עבור לתוכן

אחותי גרה בספרד - רוצים לגייס אותה בכוח

Featured Replies

פורסם

חוקים. חוקים. חוקים. מי שם זין על החוקים!

חבורה של פלצנים מהכנסת שמגרדים בתחת כל היום.

איזה יקים אתם. :facepalm:

• תגובות 65
  • צפיות 12.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בהערת אגב אציין שאתה טועה לגבי המיסים: אזרח ישראלי לא חייב לשלם מסים, רק תושב ישראל חייב לשלם. יש בחוק הגדרה מפורטת מי נחשב תושב ישראל, כמה ימים בשנה הוא צריך להיות בארץ לשם כך וכו'. כלומר, החוק מכיר במצב בו אדם הנו אזרח ישראלי אבל תושב חוץ, ולא ממסה אותו. אני חושב שהבחנה דומה צריכה להיות גם במקרה הזה.

אבל מעבר לכך, מה שכתבת נכון. אני לא מתווכח עם תיאור המצב. אני גם לא חושב שצריך לוותר במקרים של חוסר מודעות או הקטנת מראש, משום שהמסר שזה מעביר לציבור הוא שלילי.

יחד עם זאת, במקרה הספציפי הזה, אחרי שהוא כבר התרחש, אני בדעה שיש ללכת לקראת הבחורה ולא להתעקש איתה. אני חושב שהתנהגות אחרת היא התעמרות מיותרת ואטומה בבחורה הזו. כן, למרות שהיא או ההורים שלה היו צריכים לסדר את הדברים ולא עשו זאת. למרות שהם טעו. העונש שהיא עומדת לחטוף הוא בלי שום פרופורציות לכך שהם לא דאגו בזמן לעניין הגיוס.

אגב, אני לא ממציא את הגישה הזו, היא מוכרת עוד מימי חז"ל. קוראים לזה "לכתחילה-בדיעבד". כלומר, מלכתחילה יש להבהיר שמי שרוצה פטור, צריך להגיש את הבקשה המתאימה מראש ולקבל את הפטור. אחרת, הוא לא יהיה זכאי לו ויחוייב בגיוס. אבל בדיעבד, כאשר המקרה המצער כבר התרחש, יש לשקול בחיוב לבוא לקראת האדם, ולוותר לו לפנים משורת הדין. זה לא אומר להצדיק את הקטנת הראש. זה לא אומר שהבחורה או ההורים שלה נהגו כשורה. זה רק אומר שבשלב כזה להכריח אותה להתגייס זה פשוט להתעלל בה וזה לא עונש מידתי ל"חטא" שלה ושל הוריה.

פורסם

אף אחד לא מכריח אותה להתגייס. היא מוזמנת להשאר בספרד אם תצליח להסדיר את אזרחותה מול הרשויות שם (משהו שהיו לה 7 שנים לעשות) טרם פקיעת הדרכון, או לפחות טרם סילוקה מהמדינה בגין העדר דרכון בתוקף.

פורסם

כן, אתה צודק. אבל אני בכל זאת חושב שההתעקשות הזו מולה היא אטומה, לא מידתית ולא סבירה. אני מבין את העמדה שלך, אני פשוט לא מסכים איתה.

אולי אני פשוט אינטרסנט, כי אני רוצה שאם יבוא יום בו אני (או בן משפחה) אעשה טעות מחוסר מודעות מול הרשויות, יהיה שם מישהו שיבוא לקראתי למרות שטעיתי.

בכל אופן, אני לא חושב שיש לי מה לתרום עוד לדיון הזה בשלב הנוכחי... את שרציתי לומר כבר אמרתי.

פורסם

איך אומרים... Rules are made to be broken.

כל אחד נהיה לי עו"ד חח. ממש צ'מפיונים של חוק וצדק אתם.

לילה טוב. ;)

נערך על-ידי nat64x

פורסם

קראתי שתי עמודים לא הולך לקרוא את השאר ואם אתם הולכים להוריד לי את הקרדיט מההודעה קפצו לי

אני לא מבין מה אתם רוצים ממנה היא גרה בספרד ויש לה משפחה פה מה אסור לה לבקר אותם בגלל שהיא "לא עשתה צבא"? מה כלללללללללל כךךךךךךךךךך כואב לכם?

נערך על-ידי 0TB/s

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים