עבור לתוכן

שרת SQL במחשב client

Featured Replies

פורסם

שלום רב

יש לי עסק קטן עם רשת של ארבעה מחשבים (ראשי ושלושה clients כאשר הראשי הוא ראשי ו- client) ושתי מדפסות וסקנר שפועלים על תוכנת ניהול מבוססת access.

לאחרונה החלה איטיות רבה ובתוכנת הניהול הציעו להמיר את המסד לsql. שתי שאלות:

1. האם המעבר ל-sql יאיץ את העבודה ומה היתרונות/חסרונות

2. במידה וכן, האם עליי להוסיף שרת ייעודי מבחינת חומרה או שאני יכול המשיך בתצורה הנוכחית של מחשב ראשי/client ועוד שלושה client כשהשרת פועל בעצם מהמחשב הראשי) כל המחשבים פועלים על חלונות 7 ובעלי חומרה חזקה

תודה

פורסם

1.תלוי בגודל DB.

2. מומלץ להוסיף שרת ,לא חובה.

פורסם

SQL זאת שפת שאילתות ולא מוצר. סביר להניח שהם מדברים על RDBMS שהוא שרת SQL של מייקרוסופט.

זה בהחלט עדיף על המנוע של Access בהרבה מקרים.

אתה יכול למדוד והתאים ביצועים עם profiler שמגיע כחלק מהתקנה של MS SQL ואחרי זה לבנות אינדקסים במקומות הנכונים כדי לייעל זמנים של שאילתות.

השאלה היא האם יש לך בעיית ביצועים בשאילתות select או insert?

פורסם
  • מחבר

אני מודה לכם על התשובות.

לגבי התשובה ששרת לא חובה, החשש שלי הוא להיגרר להוצאות של שרת על רשת כזו קטנה?

לגבי שאילתות select או insert אודה שאני לא מומחה ל-IT וסליחה על הבורות, אבל אני מניח שמדובר על שאילתות של שליפת מידע (למשל חיפוש שם לקוח) והזנת מידע (לתוך התיק של הלקוח). במקרה זה מדובר בשניהם.

תודה

פורסם

בונים תשתית וקונים ציוד בהתאם לצרכים שמודדים. אי אפשר לענות לך השאלות האלו על סמך המידע שמסרת.

אני יכול לתת לך כלים שיעזרו לך להבין את מה שאתה צריך.

נושא של ביצועים בתוך מסד נתונים הוא יותר בכיוון של DBA שמתחזק אותו. זה לא נושא IT קלאסי.

כמו שכבר ציינתי, במצב שבו יש בעיית ביצועים, דוגמים את השאילתות הכי איטיות וביצועי מערכת ההפעלה (ניתול מעבד/זיכרון/איחסון).

במקרה שלך יכול להיות שפשוט המנוע של Access הוא צוואר הבקבוק וברגע שתעבור ל MS SQL תוכל לשחרר את המגבה הזאת. את זה יכול להכיר רק מי שמכיר טוב את התוכנה שעובדת עם המסד נתונים.

בעקבות הצוואר בקבוק שנוצר לך, אתה יכול לראות גם בעיה בשליפה וכתיבה מתוך המסד נתונים.

פורסם

אין קשר לגודל הרשת. יש קשר לעומס שפועל על מסד הנתונים. יכול להיות שמעט אנשים מריצים שאילתות מאוד כבדות, נניח. יכול להיות שצוואר הבקבוק הוא בכלל ב IO ולא בכוח עיבוד.

בכלליות - למעט מאוד משתמשים התצורה הנוכחית שלך כן יכולה להספיק. מהי החומרה של ה"שרת" שלך?

אתה מתכנן להתקין SQL Server Express (חינמי) או Standard?

אתה יכול להביא תרחיש מסויים שבו אתה מרגיש את האיטיות הזו? תנסה גם לתאר מה זה "איטיות" אצלך... מניסיוני לכל אחד הגדרה משלו ל"איטיות".

פורסם

מדובר על 2 פלטפורמות שונות.

יכולות האקסס מאוד מוגבלות מבחינת ביצועים, ניהול, הרשאות, גיבוי, וכמות משתמשים.

ישנם מספר שרתי SQL שלכל גרסה יש עלות ויתרונות, השאלה על מה אתה מדבר?

להלן רשימת הבדלים קטנה מאוד

• [*=left]MS Access
    • File based
    • free distributable runtime (2007 or later)
    • RAD tools (form/report designer)
    • uses Jet SQL
    • max file size 2GB

[*=left]SQL Server Express

• Client/Server model
  • free
  • no RAD tools
  • uses Transact-SQL
  • max database size 4GB (10GB for SSE R2), max one physical CPU
    [*=right]
    [*=right]* מעבר מאקסס לשרת SQL לרוב דורש רישוי, והתאמות מצד התוכנה שפונה אליו.
    [*=right]* ראיתי שמדובר בסריקות רבות ובגרסאות 2005 ומעלה של מיקרוסופט ישנה אופציית דחיסה.
    [*=right]
    [*=right]ע"פ כמות המשתמשים מדובר בכמות קטנה מאוד, השאלה מה הנפח של המסדי נתונים ומה מבצעים עליהם?
    [*=right]ב-MSSQL אתה יכול לבנות תוכניות עבודה קצרות בהרבה לעומת אקסס!
    [*=right]

פורסם

נקודת מבט שונה

אני בספק גדול שהבעיה שלך בביצועים היא בגלל שזה יושב על DB של אקסס ולא על SQL

יכול להיות שצוואר הבקבוק שלך הוא ברשת \ דיסק קשיח עליו יושב המידע וכיוב'

אני הייתי נמנע משינויים "גדולים" ומנסה לפתור את העניין באמצעים הקיימים (אגב - גם לא יקרים כל כך)

למשל האם ה"שרת" מחובר בחיבור גיגהביט מלא?

איפה יושב ה-DB \ מידע (למשל RAID1 הוא מאוד מאוד איטי בלרשום אבל מהיר בלקרוא) - אם למשל המידע ישב על איזה SSD (אני לא יודע מה הגודל אצלך - אבל זה לא פתרון "אקסצנטרי") האם הדבר יסייע לך.

אני מסכים ש-SQL הרבה יותר "חזק" אך גם הדרישות שלו לא פשוטות (יחסית לאקסס) וגם התחזוקה שלו זה ניג'וס (גיבויים\אינדקסים ועוד דברים) - ויכול להיות שהאיטיות שאתה חווה היא בגלל ה"ברזלים".

בהצלחה,

גבריאל

פורסם

אי אפשר לדעת כלום מבלי לקחת מדידות. קצת רצינות מקצועית.

לכן כתבתי להתשמש ב profiler ואחרי זה לקחת החלטות.

פורסם

אני ממליץ לך לחשוב על זה מנקודת מבט אחרת - אני לא מכיר את המגבלות של ACCESS ולא הולך לחפש בגוגל .

אבל אם המגבלות עדיין רחוקות ממה שמומלץ (גודל הDB ) אז אני אישית ממליץ להביא דיסק SSD ולשים עליו את הבסיס ACCESS - המערכת הפעלה שעליה הDB ישב צריכה להיות 64 ביט - תתמודד יותר טוב עם כמות החיבורים .

אני מאמין שזה יאיץ לך את המהירות - אומנם אין לי את הניסיון מבחינת DB ואקסס על הSSD - אבל כן יש לי ניסיון בהקמת תשתית וירטואלית , ולצורך השוואה אם אני שם על דיסק קשיח רגיל 2 מכונות וירטואליות פעילות יש צוואר בקבוק והדיסק ומתחיל להחנק מבחינת ביצועים(גרסת BLACK EDITION של WD) , על SSD לעומת זאת שמתי 6 מערכות הפעלה (5 2012 ועוד לינוקס אחד) שיש עליהם אנשים שאני מלמד ועדיין הדיסק עומד על 40-60% ניצולת (משמע אפשר לשים עוד)

אני משער שאם תסדר לעצמך מערכת 64 ביט ודיסק SSD (לא צריך אפילו דיסק גדול אלא שיספיק למערכת הפעלה ולDB שלך) זה יסגור לך פינה של האיטיות לפחות לשנתיים הקרובות .

רק תדאג שיהיה לך גיבוי שוטף כי לSSD יש צפי מתי יפסיק לעבוד - אבל ברוב המקרים גם שטוחנים דיסק יקח לו 3 שנים לפחות להגיע לשם .

אני חושב הפתרון הזה הוא הכי יעיל לך פיננסית ולטווח הארוך ושרת SQL מיותר כל ההתעסקות עם ההמרה והזמן עבודה שתפסיד .

שתתחיל לחשוב על גדילה כבר להרבה אנשים אולי שווה לחשוב על זה .

פורסם
אי אפשר לדעת כלום מבלי לקחת מדידות. קצת רצינות מקצועית.

לכן כתבתי להתשמש ב profiler ואחרי זה לקחת החלטות.

Profiler מגיע רק עם גירסת Standard ומעלה. זה עולה כסף והרבה. אני לא חושב שהוא בנוי לזה וצריך את זה.

אני מסכים עם זה שמעבר ל HD מהיר ונפרד עבור בסיס הנתונים (אקססי או אחר) יכול להיות צעד ראשון זול ויעיל.

פורסם

לא חייבים להשתמש ב profiler שמגיעה כחלק מהתקנת MSSQL. הרי אין צורך בניתוח מעמיק פה. מספיק למדוד זמנים של שאליתות וסוג שאילתות.

כל DBA מתחיל לומד ומכיר את זה ו system admin רציני יודע להתשמש בכלים כאלו. בלי מדידות זה כמו לא יותר מניחושים חסרי בסיס.

דוגמא:

http://expressprofiler.codeplex.com

גם בשביל RDBMS שעובד עם מנוע Jet אפשר לבצע profiling:

http://www.mosstools.de/index.php?option=com_content&view=article&id=54&Item%20%20id=57

http://www.fmsinc.com/MicrosoftAccess/BestPractices.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים