עבור לתוכן

אחותי גרה בספרד - רוצים לגייס אותה בכוח

Featured Replies

פורסם

אם היא מעדיפה להיות אזרחית ספרד (זכותה), היו לה ולאמה 7 שנים לבדוק איך דואגים לאזרחות ספרדית לפני תפוגת הדרכון הישראלי. אולי עכשיו, כשצמחה לה בעיה ביורוקרטית שבגללה דרכונה עשוי להתבטל, ייצא לה לבדוק עד כמה הספרדים, שבקרבם היא כה רוצה לחיות, רוצים בה.

• תגובות 65
  • צפיות 12.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין שום היגיון בדעה שלך.

יש רק אגו ורצון לנקמה, השד יודע על מה.

פורסם

על מה? על טמטום. על זה שהיא לא רוצה שום קשר עם ישראל, אבל גילתה מאוחר מדי שלפני שמנתקים קשר עדיף לוודא שמדינה אחרת מוכנה להעניק לה אזרחות.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

ויק, אולי אתה לא נחמד, אבל זה נראה, שכמו הרבה פעמים, אתה פשוט צודק.

פורסם

תודה על המילים החמות.

פורסם

ויק,

אתה מדבר שטויות.

מה המדינה נתנה לה שהיא צריכה להחזיר? כבר 7 שנים שהיא לא מתגוררת בישראל. משפחה חברים ולימודים- הכל בספרד. אתה מצפה ממנה לעזוב הכל תעודה מסוימת שלא באמת נותנת משהו?

סלח לי, אבל זה פתטי, זה מגעיל וזה צבוע. אף אחד לא יעזוב את כל החיים שלו בשביל לתת שנתיים לצה"ל.

אגב, אני אומר את זה בתור לוחם בשריון שעומד כרגע במחסום ומת להתחלף בעוד כשעה.

לילה טוב.

פורסם

ויק לא צודק ולא נעליים. הוא פשוט נקמן ונהנה לדחוף לאנשים את הטעויות שלהם לפרצוף.

זו דוגמה מובהקת לבירוקרטיה אטומה, ללא כל הבנה והתחשבות בנסיבות מיוחדות. מדובר פה בילדה/נערה. אפילו אם ההורים שלה טעו בכך שלא חשבו מראש על כל ההשלכות והמצבים, לא צריך להעניש אותה על כך באופן כה קר.

זה מקרה מובהק לכך שחוק כללי אינו מתאים למקרים חריגים וגורם בהם עוול. במקום להבין את זה ולהתגמש מעט, הבירוקרטים מתנהגים אליה באכזריות, אטימות ושרירות לב.

כמו שכתבתי קודם, מהדיון הזה לא יצמח דבר, למעט הזדמנות למיעוט מגיבים אכזר להפגין את שמחתם לאיד.

צריך לפנות לעו"ד מומחה בתחום, בתקווה שהוא יוכל להתיר את הפלונטר המיותר הזה.

פורסם

חברים יקרים, כשתלמדו לקרוא ותתחילו להגיב לדברים שכתבתי ולא למה שבא לכם לחשוב שכתבתי, אז נדבר.

פורסם
ויק לא צודק ולא נעליים. הוא פשוט נקמן ונהנה לדחוף לאנשים את הטעויות שלהם לפרצוף.

זו דוגמה מובהקת לבירוקרטיה אטומה, ללא כל הבנה והתחשבות בנסיבות מיוחדות. מדובר פה בילדה/נערה. אפילו אם ההורים שלה טעו בכך שלא חשבו מראש על כל ההשלכות והמצבים, לא צריך להעניש אותה על כך באופן כה קר.

זה מקרה מובהק לכך שחוק כללי אינו מתאים למקרים חריגים וגורם בהם עוול. במקום להבין את זה ולהתגמש מעט, הבירוקרטים מתנהגים אליה באכזריות, אטימות ושרירות לב.

כמו שכתבתי קודם, מהדיון הזה לא יצמח דבר, למעט הזדמנות למיעוט מגיבים אכזר להפגין את שמחתם לאיד.

צריך לפנות לעו"ד מומחה בתחום, בתקווה שהוא יוכל להתיר את הפלונטר המיותר הזה.

אף אחד לא שמח לאיד פה.

מציינים רק עובדה.

היא רוצה דרכון ישראלי? אחלה, יש דרישות מסוימות למלא.

אי אפשר לאכול את העוגה, לתקוע גרעפס ושמגישים לך את החשבון, להגיד "לא טעים לי, לא רוצה".

אני חוזר ומחזק את מי שאמר שילכו לעו"ד שמתמחים בהגירה.

פורום מחשבים זה לא המקום לקבל עצות על הגירה.

פורסם

שום הגירה ושום נעלים. היא אזרחית ישראלית, ופטורה מצה"ל על פי חוק עקב זה שהיא לא תושבת הארץ כבר שנים.

אתם נדבקים לבירוקרטיה מנהלתית עקב יצר נקמנות מעוות. ויק בנושא אחר -

מתי לאחרונה יצא למישהו כאן לשמוע על בעל תפקיד ציבורי סמכותי כלשהו ששילם מחיר אישי (מאסר, קנס\פיצוי אישי שלא מקופת הארגון, פיטורין, או אפילו רק מניעת קידום) על ניצול סמכותו לשם התעמרות לא מוצדקת באזרח הקטן?
פורסם
פורום מחשבים זה לא המקום לקבל עצות על הגירה.

זה לא "פורום מחשבים", זה פורום אוף טופיק>כללי. לפי ההיגיון שלך אין מקום לכל הדיונים בפורום כללי, ואין לו זכות קיום.

חברים יקרים, כשתלמדו לקרוא ותתחילו להגיב לדברים שכתבתי ולא למה שבא לכם לחשוב שכתבתי, אז נדבר.

אמר זה שהגיב לדיון למרות שהצליח לפספס את רוב הפרטים בהודעה הפותחת?

פורסם

דרך הסקת המסקנות שלך לוקה בחסר.

וזה בלשון המעטה.

אני חושב שהייתי מספיק ברור במה שאמרתי, ואני לא יגרר לדמגוגיה שלך.

פורסם

ברור כן, אבל ממתי שירות צבאי הוא תנאי לקבלת דרכון ישראלי? אזרח ישראלי שאינו תושב ישראל איננו חייב בשירות צבאי במידה והיגר מחוץ לישראל לפני קבלת צו ראשון ואינו תושב קבע בישראל.

פורסם

יש במדינת ישראל בית משפט. אם היא חושבת שהרשויות עושות לה אבל בכך שהן לא מאשרות חיודש דרכון היא מוזמנת לתבוע אותם, ולהגיע לבית המשפט. אזהרה, הגעה לבית המשפט בישראל דורשת להגיע לישראל, ועלולים לעצור אותה בגין אי שרות בצבא על אף מהלך המשפט.

מי שרוצה אזרחות ישראלית שיעשה צבא, אלא אם הוא פטור (ולא מעניין אותי סיבת הפטור). לי אישית זה נשמע כמו בוהו אמא שלי ירדה מהארץ כי חשבה שיהיה לה טוב במדינה אחרת וגילתה שגן עדן נמצא רק אחרי המוות.

פורסם

קריאת התגובות האטומות ונעדרות החמלה בדיון הזה היא דרך גרועה עבורי לפתוח את הבוקר...

בדיונים אחרים (זדורוב) אנשים מתלוננים על עובדי ציבור שממררים את החיים לאזרחים. והנה פה אותם גולשים מצדדים בהחלטה מעוותת ופורמאליסטית של רשות מנהלית, שלא משיגה דבר למעט למרר את החיים לילדה-נערה שלא חטאה בדבר.

אני מקווה שנוח לכם עם המוסר הכפול הזה :-(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים