עבור לתוכן

ביפ רציף ורעש סטטי יוצא מהרמקולים

Featured Replies

פורסם

אהלן

בעיה מוזרה שקרתה היום. הדלקתי את המחשב שלי (windows 7 x64) ובמקום קול רגיל אני שומע ביפ רציף ורעש סטטי חלש (גם רציף יחסית).

הביפ והרעש הסטטי ממשיכים גם אם אני עושה mute על הסאונד.

כשלחצתי כפתור ימני על האייקון של הקול יש אפשרות ל- volume control options, שם אני רואה 3 sound devices:

speakers

digital audio (s/pdif)

headphones

האייקון של האוזניות מהבהב כל הזמן. אני מניח שזה קשור לתקלה אבל לא יודע מה אם זה הגורם.

אשמח לעזרה.

פורסם

יש כמה צורות שונות של רעש סטטי שיכולות להיות קשורות לתקלות שונות

- האם הרעש קיים אם אתה מנתק את הרמקולים ומחבר במקומם אוזניות ?

- האם הרעש קיים אם אתה מחבר נגן (mp3) לכבל של הרמקולים ?

- האם הרעש משתנה כשאתה לא עושה כלום / מעביר את הדף למעלה-למטה במהירות באתר אינטרנט ?

- האם הרמקולים מחוברים בחיבור הקדמי של המארז ? - בדוק באחורי

- האם מחובר משהוא ל USB הקדמיים של המארז ? - תנתק אותו / תעביר ל USB האחורי

- האם מחובר מיקרופון למחשב ? נסה להשתיק אותו במיקס פאנל או לנתק אותו

פורסם
  • מחבר

אהלן

הרעש קיים גם כאשר אני מחבר במקום הרמקולים אוזניות אבל חלש יותר. יותר מורגש הביפ.

הרעש לא קיים כשאני מחבר את הטלפון שלי לכבל של הרמקולים - שומעים מוזיקה

הרעש כן משתנה קצת כשאני גולל את הדף באתר אינטרנט

הרמקולים היו מחוברים בחיבור האחורי. חיברתי בקידמי וגם שם הרעש קיים.

אין אף מכשיר המחובר בקדמת המארז

לא מחובר מיקרופון למחשב

תודה על העזרה

פורסם

אוקי יש כיוון : השפעה כשאתה מעביר דף באתר אינטרנט

תבדוק אם יש השפעה על הרעש גם במקרים אחרים של מאמץ נמוך על המעבד. למשל תפתח חלון קטן (לא על כל המסך) ותבדוק אם הצפצוף משתנה כשאתה משחק אם החלון ומזיז אותו במהירות ממקום למקום על המסך

אם כן זה יכולה להיות בעיה של יציבות מתחים - איזה ספק יש לך ?

פורסם

אולי בעיית הארקה במחשב

פורסם
  • מחבר

[ATTACH=CONFIG]5341[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]5341[/ATTACH]

צירפתי תמונה של ספק הכח.

- - - תגובה אוחדה: - - -

איך נוצרות בעיות בספק הכח בפתאומיות כזאת?

יש רעש סטטי שמשתנה אם אני פותח את סייר הקבצים ומשנה את הגודל שלו. כל פעם שאני גורר את הקצה העליון כדי להקטין או להגדיל את החלון יש רעש

יש רעש גם אם אני מזיז את החלון במהירות.

ממש נחמד שהתגובות פה מאוחדות אוטומטית :-)

פורסם

רק לצורך הבהרה - האם הרעש נובע מהרמקולים/אוזניות או מהרמקול שמותקן על הלוח (זה לא ברור מההודעה הראשונה)?

מה קורה לפני שמערכת ההפעלה נטענת, למשל במסך בביוס? האם הרעש חוזר?

אם כן - ייתכן שיש בעיית הארקה כמו ש doronha כתב (האם אתה מרגיש חשמל כאשר אתה נוגע במארז?) או בבעיית מתחים, כמו ש 11010010110 כתב (אגב, ספק הכח שלך לא נחשב לאיכותי במיוחד וייתכן שהוא הגורם).

אם לא - ייתכן שמדובר בבעיית תוכנה. נסה מערכת הפעלה live כלשהי (מערכת הפעלה שרצה מ CD או מ DoK ואינה דורשת התקנה) ותראה אם הבעיה חוזרת.

פורסם

מה המפרט של יתר המחשב ? (כלומר כמה הספק התאמץ ?)

תעבור על כל הקבלים בלוח ובכ מסך, תבדוק אם יש להם ראש מתכתי מנופח כמו בתמונה. במצב תקין הראש (שה שעליו חרוט X וכו') אמור להיות שטוח

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Al-Elko-bad-caps-Wiki-07-02-17.jpg

אתה יכול לנסות להשאיל ספק של חבר ולבדוק איתו, אבל חשוב שיהיה ספק איכותי (מחברה ידועה כאיכותית) ותקין. ברוב המחשבים הביתיים עומדים ספקים באיכות נמוכה מאוד (ספקים שעלו פחות מ 100 שקל אפילו), ספקים כאלה לא מוציאים מתחים יציבים - לכן אין כל משמעות לבדיקה איתם (דיי בטוח שיהיה את הרעש אם ספק כזה) ואם יש לך כרטיס מסך רציני אתה יכול גם לשרוף את הספק של החבר (רוב הספקים הזולים אכן גרועים עד כדיי כך)

אם הספק שלך לא באחריות אתה יכול לפתוח גם אותו. לפעמים תוכל לראות שם קבלים מנופחים כמו בתמונה ואז אתה יודע שהוא לא תקין. מה שכן - אל תכניס ידיים לתוך המעגל שיש בו - יכול להיות שם מתח גם אחריי שהוצאת אותו מהחשמל

פורסם
  • מחבר

smalul, הבעיה היא לא ברמקול הפנימי אלא בחיצוניים.

לפני שכתבתי הודעה בפורום כאן התקנתי דרייברים של הצ'יפסט כי חשבתי שאולי זה קשור... לפני שעדכנתי את הדרייברים הרעש היה גם כאשר הביוס רץ. עכשיו הרעש מתחיל רק כאשר windows עולה.

איך אני יכול לבדוק אם יש בעיית מתח?

11010010110,

לוח אם asus p8h61 -m le r2.0

מעבד i5 3470

זכרון 8gb corsair - cmx8gx3m1a1600c11

יש עוד דברים ששכחתי לרשום?

אני מבין שספק הכח שלי לא איכותי. זה הגיוני שפתאום הוא יעשה בעיות?

פורסם

1. אם הבעיה קיימת לפני עליית מערכת ההפעלה, הרי שהיא אינה קשורה לדרייבר כלשהו.

2. לצורך בדיקת מתחים וטמפרטורות, אתה יכול להשתמש בתוכנת הניטור המתאימה ללוח שלך (האתר ללוח P8H81 -M LE R2.0 של Asus, תבדוק תחת Support -> Driver & Tools), או שאתה יכול להשתמש בתוכנה כמו HWMonitor.

3. כל רכיב יכול להתקלקל, אך כאשר מדובר ברכיבים פחות איכותיים, ובמיוחד בספק הכח, הסיכוי לכך, כמו גם הסיכוי לנזק לרכיבים אחרים, גדול יותר.

פורסם

יש סיכוי גבוה שהבעיה קשורה לספק (או בספק עצמו, או בלוח, שנוצרה בגלל קפיצות מתח שהגיעו הספק) אבל לא מוחלט - יכול להיות שאנחנו מאשימים אותו סתם. לכן תבדוק אפשרות להביא ספק איכותי ממחשב של חבר לבדיקה, לפניי שאתה סתם הולך וקונה ספק ואולי זה לא יפתור את הבעיה

ותבדוק אם יש בלוח קבלים שיש להם ראש מנופח

כל הספקים הזולים שיש בהרבה מחשבים ביתיים, הם ספקים שיכולים להחזיק כ 100W מקס' (למרות שכתוב עליהם 500) ויש להם בעיית יציבות מתחים כבר מרגע שהם חדשים, שמחמירה בשלב מסויים כשהקבלים בספק מתחילים להיהרס. GT הוא ספק קצת יותר יקר אבל אני לא יודע מה זה אומר על התוכן שלו מבלי שראיתי אותו מבפנים, כך שאני לא רווצה לזרוק סתם אם מדובר בספק איכותי או לא. כרגע מה שאני יכול להציע זה שתפתח אותו ותבדוק אם יש בתוכו קבלים מנופחים לפי התמונה שהבאתי למעלה

ואם כבר פתחת אותו, תצלם תמונה כללית שלו מבפנים (בעיקר חלק מהתח הנמוך - שקרוב לחוטים שיוצאים לתוך המחשב, כך שניתן לראות את הגודל של הקבלים שעומדים שם)

הייתי רוצה לדעת איזה כרטיס מסך יש לך - כרטיס מסך יכול לקחת דיי הרבה חשמל ואם אנחנו בודקים אפשרות של ספק לא תקין, יכול להיות שהוא נהרס כי הכרטיס מסך העמיס אותו יותר ממה שהספק היה יכול להחזיק (אם הספק לא איכותי הוא לא יחזיק 500W גם אם כתוב עליו 500)

smalul - ב 1 אני חושב שכן יכול להיות מצב כזה, אם הדרייברים של הציפסט מנהלים משהוא שקשור לצריכת חשמל ויכולים להפעיל/לכבות פיצ'ר כלשהוא של הציפסט, או להעלות firmware לרכיב חומרה שלא שומר את ה firmware בתוך עצמו וכו. במחשב יש כמה רכיבים כמו כ. רשת שעובדים מ 5v standby ולכן יכולים "לזכור" דברים מסוימים מההפעלה הקודמת

פורסם
  • מחבר

smalul, הבעיה קיימת איך שמהערכת עולה (מתי שרואים ארבעה צבעים שהופכים ללוגו של windows)

בדקתי עם תוכנות ניטור, גם של asus וגם של hwmonitor.לפי התוכנה של asus, נראה שהמתחים תקינים. לפי התוכנה hwmonitor, המתחים לא תקינים.

בדקתי עם ספק אחר (SAMA בטח לא ספק איכותי אבל זה מה שהיה לי זמין) והבעיה עדיין קיימת. במחשב שממנו לקחתי את הספק אין בעיות.

לפני יומיים התקנתי כרטיס הרחבה של USB3 שקניתי מEBAY. יכול להיות שזה הגורם לבעיה? בכל מקרה ניתקתי אותו והוצאתי אותו מהמחשב ועדיין הבעיה קיימת.

11010010110, אין בלוח קבלים עם ראש נפוח. המחשב דיי חדש (בן פחות משנה) אז זה מוזר לי שהקבלים יהיו הגורם לבעיה.

אין לי כרטיס מסך.

אם אני אפעיל מערכת הפעלה שפועלת על ה-ram, הבעיה אמורה להתקיים גם בה?

[ATTACH=CONFIG]5352[/ATTACH]

תמונה של 2 תוכנות הניטור

תודה על העזרה! אני בהחלט מעריך את זה

פורסם

נראה ש "כרטיס הקול" שלך פגום.

נסה עם כרטיס קול חיצוני.

פורסם

1. תנסה גם כבל מתח אחר ואם אפשר - נסה לחבר את המחשב לשקע חשמלי אחר. אולי הבעיה בכבל המתח או בשקע בהם אתה משתמש כרגע.

2. האם ניסית מערכת הפעלה live כלשהי? האם הבעיה קיימת גם בה?

3. נסה לעשות disable לכרטיס הקול ותראה אם הבעיה ממשיכה. המטרה כאן היא לבדוק האם מדובר בבעיה הנובעת מכרטיס הקול עצמו או מרעשים חשמליים "על הברזלים". בדומה, אתה יכול לנסות לבטל את כרטיס הקול בביוס ולראות אם הבעיה ממשיכה.

פורסם
  • מחבר

smalul, ניסיתי עם ubuntu live ועדיין הבעיה קיימת.

ב- device manager עשיתי diable לכרטיס הקול. לאחר שאיתחלתי מחדש את המחשב היה שקט. עשיתי enable לכרטיס הקול והבעיה חזרה (ביפ רציף ורעש סטטי).

כפי שזה נראה לי, הבעיה אכן ברכיב כרטיס הקול (הוא חלק מלוח האם). כמו ש-ivan כתב.

מה אתה אומר?

נ.ב.

החלפתי כבל מתח וזה לא שינה את המצב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים