ולתת לזכרון באס של 160 או לשים על 3:4 ולתת לו באס של 177.

עם קצת OC תגיע לבאס של 166 למעבד ואז ביחס של 5:6 הזכרון יעבוד בבאס 200.

פורסם

זה שאין תועלת מהפעלת הזיכרון ב 400 מה"ז לא אומר שהוא לא פועל ב 400 מה"ז.

כשהבאס של המעבד שלך הוא 133 מה"ז (533 מה"ז אפקטיבית) ויש לך שני ערוצי זיכרון DDR אז המקסימום שהמעבד יכול לנצל זה 266 מה"ז - אבל זה לא קשור למהירות האמיתית של הזיכרון שיכולה להיות משהו אחר לגמרי מהמהירות האידיאלית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים